Внедрявания

Хидро-Хикс България: Оборудване за чиста питейна вода обезпечава нуждите на 1600 домакинства и музикален фестивал в Дания

09.01.2020 г.


Йелинг (Jelling) е селце в Южна Дания, което било важен исторически център за Кралство Дания. Днес, с население от около 3500 човека, населеното място е домакин на третия по мащаб музикален фестивал в страната. Съвсем наскоро Йелинг се сдоби и с нова водопроводна мрежа, благодарение на която 1600 домакинства получават чиста питейна вода, а нуждите на близо 36000 гости, които фестивалът събира веднъж годишно, са напълно обезпечени. Оборудването за проекта е доставено от Eurowater, а повече за него Инженер.bg научи от Хидро-Хикс-България – официален партньор на производителя за българския пазар.В Епохата на викингите Йелинг е бил престолен град на първите монарси на Кралство Дания.

По тези земи са открити две могили, резбовани камъни (руни), както и църква от 965 г., които днес са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 

 

Специализираният машинен сет в пречиствателната станция включва най-модерните съоръжения за оксигенация, контролиране на мътността с обратна промивка и прецизно изплакване, онлайн мониторинг на качествата на водата и бактериологична бариера. „Гаранцията за чиста вода с техническите средства на Eurowater е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината“, заявиха от българското дружество.Оборудването в пречиствателното съоръжение включва:


 - Филтри за налягане: 4 броя с дебит 40 m³/h и височина на цилиндъра 2000 mm;

 - Безмаслен компресорен агрегат за аерация;

 - Анализатор за онлайн измерване на мътността, кислорода и температурата на водата;

 - Резервоари за чиста вода от неръждаема стомана, AISI 316L, 2 x 200 m³;

 - Разпределителна система с пет помпи Grundfos CRE 20-4;

 - UV дезинфекционна единица тип Wedeco Spektron 250e WS-Vario.


„По време на строителния процес питейна вода се доставя чрез мобилни контейнери, също осигурени от Eurowater, което обаче е изключително скъпо. Затова от съществена важност е да се поддържа работата без прекъсване. Графикът бе спазен и 14 дни преди тазгодишния музикален фестивал на Jelling новата водопроводна мрежа е пусната в експлоатация“, разказаха от Хидро-Хикс-България.


 

Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Eurowater, https://www.visitvejle.com/

Още от ВиК