Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

17.03.2020 г.

 

Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации, противопожарни системи, ел. оборудване, компоненти за пречиствателни станции и др.В рамките на проекта се предвижда изграждането на пътната връзка Elbtalstraße S 84, която да свързва гр. Майсен с кв. Нидерварта в Дрезден – главен град на областта. В пътната артерия е включен и строежът на въжен мост с дължина 366 m. „Важен компонент на проекта е системата за отводняване на пътищата, за която Homa дава решаващ принос чрез доставка и инсталиране на помпите и устройствата за управление на помпената станция за дъждовна вода Нидерварта“, разказаха от П и М Груп.


Гр. Майсен, провинция Саксония, е разположен на брега на р. Елба. Светът свързва името му с емблематичния майсенски порцелан – първият в света висококачествен порцелан, произвеждан извън Китай. А това се дължи на богатите залежи на каолин и специален вид глина, на които е богат районът.


 

 

Монтирани са следните модели на немския производител:

2 броя TP50V23 / 4 D EX

1 брой TVC408W

1 брой TP30M17 / 2 W„В допълнение към отводнителната система са предвидени 5 помпи за сух монтаж модел KX4483-GL136 HV FU, които да осигуряват надеждна защита от наводнения. В пикови моменти капацитетът им достига до по 600 l/s“, уточниха от българската компания, партньор на Homa у нас.


Дрезден е административният център на Саксония. Градът е важен транспортен хъб, а в него са добре развити електротехническата, електронната, оптичната, химическата, фармацевтичната и други промишлености. Градът обаче е впечатляващ с броя на своите културни и исторически забележителности. Именно там се намира изключителния дворец Цвингер – архитектурен еталон на барока, в който се помещава т.нар. Галерия на старите майстори. Колекцията включва произведения на Рафаело, Рубенс, Рембранд, Тициано и мн.др.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: П и М Груп, Homa, pixabay.com

Още от ВиК