Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • АкваКом Електроникс достави и монтира система за дезинфекция на утайките с варно мляко в ПСОВ „Златни пясъци“

  АкваКом Електроникс достави и монтира система за дезинфекция на утайките с варно мляко в ПСОВ „Златни пясъци“

  Добри новини за Северното Черноморие! След реконструкцията й, Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) „Златни пясъци“ ще бъде с капацитет 67 000 души, като ще поема водите не само на к.к. „Златни пясъци“, но и от местностите „Ривиера“, „Чайка“ и „Ален мак“. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания АкваКом Електроникс, която достави и монтира ключови елементи от оборудването за съоръжението.

 • Индуматик: Вентили на Flowrox контролират потока от утайката в една от най-големите пречиствателни станции в Европа

  Индуматик: Вентили на Flowrox контролират потока от утайката в една от най-големите пречиствателни станции в Европа

  Пинч вентилите на утвърдения производител на спирателна и регулираща арматура Flowrox са предназначени за спиране и управление на потока в приложения, в които се транспортират абразивни или корозивни суспензии, както и насипни материали във вид на прах или гранули. „През 2011 г. датската инженерна компания Krüger и представителят на Flowrox Scanrox доставят 20 пинч вентила, като за 9 години експлоатация не е заменена нито една съединителна втулка“, коментираха от фирма Индуматик.

 • ПиМ Груп: Третата по големина печатна медийна група в Германия избра помпи Homa за супер модерната си нова сграда

  ПиМ Груп: Третата по големина печатна медийна група в Германия избра помпи Homa за супер модерната си нова сграда

  Неотдавна третата по големина печатна медийна група в Германия Funke Mediengruppe се нанесе в своя нов дом в Есен, Германия. Модерната сграда, която компанията построи за своята редакция, предлага не само оптимална атмосфера за творческа и екипна работа за 1200 от служителите си, но и съвременни структурни концепции, осигуряващи изцяло нови работни пейзажи, които отчитат бързите промени, настъпващи в обществото като цяло и в бизнеса.

 • Аквастарт: Помпите Zenit помагат за изпомпване на водите, използвани за напояване, от Равена до Адриатическо море

  Аквастарт: Помпите Zenit помагат за изпомпване на водите, използвани за напояване, от Равена до Адриатическо море

  Знаете ли, че Равена – главният град на едноименната провинция в региона Емилия-Романя в Италия, се намира във вътрешността на страната, но е свързан с Адриатическо море чрез канал. Днес ще поговорим именно за природните особености на този град, който поради добрата си локация и блатистите си околности цели три пъти става столица на различни империи. А как използваните води за земеделски нужди се препомпват днес, за да стигнат до морето, за Инженер.bg разказаха от Аквастрарт.

 • Алмекс-БГ: Оборудване на Flygt, бранд на Xylem, осигурява пречистване на отпадъчните води в болница край Палермо

  Алмекс-БГ: Оборудване на Flygt, бранд на Xylem, осигурява пречистване на отпадъчните води в болница край Палермо

  Последните месеци не бяха никак леки за Италия. Наложи се обществото, както и всички болнични заведения бързо да се мобилизират и реорганизират, така че да са в състояние да поемат огромния брой пациенти с COVID-19, имащи нужда от хоспитализация. По тази причина болницата в Партинико – малко градче край Палермо, Сицилия, е разширена с две нови отделения, увеличаващи капацитета ѝ. А какво следва от това разширение, за Инженер.bg разказаха от фирма Алемекс-БГ.

 • HTI България: Защо материалът FILCOTEN® HPC е оптимално решение за отводняване на нов жилищен комплекс в Залцбург

  HTI България: Защо материалът FILCOTEN® HPC е оптимално решение за отводняване на нов жилищен комплекс в Залцбург

  През 2018 г. в Залцбург, Австрия, стартира реализацията на нов градоустройствен проект, който има за цел да превърне бившите казарми Riedenburg в жилищен комплекс. Плановете включват и изграждане на обширен подземен паркинг, както и просторна площадка с парк. Това обаче създава сериозни проблеми с отводняването поради липсата на достатъчни наклони и конструктивни специфики. Решението е намерено с продуктите на BG-Graspointer, а повече по темата разказаха от HTI България.

 • Акварор: Мост в Австрия се дренира със специално разработената за това приложение система Polo-Eco Plus Premium

  Акварор: Мост в Австрия се дренира със специално разработената за това приложение система Polo-Eco Plus Premium

  Неведнъж сме представяли на Вашето внимание тръбните системи Poloplast като част от портфолиото на доказаната българска инженерингова компания Акварор – Бояджиев и синове. Досега обаче, винаги разглеждахме тези висококачествени немски тръбопроводи като подходящи за сградни инсталации както на еднофамилни и многофамилни жилища, така и на мащабни обекти като хотели и обществени сгради. Днес ще видим тяхното приложение в по-различна и по-специфична област.

 • АкваКом Електроникс внедри инсталация за обратна осмоза в една от най-големите фабрики за етанол на Балканите

  АкваКом Електроникс внедри инсталация за обратна осмоза в една от най-големите фабрики за етанол на Балканите

  В периода от ноември 2019 г. до февруари 2020 г. българската инженерингова компания АкваКом Електроникс реализира нов мащабен проект на инсталация за обратна осмоза. „Системата е с капацитет 50 куб.м/ч и е внедрена в най-голямата на Балканите високотехнологична, модерна фабрика за етанол”, съобщиха за Инженер.bg от дружеството, специализирано в извършването на дейности по проектиране, доставка, монтаж и пуск на оборудване за третиране на води.

 • Хидро-Хикс-България: Как обратната осмоза се използва в процеса на стерилизация на хирургични инструменти

  Хидро-Хикс-България: Как обратната осмоза се използва в процеса на стерилизация на хирургични инструменти

  Процесът на обратна осмоза се използва за производство на деминерализирана вода без да се използва солна киселина и натриев хидроксид. Това прави технологията подходяща за котелни и отоплителни централи, болници, диализни центрове и лаборатории, както и във фармацевтичната и химическата промишленост и в инсталации за овлажняване. Днес ще ви запознаем с приложението на обратната осмоза в център за стерилизация на хирургични инструменти.

 • Аквастарт: „Меката“ на плуването в Будапеща е защитена от високите води на Дунав с помпи Lowara

  Аквастарт: „Меката“ на плуването в Будапеща е защитена от високите води на Дунав с помпи Lowara

  Знаете ли, че остров Маргарет, разположен в р. Дунав, в централната част на Будапеща, е наричан „Меката“ на плуването? А причината за това е плувният комплекс „Алфред Хайос“, който освен че е домакин на големи международни състезания, предлага и огромно разнообразие от водни съоръжения, включително за гмуркане. Локацията му обаче води до висок риск от наводнения. Ето защо управителите на комплекса решават да си гарантират 100% защита от високите води на Дунав.

Още от ВиК