Внедрявания

Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

05.11.2019 г.


Какво е необходимо на една мандра за производството на висококачествени млечни продукти? Мляко? „Да, но не само“, отговарят от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България. „Качеството на технологичните води е не по-малко важно от добрата суровина, защото чрез нея се гарантират чисти процеси, отговарящи на най-високите хигиенни изисквания, както и оптимален резултат при достигане на вкусовите качества на крайните продукти“, обясниха още за Инженер.bg от компанията.В тази връзка днес ще ви разкажем за млекопреработвателното предприятие Молвест в Югозападна Русия, което внедрява оборудване на Eurowater, партньор на Хидро-Хикс-България у нас, за да се сдобие с нужното качество на технологичните си води.

 

Когато се използват подпочвени води за технологични процеси...


Молвест е компания за производство на млечни продукти, която използва като водоизточник подпочвени води. Но как да бъдат премахнати успешно желязото и мангана от тях, за да станат те годни за употреба?

 

 

„Преди 5 години Молвест намира решението в инсталация на Eurowater. Доволни от безупречните резултати, руснаците отново се спират на подобно съоръжение, като този път то ще им послужи за добив на технологични води за CIP (б.ред. Clean in place) процесите в новия им цех, в който ще се произвежда суроватъчен прах”, допълниха от Хидро-Хикс-България.

 

Какво представлява инсталацията на Eurowater?


Подпочвената вода се филтрира във филтри под налягане, които премахват желязото и мангана. След това пречистената вода се събира в големи стоманени съдове и с помпа се доставя чиста питейна вода, отговаряща на изискванията, до точките на водопотребление. Системи за UV дезинфекция осигуряват постоянна и ефективна защита срещу бактериална активност.

 

 

„След като всички компоненти на системата бяха произведени и асемблирани, във фабриката на Eurowater в Дания бе извършен прецизен тест на оборудването, по време на който присъстваха всички заинтересовани страни, включително технологът по млекопреработване и инженерът по въвеждане в експлоатация“, посочиха от българското дружество.

 

Техническите данни на инсталацията са:

 - Дебит на филтри за отстраняване на желязо: 75 m3/h;

 - Дебит на бустерната помпа: до 180 m3/h.

 

 

Компоненти, внедрени в завода на Молвест


В новия завод на руското предприятие са инсталирани:

 - Два филтъра под налягане тип TFB 75 на Eurowater със система за свързване на тръби от неръждаема стомана;

 - Оборудване за обратно промиване;

 - Две UV дезинфекционни системи от тип Wedeco Spektron;

 - PLC шкаф за управление;

 - Четири помпи Grundfos CRE.

 

Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Eurowater, Молвест

Още от ВиК