Внедрявания

 • Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  Историческите и културните срещи между Запада и Изтока имат своя дом и това е Museu do Oriente в Лисабон, Португалия. Богатите му колекции съдържат артефакти от португалската и азиатската култура, а за тяхното съхранение роля играят помпите на италианския производител Lowara, които осигуряват нужния микроклимат, за да запазят ценните предмети за бъдещите поколения. Повече за проекта и технологичното решение пред Инженер.bg разказаха от Аквастарт.

 • Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  Десет милиона бутилки вино годишно – толкова е капацитетът на Castello Banfi, италианска винарна, която произвежда прочутото вино Brunello di Montalcino. В сезона на реколтата съоръженията са максимално натоварени. Именно тогава значително се покачва и количеството отпадъчна вода, която винарната пречиства със собствена локална станция. А как енергията използвана за третиране на тези води е намалена с цели 50% благодарение на оборудване на Xylem, разказаха от фирма Алмекс-БГ.

 • П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации.

 • Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  Неотдавна четири красиви старинни сгради на емблематичния булевард „Андраши“ в Будапеща, Унгария, са реконструирани и превърнати в луксозен жилищен комплекс. За да отговарят на високите изисквания на бъдещите обитатели, предоставяйки точно отчитане на водопотреблението и надеждни услуги, изпълнителите на проекта залагат на модерните ултразвукови водомери Kamstrup, заявиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – представител на датския производител у нас.

 • Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  В месеца на жените е подходящо да поговорим и за вино. От времето на траките един от основните поминъци в Тракийската низина е отглеждането на грозде и производството на вино. Днес, благодарениe на съвременните технологии, след задълбочен анализ се оказва, че тероарът в района на с. Еленово (Нова Загора) е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. Така, именно там, през 2002 г. е създадена винарската изба Едоардо Миролио.

 • Откъде идва питейната вода на богатия Люксембург и защо се пречиства с помощта на дозираща помпа ProMinent?

  Откъде идва питейната вода на богатия Люксембург и защо се пречиства с помощта на дозираща помпа ProMinent?

  С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

 • Как действат UV системите за пречистване на води и кога са необходими? Отговори дават от Хидро-Хикс-България

  Как действат UV системите за пречистване на води и кога са необходими? Отговори дават от Хидро-Хикс-България

  В много от страните от Европейския съюз, а и по целия свят се изискват две независими една от друга хигиенни бариери, които да осигурят качеството на питейната вода, подавана във водоснабдителните мрежи. Често това се налага при наличие на специфично микробиологично замърсяване. Ето защо днес ще ви запознаем с едно от възможните решения в подобна ситуация – цялостните UV системи за пречистване на Silhorko-Eurowater. Повече за тях разказаха пред Инженер.bg от Хидро-Хикс-България.

 • Знаковият катарски стадион Al Wakrah се доверява на тръбните системи Wefatherm. За проекта информираха от Юроком 2000

  Знаковият катарски стадион Al Wakrah се доверява на тръбните системи Wefatherm. За проекта информираха от Юроком 2000

  Повече от 25 години немският производител на тръбни системи за водоснабдяване Wefatherm предоставя издръжливи и надеждни решения, които отговарят и на най-високите стандарти за качество. А доказателство за това е влагането им в най-разнообразни и значими обекти. Сред тях е стадионът Al Wakrah в Катар, който ще бъде и сред домакините на Световното първенство по футбол през 2022 г. Повече за проекта и инсталациите на Wefatherm пред Инженер.bg разказаха от Юроком 2000.

 • Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  Още в края на 18-ти век поречието на р. Лефи в Дъблин привлича вниманието с възможностите за търговия, пътешествия и развлечения. Но тези 520 ха по южния и северния бряг на реката, тогава пълни с конюшни, складове и кръчми, днес са трансформирани в модерен градски бизнес център. Именно в този район, на северния бряг е позиционирана сградата North Wall Quay, в която се помещават Международният център за финансови услуги, а от 2017 г. и Националната банка на Ирландия.

 • Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  В съседна Румъния, както и у нас, структурните фондове на Европейския съюз са основен източник на финансиране за големите инфраструктурни проекти, включително изграждане и реконструкция на канализационни мрежи и съоръжения. „През 2019 г. в няколко големи и средноголеми румънски града бяха изградени нови канализационни системи, а четири от тях са изпълнени с продукти на Steinzeug-Keramo”, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско представителство на Steinzeug-Keramo.

Още от ВиК