Внедрявания

Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

03.01.2020 г.


В Германия урбанизацията и нарастването на населението продължават да са тенденциозни процеси и за това говорят последните прогнози на местни социологически агенции. Ето защо редица градове разширяват своите жилищни зони, търсейки при това устойчиви строителни концепции. От май 2019 г. изключение не прави и главният град на провинция Хесен – Висбаден. „Отдалеченият квартал Бирщад ще бъде първият обект, при който ще се използва нашата канализационна система от ново поколение KERA.iXP“, анонсираха за Инженер.bg от Steinzeug-Keramoевропейски лидер в производството на стъклокерамични тръби и фитинги.До края на 2020 г. в квартал Бирщат върху площ от около 14 хектара ще бъдат построени 420 нови жилищни единици, като общият бюджет на проекта е близо 30 милиона евро. Комплексът ще включва както едно- и двуфамилни къщи, така и многоетажни жилищни сгради. „Инфраструктурата на Бирщад трябва да отговаря на строго структурираната концепция за градоустройство и на възможността за адекватно икономическо изпълнение. В тази връзка от изключителна важност за възложителя е устойчивостта на канализационната системата, която не само трябва да се отличава с дълъг жизнен цикъл и изключителна здравина, но и да е в състояние да се справи и с бъдещи предизвикателства“, разказаха от Steinzeug-Keramo.В хода на проектирането се избира вариант за смесена канализационна мрежа, която да осигурява отводняване при интензивни валежи и надеждно да отвежда отпадъчните води. Същевременно системата трябва да отговаря и на новите принципи за устойчивост с оглед изменението на климата, които вече са довели до значително променено разпределение на валежите в Германия през годината. По-специално, много от общините се борят с последиците от недостига на вода през лятото и в същото време – с увеличаващото се количество дъждове в резултат на бури, например.


Така новата част на хесенския квартал е първият строителен проект, оборудван с решението KERA.iX. Полагат се над 4000 m тръбопроводи, допълнени от над 1000 колена, тройници и дъги от новата система на Steinzeug-Keramo. Размерите им обхващат диаметри от 150 mm за сградните отклонения до 400 mmза по-големите колектори. Делът на инвестицията за канализация възлиза на 4.5 милиона евро.


„Важен критерий, който нашата стъклокерамична тръба KERA.iXP изпълнява, е носещата способност. Тя може да гарантира надеждност и безопасност, независимо дали става дума за зони с нормално или с високо натоварване. Универсалната версия за натоварване на KERA.iXP вече се предлага в обичайните номинални размери DN 200 и DN 250“, посочиха от Steinzeug-Keramo. „В допълнение, тръбата с гладък край съчетава предимствата на изпитаните муфени тръби с нов подход в технологията на свързване, а именно с иновативната връзка iX.LINK. Тя гарантира ефективен, по-бърз монтаж с малки сили на вмъкване и възможност за безпроблемно регулиране на дължината на място. Това прави системата лесна и безопасна за инсталиране, дори в тесни пространства“, изтъкнаха още от компанията.


Връзките към съществуващите мрежи се изпълняват без проблеми, тъй като KERA.iXP може да бъде свързан към тръби с различна товароносимост и номинални диаметри. Доставката също е оптимизирана, защото гладкостенните тръби позволяват по-плътно опаковане и по-компактно транспортирне.


Допълнително улеснение на строителната площадка е адаптерът iX.FIX, който осигурява безопасно боравене с тръбата, прецизен контрол и защита от мръсотия.


„Предимствата на KERA.iXP при монтаж стават очевидни на строителната площадка. А ние вярваме, че в нейната надеждност ще се убедят поколения напред“, коментираха в заключение от Steinzeug-Keramo.
Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo

Още от ВиК