Внедрявания

Юроком 2000: Медните фасади на КМЕ превърнаха знакова сграда в Копенхаген в архитектурно бижу

04.01.2018 г.


Съвременната архитектура е в търсене на все по-смели и иновативни решения, с които да изненадва и впечатлява. Особено силно това се проявява при проектирането и изпълнението на фасади. Именно заради външния облик редица сгради се превръщат в символи на даден град, държава или дори идеология. Такъв е и случаят с новия изследователски и учебен център на университета в Копенхаген. Неговата фасада е решена с медните покрития TECU, произведени от КМЕ. Повече за новата емблема на датската столица ни разказаха от българското дружество Юроком 2000, партньор на немския производител у нас.


Кулата Maersk, новата забележителност на университета в Копенхаген, е модерна 15-етажна сграда, която се простира на площ от 42 000 m2. Впечатляващата архитектура е дело на бюро C.F. Møller. „Формата на сградата, както и изборът на материали са съобразени изцяло с околната градска среда – част от обкръжаващите сгради включват съществуващия университетски комплекс Panum, както и църквата Св. Йоханес (Skt. Johannes), чиито купол е изработен с медна облицовка“, поясниха от българската компания.„Продуктите TECU, произведени от нашия партньор КМЕ, са логичното решение в този случай. Те са надеждни и с дълъг експлоатационен живот, като при това предоставят възможност за творчество и създаване на уникален дизайн. Налични са както стандартни сглобяеми елементи, така и обикновена и икономична облицовка за големи площи“, разясниха от Юроком 2000.


В кулата Maersk са вложени триъгълно оформени фасадни елементи с прозоречни капаци. Използвани са седем различни профила, за да бъдат адаптирани 15-те етажа в едно общо решение. Крайният резултат е атрактивна строителна „кожа“ и истинска „медна“ забележителност“, добавиха от българските партньори на КМЕ.TECU Classic_bond и TECU Classic_mesh са двата вида повърхности, вложени в университетската сграда. Classic_bond е композитен материал, който предлага всички естетически свойства на продуктите TECU, но може да бъде нарязан и поставен върху големи площи по-бързо и по-лесно. Classic_mesh е сред дизайнерските решения в продуктовото портфолио на производителя. Този материал се получава от медни ленти, които биват перфорирани, а след това разтеглени.


„Веднъж поставени, медта и нейните сплави „оживяват“ и стават все по-красиви с времето“, заявиха в заключение от Юроком 2000.Освен продуктите на КМЕ, в общирното портфолиото на българското дружество са включени още геотекстилни материали, оборудване за ВиК мрежи и съоръжения, газоснабдителни и отоплителни инсталации, изолации и мн. др.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Юроком 2000, КМЕ, Adam Mørk

Още от ВиК