Внедрявания

HTI България: „Визия, ефективност и екологична устойчивост с отводнителните решения на АСО в кв. Капана, Пловдив“

10.05.2018 г.


Никой не обича улици, които в дъждовно време приличат повече на реки, нито пък вечните локви пред входа или паркинга, които са потенциални носители на нови биологични видове. Ето защо за отводнителните решения разчитаме на АСО. Гордеем се с това партньорство“, заявиха за Инженер.bg от HTI България. Немският производител предоставя над 60-годишна международна експертиза в областта на продуктите и системите за отводняване, като гарантира контрол на водата по нейния път икономично и екологично. HTI, международен доставчик на инфраструктурни материали и решения, поддържа дългогодишно сътрудничество с АСО, а от българското дружество на логистичната компания ни разказаха за референтния проект, след който кв. Капана в Пловдив добива коренно различен облик.Богатата продуктова гама на АСО предлага категорични решения за разнообразни случаи, започвайки от жилищни, хотелски и производствени сгради, стигайки до градска и транспортна инфраструктура, включително летища и пристанища. „Нашите партньори посрещат екстремните метеорологични явления, на каквито напоследък често ставаме свидетели, с комплексни и детайлни концепции за отводняване“, изтъкнаха от HTI България.


Кв. Капана – новото културно средище на пловдивчани


Част от проектите у нас, в които са вложени продукти на АСО, е и емблематичният за Пловдив квартал Капана. Преди няколко години тесните улички в центъра на някогашен Филипополис се превърнаха в един от най-уютните райони на града. „Доскоро Капана бе труднодостъпен паркинг, далеч от естетиката, подходяща за централна част на исторически град като Пловдив. След реновацията сгушените улички и старинните сгради по тях приютиха редица културни събития, ателиета и заведения, носещи автентичния дух на Пловдив като град на изкуствата“, разказаха от HTI България.


Павираната пешеходна зона вече се отводнява именно с продуктите на АСО. За жителите и посетителите на града е осигурен пълен комфорт, дори в дъждовно време, а вложените съоръжения не нарушават по никакъв начин изгрдената градска среда, дори напротив – те се вписват напълно в атмосферата на квартала, а някои от тях са едва забележими.


Системите АСО – интегрирани решения за всяка градска среда


Да видим кои продукти са използвани в този обект:


АСО SlotDrain – дискретна система за линейно отводняване, съчетаваща естетика и функционалност. Може да се изработи по индивидуален проект, от различни материали или с вградено осветление, така че да се превърне дори в дизайнерски акцент.


ACO Monoblock – монолитна отводнителна система от полимербетон, подходяща дори за екстремни условия, натоварен автомобилен трафик и вандализъм. Липсата на свободни елементи осигурява максимална надеждност.ACO Uniface Covers – капаци за достъп, при които настилката се вгражда в рамката на капака и така се постига пълно сливане с околната среда. Продуктът е с вградено гумено уплътнение за водоплътност и срещу неприятни миризми.


ACO Multitop – самонивелиращи се капаци за ревизионни шахти, които позволяват разпределяне на натоварването и гарантират равно ниво с околната настилка. В рамката им е вградено шумоизолиращо уплътнение. Съоръжението е проектирано за максимален комфорт при преминаване.„Интелигентните решения на АСО работят двупосочно – те защитават хората от водата, но и водата от хората. Всеки техен продукт е създаден, така че да гарантира природосъобразно отношение към водата“, обясниха още от HTI България.


Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: HTI България, АСО

Още от ВиК