Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Японския хотел в София разчита на Oxiperm Pro на Grundfos за защита от Легионела във водата

29.05.2019 г.


Легионела, вода, хотел, пневмония, превенция, хлорен диоксид – вече изяснихме връзката между тези думи. Разговорите ни с утвърдени български специалисти по темата продължават. Днес инж. Асен Димитров от фирма Аква Системи разказа пред екипа на Инженер.bg за един от референтните проекти на Грундфос България, включващ инсталацията за хлорен диоксид – при това, не къде да е, а в петзвездното бижу на столицата – хотел Маринела. В него предложението за борба с Легионелата е системата Oxiperm Pro на Grundfos.Кемпински Хотел Зографски, Маринела или просто Японския хотел – този кът за отсядане в сърцето на София предлага лукс, удобства и уют на световно ниво. Дали искате да видите града в краката си или да се смирите пред красотата на Витоша, на ваше разположение са 442 стаи и апартаменти, 13 конферентни зали и множество ресторанти и заведения. Емблематичната сграда е дело на легендарния японски архитект Кишо Курокава и е построена в периода от 1974 до 1979 г. В нея е и единствената на Балканите японска градина, изградена по модела на 400-годишната градина на Hotel New Otani в Токио.Подобен стандарт изисква безкомпромисно качество във всяко отношение. „Представете си хотел от подобен клас да допусне пропуск в безопасността на водоснабдителната или охладителната система. Това е недопустимо. Ето защо през 2009 г. комплексът влиза в сътрудничество с Грундфос България, за да намери ефективно и надеждно решение за дезинфекция в лицето на системата Oxiperm Pro“, разказа инж. Димитров. В хотела са пуснати в експлоатация:

 - Една система Oxiperm Pro 60 g с вградена цифрова дозираща помпа DDI 60;

 - Три цифрови дозиращи помпи DDI 5.5-10 за трите основни кръга за гореща вода;

 - Една помпа DDI 60-10 за тръбопровода на системата за охладителни кули;

 - Клетка за онлайн измерване на концентрацията на ClO2 в главната водопроводна тръба.„Системата произвежда 60 g/h на място, които чрез дозиращите устройства се разпространяват до съответните кръгове. По този начин с един хлоргенератор се третират три различни системи: мрежата за студена вода, трите кръга от мрежата за топла вода и охлаждащата вода в охладителната кула“, разясни още управителят на Аква Системи.„Oxiperm Pro предлага уникални характеристики, които я превръщат в превъзходна технология за дезинфекция на вода“, обобщи инж. Димитров. Ето и кои са предимствата на системата по думите на специалистите от компанията:

 - Унищожава бактерии и биофилм;

 - Хлорният диоксид е изключително ефективен, но няма ефект върху вкуса и мириса на водата;

 - Засяга силно устойчиви на хлор микроорганизми;

 - Действа ефективно и в т.нар. мъртви участъци на мрежата;

 - Осигурява ефект на продължително освобождаване за дългосрочна дезинфекция;

 - Здравата конструкция на Oxiperm Pro гарантира висока надеждност на работа и ниски разходи за поддръжка;

 - Лесен монтаж, без прекъсване на водоснабдяването на сградата и лесна експлоатация.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Хотел Маринела

Още от ВиК