Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

П и М Груп: С помпи DAB и устройството DConnect дъждът е истинско удоволствие, а не причина за наводнение

30.07.2020 г.


Заради предимно равнинния релеф, наводненията са често срещано явление в Нидерландия. Ето защо в днешния материал ще Ви разкажем именно за един такъв битов случай, както и по какъв начин помпените системи DAB и новата облачна услуга DConnect решават възникнал проблем. За целта ни помогнаха специалистите от утвърденото българско дружество П и М Груп, което е и официален партньор на DAB Pumps за българския пазар. Ето какво ни разказаха от компанията.


Знаете ли, че 26% от територията на Нидерландия се намира под морското равнище, а само половината ѝ площ е с надморска височина над 1 m. Най-високата точка в страната е 321 m над морското равнище.


„Примерът, който избрахме да дадем, се отнася за красивата провинция на Нидерландия, където в близост до нова жилищна зона тече малка рекичка. Местността е много влажна и в тежки дъждовни периоди една от вилите там редовно страда от наводнения в мазето. Местната ютилити компанияинсталира буферен резервоар под пода, както и помпа. Въпреки това, дъждът продължава да залива къщата“, разказаха от ПиМ Груп.


За да съдейства при решаването на този проблем, DAB предоставя:

 - Две потопяеми помпи за битово приложение, модел NOVA UP, с дебит от 1 до 15 m3/h и напор до 10 m;

 - Контролна кутия E.Box, която позволява лесно да се управляват и конфигурират помпите, така че да бъдат защитени от претоварвания и твърде чести стартирания, както и да визуализират различни аларми;

 - Устройство DConnect, свързано към E.Box с обикновен USB кабел, което позволява контрол на системата в реално време и чрез мигаща алармена лампа дава индикация коя помпа би могла да спре и защо.„DConnect е новата облачна услуга на DAB, съвместима с нейните електронни продукти като E.Box. Системата Ви позволява да контролирате инсталациите дистанционно и в реално време, като това не означава само наблюдение и проверка на работата на помпите от екрана на Вашето устройство. Можете, също така, лесно да промените някои от параметрите, например стартиране и спиране на нивата на всяка помпа, и да отговорите на променящите се нужди на Вашата инсталация само за няколко секунди“, обясниха от българското дружество. „Освен това, с DConnect виждате работната история на Вашата инсталация до една година назад и изтегляте данните във формат „.cvs“ за по-точен анализ. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приложението на Вашия телефон, компютър или таблет“, допълниха от ПиМ Груп.„Това устройство подобрява не само работата на помпите, но и поддръжката им. Планирането на обслужване е по-лесно, разходите са намалени, а техническата помощ е на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Сега обитателите на къщата в Нидерландия могат да се наслаждават на дъжда, вместо да се страхуват от него “, коментираха още от П и М Груп.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: П и М Груп, DAB

Още от ВиК