Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

П и М Груп: Формула 1, Ferrari и 5-звезден лукс на остров Яс. Как обаче отвеждат отпадъчните води?

25.06.2019 г.


Чудесата на арабския свят винаги са привличали приключенци, но напоследък мистиката и романтиката отстъпват място на технологиите и мащабните проекти по тези земи. Днес ще ви запознаем с остров Яс – един от най-големите естествени острови в емирство Абу Даби, където върху пустинните пясъци е опънато гигантско платно в червения цвят на Ferrari. Тук се намира най-големият в света тематичен парк на знаковите автомобили. Повече за проекта, както и за сложността по отводняване на съоръженията разказаха пред Инженер.bg от българската компания П и М Груп.Остров Яс е с площ от 25 km2, дължина около 7.5 km и ширина 6.5 km, a крайбрежието му е цели 32 km. Управляващото семейство инвестира 40 млрд. долара, за да бъде изграден нов грандиозен район на острова. Днес Яс е дом на няколко луксозни хотела, най-големия търговски център в Абу Даби с 300 000 m² търговски площи, голф игрища, магазини, ресторанти и още и още атракциони. След това са изграждани много луксозни имоти, а мегапроектът е окончателно завършен през 2013 г.


„Строителството на острова всъщност е доста трудоемко, тъй като бреговете са оградени от вътрешни канали, достъпни и откъм морето. Всичко това прави Яс един от най-скъпите и луксозни острови в Обединените арабски емирства“, разказаха от П и М Груп.Екзотичната дестинация обаче, остава може би най-атрактивна за любителите на високите скорости. Гран При Абу Даби, кръг от Световния шампионат на Формула 1, се провежда именно там – на пистата Yas Marina Circuit. За поредна година тя ще е домакин и на финалното състезание от шампионата, което ще се проведе в края на ноември т.г. На остров Яс е и най-големият тематичен парк на Ferrari, в който можете да усетите тръпката от най-бързото увеселително влакче в света, както и да се насладите на многобройните атракциони.


Живеещето и работещо население на острова е около 110 000 души, без да включваме огромния поток от туристи. Като вземем предвид и особените условия, отвеждането на отпадъчните води се превръща в истинско предизвикателство. Ето защо емирството се доверява на немското качество на HOMA Pumps“, коментираха от българската компания.На острова са инсталирани 11 високоефективни помпи от неръждаема стомана от серията MX на HOMA, оборудвани с допълнителна система за надробяване на едри отпадъци, които надеждно транспортират ежедневните водни количества до пречиствателните станции. Работата им се допълва от още 2 помпи от серията CTP, предназначени за изпомпване на агресивни води.


Помпите от серията MX се характеризират с много висока ефективност и мощна хидравлика, като осигуряват едновременно високо налягане и производителност. „Системата ASC, която реже особено големи твърди частици преди да влязат в помпата, както и свободният проход до 100 mm защитават двойно помпата от всякакви запушвания Така изборът е оптимално подходящ за транспортиране на проблематични отпадъчни води – например с примеси от пластмасови предмети, дълги влакна и др. Това от своя страна увеличава живота на валовете, лагерите и уплътненията, следователно на помпите като цяло“, разясниха в заключение от доказаната българска търговска, инженерингова и производствена компания П и М Груп, която предлага продуктите на немския производител у нас.Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: П и М Груп, HOMA, ferrariworldabudhabi.com, yasisland.ae

Още от ВиК