Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Oзоновите системи на Wedeco отстраняват микрозамърсители от фармацевтични отпадъци

  Алмекс-БГ: Oзоновите системи на Wedeco отстраняват микрозамърсители от фармацевтични отпадъци

  Първата общинска пречиствателна станция за отпадъчни води, която се справя безпроблемно с микрозамърсявания от фармацевтични продукти започва да работи в Бад Засендорф (Bad Sassendorf), Германия още през 2009 г. Използваната технология предвижда още едно стъпало на пречистване, при което се прилага обработка с озон. Техниката е на немската компания Wedeco, бранд на Xylem, който е дългогодишен производител на решения за свободно от химикали, екологично третиране на води.

 • Темпа Систем БГ: Enor се осланя на историята, за да изпълнява все по-значими и ефективни решения за пречистване на води

  Темпа Систем БГ: Enor се осланя на историята, за да изпълнява все по-значими и ефективни решения за пречистване на води

  Още от древността отвеждането и пречистването на отпадъчните води са занимавали жителите на първите трайно обособени населени места. Първите данни за събиране на използвани води датират от времето на Месопотамия, като процесите и решенията бавно се променят през вековете, за да стигнем до днес, когато преработката на канализационни води е ключов знак за напредъка на всяко общество. За историята на третирането на отпадъчни води за Инженер.bg разказаха от фирма Темпа Систем БГ ООД.

 • Метро мрежата в Дубай е оборудвана с канализационни помпени системи за отделяне на утайките EMUport на Wilo

  Метро мрежата в Дубай е оборудвана с канализационни помпени системи за отделяне на утайките EMUport на Wilo

  Дубай е дестинация, която изумява със своя просперитет. Дубайското метро например е напълно автоматизирано. Ако надникнем зад фасадата на лъскавите архитектурни и инженерни постижения, ще видим, че за да функционира правилно мрежата на метрополитена и да осигурява комфорта и хигиенните условия на ползвателите, са необходими повече от 600 помпи. „Всички помпени съоръжения в мрежата на метрото в Дубай са доставени и инсталирани от Wilo”, заявиха за Инженер.bg от Вило България.

 • Вентех достави и пусна в експлоатация две системи за дозиране на течен дезинфектант в ПСПВ - Търговище

  Вентех достави и пусна в експлоатация две системи за дозиране на течен дезинфектант в ПСПВ - Търговище

  Изграждане на нова инсталация за дезинфекция на цялото водно количество в Пречиствателна станция за питейни води – Търговище е сред успешно изпълнените от фирма Вентех проекти, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Проектът включва изграждане на две отделни и независими една от друга системи за дозиране на течен дезинфектант – натриев хипохлорид. Това е поредeн проект за фирмата, свързан с модернизация и възстановяване на инсталации от ключово значение за водната инфраструктура.

 • Юроком 2000: Инсталациите за питейна вода и отопление на Пентагона са изпълнени с пресови медни системи Viega

  Юроком 2000: Инсталациите за питейна вода и отопление на Пентагона са изпълнени с пресови медни системи Viega

  Четиридесет и пет километра тръбопроводи са инсталирани, за да обслужват санитарните и отоплителните нужди на Пентагона. Когато в периода между 1994 и 2011 г. сградата претърпява цялостно обновяване, изпълнителят на мащабния ремонт се спира на медната тръбопроводна система Profipress на немския производител Viega. „Технологията, която са избрали в този случай, използва пресоване, което я прави здрава и устойчива”, коментираха от българската компания Юроком 2000.

 • Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions реши сериозни проблеми с обледяване на помпите в каменна кариера

  Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions реши сериозни проблеми с обледяване на помпите в каменна кариера

  В очакване на т.нар. Горещници, в които ледът е изключително под формата на сладолед, е време да се замислим, че всеки ден от жаркото лято ни доближава все повече и повече до зимата! А лятото е най-доброто време да се предприемат действия, чрез които да бъдат избегнати сериозни технически аварии през зимата. Затова избрахме да ви представим един от зимните референтни проекти на Xylem Water Solutions, за който ни разказаха от Алмекс-БГ, предлагаща решенията на компанията у нас.

 • Разнообразни и креативни помпени решения по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност на Grundfos във Витте Аутомотив

  Разнообразни и креативни помпени решения по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност на Grundfos във Витте Аутомотив

  През 2014 г. в Русе бе открит завод на Витте Аутомотив – международен производител на заключващи системи за автомобилната индустрия. За изграждане на сградните системи по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност бе потърсена помощта на друг глобален производител – Grundfos.
  „За да осигурим комфорта и сигурността на служителите, работещи в мащабната база, сме използвали различни по вид помпи от сериите: NKF, Fire NKF, CR, Magna, TPE и TP”, разказаха от Грундфос България.

 • Аквастарт: Помпите на Lowara решават сложното водоснабдяване на засушените крайбрежни региони в Черна гора

  Аквастарт: Помпите на Lowara решават сложното водоснабдяване на засушените крайбрежни региони в Черна гора

  „Черна гора е красива страна, разположена на Адриатика, която обаче трябва да се бори със сериозен проблем – недостига на питейна вода. Правителството започва да търси решение още през 80-те години на миналия век, но едва наскоро успява да изпълни реални мерки за справяне със ситуацията”, разказаха за Инженер.bg от Аквастарт. Най-доброто решение за препомпване на вода между съоръженията по трасето се оказват многостъпалните помпи от сериите MP, MPA, MPB и MPV на Lowara.

 • Електра Помп: Оросителната система за терена на един от най-големите футболни стадиони в Холандия е с помпи SAER

  Електра Помп: Оросителната система за терена на един от най-големите футболни стадиони в Холандия е с помпи SAER

  Всички професионални футболни мачове се провеждат на игрища с естествено тревно покритие. Естествената тревна настилка осигурява оптимални параметри при игри с топка и поддържка през целия период на експлоатация. Следят се дори условията, при които тревните стръкчета се възстановяват. Необходимите системи за оросяване изискват качествено помпено оборудване. Изключително подходящи за целта са потопяемите помпи от серията S-151 на водещата италианска компания SAER.

 • Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions предотвратява наводненията в най-голямата въглищна електроцентрала в Европа

  Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions предотвратява наводненията в най-голямата въглищна електроцентрала в Европа

  Когато подземните помещения в най-голямата въглищна електроцентрала в Европа – английската Drax Power Station, започват редовно да се наводняват, тя се обръща за съдействие към Xylem Water Solutions, водещ доставчик на решения за транспортиране и третиране на питейни и отпадъчни води. Фирма Алмекс-БГ, която предлага продуктите и цялостните решения на Xylem Water Solutions у нас, разказва повече за мащабния проект пред екипа на Инженер.bg.

Още от ВиК