Внедрявания

HTI България: Тръбната система на Molecor повишава качеството на живот на коренното население в района Чако, Парагвай

16.01.2020 г.


В сърцето на Южна Америка, в „най-величествената тропическа гора“, са сгушени над 86 селца и по-големи градове, които обаче имат оскъден достъп до чиста питейна вода и канализация. Ето защо местното ресорно министерство стартира изпълнението на „Програма за канализация и питейна вода за Чако и междинните градове в Източния район на Парагвай“. „Във втората фаза на проекта са положени 172 km тръбопроводи за питейна вода. Те, както и всички необходими фитинги, са произведени по уникалната технология на нашия партньор Molecor”, съобщиха за Инженер.bg от HTI България.


Изпълнението на водната програма в района ще осигури питейна вода за близо 70 000 човека, населяващи градовете Филаделфия, Нойланд и Лома Плата, както и 86 села с коренно население в парагвайската част на Чако. Възложител на проекта е MOPC – Ministry of Public Works and Communications (б.ред. Министерство на инфраструктурата и комуникациите), а основната му цел е да допринесе за подобряване на санитарните условия на коренното население на Чако и Източния регион на Парагвай чрез разширяване на обхвата на мрежите за питейна вода и канализационни системи в райони, в които тези услуги липсват или са недостатъчни, и така да се осигури тяхната устойчивост.„Благодарение на експлоатационната си ефективност и ниските разходи за поддръжка, тръбите TOM® и арматурата ecoFITTOM®, произведени по технологията Molecor, са наистина отлично решение“, коментираха от българското дружество на световния лидер в логистиката на строителни и инфраструктурни материали HTI. Решенията на Molecor се инсталират далеч по-бързо (измерено в метри/час) в сравнение с други тръбни системи поради тяхната лекота, пластичност и лесното им свързване. Високата им устойчивост на удар  характеристика, придобита в процеса на молекулярна ориентация, чрез който са произведени, е още една отличителна черта на техните физико-механични и химични свойства, които гарантират надеждност.Поливинилхлоридът е аморфно вещество, т.е. неговите молекули са разпръснати хаотично. Въпреки това, при определени параметри на налягането, температурата и скоростта, материалът може да се подложи на опън, при което молекулите му да се ориентират по посока на приложените сили. Като резултат се постига пластмаса със слоеста структура, видима дори с просто око. Повече за технологията и свойствата, които тя придава, можете да научите в тази статия.


Положени са общо 172 km тръби PN 16 с диаметри DN 250, 315, 355 и 400, както и повече от 200 ecoFITTOM® фитинги, включително 45° и 22.5° дъги, съединители и редуктори за всички диаметри.Регионът Гран Чако е наричан „Най-величествената тропическа гора на света на височина под 600 m“, както и „Последната граница на Южна Америка“. Административно той е разделен между Боливия, Парагвай, Аржентина и Бразилия, като конфликтът между Боливия и Парагвай ескалира в реални военни действия през 30-те години на 20 век. Вследствие от войната са заличени много индиански села и градове и масово са обезлесени части от района. В резултат масово са обезлесени части от района.

 

Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: HTI България, Molecor

Още от ВиК