Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

13.03.2020 г.


Неотдавна четири красиви старинни сгради на емблематичния булевард „Андраши“ в Будапеща, Унгария, са реконструирани и превърнати в луксозен жилищен комплекс. За да отговарят на високите изисквания на бъдещите обитатели, предоставяйки точно отчитане на водопотреблението и надеждни услуги, изпълнителите на проекта залагат на модерните интелигентни измервателни решения от Kamstrup. „Ултразвуковите водомери Kamstrup гарантират точни сметки, като същевременно помагат за откриването на течове“, заявиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – представител на датския производител у нас.Целият булевард Andrassy е забележителност! На него се намират някои от най-посещаваните музеи в града, включително Музеят на изящните изкуствата, Операта, Музеят на терора и т.нат.

 

Магнетичната красота на унгарската столица се дължи на красивите неоренесансови сгради. Ето защо при реновацията на жилищните сгради, една от основните цели е запазването на елегантните фасади и очарованието на историческия дух в домовете. Същевременно обаче е необходимо и да се подобрят функциите на инсталациите, които обслужват комплекса, наречен Avenue Gardens. „Целта е управлението на висококласните сгради да е рационално и ефективно. В този смисъл, говорейки за водоснабдителната мрежа, строителите виждат необходимост от подмяна на старите механични водомери с по-съвременно решение“, разказаха от българското дружество.Ултразвуковата технология работи, като измерва времето за преминаване на сигнал между двойка сензори. Така този тип водомери могат буквално „да чуят“ всяка промяна в потока и да индикират за наличието на евентуални течове.

 

Избрани са водомери модел Multical® 21 на Kamstrup с ултразвукова технология. Инсталирани са общо 158 интелигентни водомера в 79 апартамента, както и в общи части като басейн, сауна и фитнес зала. Те не само гарантират справедливо и точно таксуване за жителите, но са и в състояние да улеснят откриването на течове по мрежата.


„Ръководството на Avenue Gardens се нуждае от решение, което може да бъде интегрирано към съществуващия софтуер, за да може покупката да бъде рентабилна. „Унгарската компания Winet Informatics, съвместно с Kamstrup, разработва системата за събиране на данни, с която новите водомери да са съвместими. Решението включва и безжичен M-bus“, посочиха от ДМ Арматурен.


Докато механичните измервателни уреди трябва да се четат ръчно, създавайки голямо неудобство за жителите, интелигентните водомери поддържат дистанционно отчитане. В резултат не само се спестяват време и пари, но също така се защитават сградата и домовете от потенциалните щети, каквито например може да предизвика един забравен отворен кран.


Искаме да Ви улесним максимално! Затова, ако желаете да получите повече информация или специална оферта, оставете своите контакти в нашата онлайн форма.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в 
микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Kamstrup, pixabay.com

Още от ВиК