Внедрявания

Хидро-Хикс България: Производството на сок е по-лесно с решенията за технологични води на Silhorko-Eurowater

05.07.2019 г.


От какво се прави сок? От плодове, разбира се! Пресоваш, добавяш малко вода и готово. В индустрията обаче, когато говорим за значително по-големи количества суровини, бутилиране и т.н., нещата добиват известна сложност. А причината е не само в количеството, а преди всичко в сериозните хигиенни изисквания, които трябва да се изпълнят, както и от естеството на технологията. Това е ясно за всеки производител, но да видим как го правят „големите“ в бранша. Разказваме ви за напитките на Rynkeby и оборудването за технологични води, което компанията избира при поредното си разширение. Брандът му е Silhorko-Eurowater, чийто официален партньор у нас е утвърдената производствена, инженерингова и търговска компания Хидро-Хикс-България.Rynkeby Foods е най-големият производител на сокове и напитки в скандинавския регион. Всяка година предприятието произвежда повече от 150 милиона литра напитки от около 50 различни вида плодове и зеленчуци, отглеждани в близо 25 държави. Компанията доставя основно в Дания и в Швеция, а според корпоративни данни понастоящем има дял от 55 – 60% от датския пазар.


„Rynkeby е основана през 1934 г., като от самото начало се фокусира върху производството на висококачествени сокове и тонизиращи продукти. При най-новото разширение на производствената ѝ база, нарастват и нуждите ѝ от технологична вода, за чието третиране е избрано решение на нашите партньори Silhorko-Eurowater“, разказаха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България, специализирана в решенията за водообработка.Европейският производител предоставя нужната технология и съоръжения, с които осигурява омекотена и деминерализирана вода с необходимите качества за производствените процеси по:


 - Почистване;

 - Производство на пара;

 - Измиване на бутилките;

 - Лубрикант за помпите за хранителни продукти.„Техническите данни, на които трябва да отговаря оборудването, включват: дебит на деминерализирана вода: 8 m3/h, проводимост: < 20 µS/cm и дебит на помпата за повишаване на дебита: 80 m3/h“, уточниха от Хидро-Хикс-България.


За тази цел в завода са инсталирани:


 - Омекотяващ модул тип SMH 1202-F;

 - Устройство за обратна осмоза тип RO C3-6 с контролен панел SE30;

 - Буферен съд в PP, 39 m3;

 - Бустерна помпа.


Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Silhorko-Eurowater, pixabay.com

Още от ВиК