Внедрявания

П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

08.11.2018 г.


Всички обичат водни пързалки! Защото всички обичат вода! Освен жизненоважен ресурс, тя е и средство за лечение, уелнес и забавление. Това е причината водните паркове да се превърнат в неизменна част от почти всеки уважаващ себе си град. Какви технологични предизвикателства обаче стоят зад осигуряването на зашеметяващи водни атракциони коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество П и М Груп, чийто партньор DAB Pumps е доставчик на помпени решения за подобни съоръжения.Какво включва най-големият закрит воден парк в Близкия Изток?


През март 2011 г. отваря врати най-големият закрит воден парк в Близкия Изток. Комплексът Pars Aqua Village се намира в четвъртия по големина град в Иран – Карадж. „Водният парк се простира на 14 000 m2, а капацитетът му е 2000 човека. При това съоръженията функционират през всички четири сезона. Мащабността налага да се изберат най-новите и усъвършенствани водни технологии. Именно това правят инвеститорите, като се доверяват на експертизата на DAB”, разказаха от П и М Груп.


Продуктите от последно поколение на DAB правят възможно изграждането и безпроблемната експлоатация на аквапарка, който включва 9 водни пързалки, езеро с изкуствени вълни, сауна и джакузи, изкуствени реки, спа с рибки, снежни камери и др. Увеселителният комплекс включва и ВИП зали, фитнес център, масажно студио, 3D кино, ресторанти, кафенета и търговски център.Какво предлага помпеното оборудване на DAB за атракционите?


„Важно е да отбележим, че благодарение на помпите Europro и Euroswim на партньорите ни DAB, минералната водата, използвана в съоръжението, запазва състав, близък до първоначалния си, въпреки че е преднамерено избистряна по специални методи“, поясниха от българското дружество.Euroswim: Високоефективна самозасмукваща центробежна електрическа помпа с вграден филтър с голям капацитет и напълно изолиран от водата мотор. Помпата е изключително безшумна и надеждна – специално разработена за циркулация и филтриране в домашни и обществени басейни. Максималният ѝ капацитет е 42 m3/h, а напорът до 22 m. Подходяща е за вода с температура до 60 °C и рH обхват: 6.5 - 8.4.


Europro: Хоризонтална самозасмукваща центробежна електрическа помпа с вграден филтър. Подходяща за филтрация и осигуряване на циркулация в големи басейни. Благодарение на механичното уплътнение AISI 316, моделът е подходящ и за работа с морска вода. Максималният дебит на помпата е 190 m3/h, а напорът – до 22 m. Може да работи с вода, чиято температура е до 40 °C.Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: П и М Груп, DAB

Още от ВиК