Внедрявания

 • АкваКом Електроникс: Оборудване за обезсоляване на морска вода на inge осигурява вода за Мароко

  АкваКом Електроникс: Оборудване за обезсоляване на морска вода на inge осигурява вода за Мароко

  „През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 • Алмекс-БГ: Новото международно летище в Пекин се доверява на помпените решения на Xylem за своята „зелена“ концепция

  Алмекс-БГ: Новото международно летище в Пекин се доверява на помпените решения на Xylem за своята „зелена“ концепция

  Новото международно летище в Пекин – Даксинг, отвори врати в края на септември 2019 г. Уникалното съоръжение гълта инвестиция в размер на повече от 11 млрд. долара, превръщайки се в най-големия едноструктурен летищен терминал в света, при това базиран на концепцията за съвременния „зелен“ град. За да отговори на екологичните изисквания на проекта, Xylem доставя високоефективни отводнителни системи за пистите, както и геотермална инсталация за сградата на терминала.

 • Аквастарт: Как оборудване Zenit решава проблемите на ПСОВ в натоварен промишлен регион в Италия

  Аквастарт: Как оборудване Zenit решава проблемите на ПСОВ в натоварен промишлен регион в Италия

  Наличието на промишлени предприятия в даден регион неминуемо оказва влияние върху състава на отпадъчните води. Такъв е случаят с италианската община Санта Кроче сул'Арно (S. Croce sull'Arno) в региона Тоскана, провинция Пиза, в която традиционно са позиционирани множество компании за преработка на кожи. „За да се справи с това предизвикателство, местната пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) Aquarno залага на помпените решения с марка Zenit”, съобщиха от Аквастарт, партньор на Zenit.

 • HTI България: Тръбната система на Molecor повишава качеството на живот на коренното население в района Чако, Парагвай

  HTI България: Тръбната система на Molecor повишава качеството на живот на коренното население в района Чако, Парагвай

  В сърцето на Южна Америка, в „най-величествената тропическа гора“, са сгушени над 86 селца и по-големи градове , които обаче имат оскъден достъп до чиста питейна вода и канализация. Ето защо местното ресорно министерство стартира изпълнението на „Програма за канализация и питейна вода за Чако и междинните градове в Източния район на Парагвай“. Във втората фаза на проекта са положени 172 km тръбопроводи, произведени по уникалната технология на Molecor.

 • Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  От 2016 г. Кувейт има свое ново, модернистично и впечатляващо културно „сърце“, което тупти в ритъма на големия град и съвременните архитектурни форми. Културният център Шейх Джабер Ал Ахмад е съставен от четири отделни сгради, обединени в общ комплекс от просторни паркови площи. За този грандиозен проект инвеститори, проектанти и строители се доверяват на тръбопроводните системи на Poloplast. А повече по темата Инженер.bg научи от фирма Акварор – Бояджиев и синове.

 • Хидро-Хикс България: Оборудване за чиста питейна вода обезпечава нуждите на 1600 домакинства и музикален фестивал в Дания

  Хидро-Хикс България: Оборудване за чиста питейна вода обезпечава нуждите на 1600 домакинства и музикален фестивал в Дания

  Йелинг (Jelling) е селце в Южна Дания, което било важен исторически център за Кралство Дания. Днес, с население от около 3500 човека, населеното място е домакин на третия по мащаб музикален фестивал в страната. Съвсем наскоро Йелинг се сдоби и с нова водопроводна мрежа, благодарение на която 1600 домакинства получават чиста питейна вода, а нуждите на близо 36000 гости, които фестивалът събира веднъж годишно, са напълно обезпечени. Оборудването за проекта е доставено от Eurowater.

 • П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  На 8 януари 2018 г. е открита втората по големина джамия в света и най-голямата в Египет – Ал Фатах Ал Алеем. „Считана за бижу на съвременната мюсюлманска архитектура, джамията се простира на площ от 450 000 кв.м. Погледнато от практичната страна на нещата, разнообразните обекти на тази територия се обслужват от две зони за измиване, 94 тоалетни и резервоар с вместимост 3500 куб.м. А доставчик на бустерните системи за мащабния проект е нашият партньор DAB Pumps”, съобщиха от П и М Груп.

 • Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  „Още една инсталация на италианските помпи Argal премина успешно. Този път решенията на нашия италиански партньор намериха приложение в скрубер в съоръжение за обработка на отпадъчни води, а обектът е изпълнен в Южна Африка“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг – утвърдена българска инженерингова компания в областта на помпеното оборудване. Внедрените помпи са от серията KGK, повече за която ще ви разкажем днес.

 • Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  В Германия урбанизацията и нарастването на населението продължават да са тенденциозни процеси и за това говорят последните прогнози на местни социологически агенции. Ето защо редица градове разширяват своите жилищни зони, търсейки при това устойчиви строителни концепции. От май 2019 г. изключение не прави и главният град на провинция Хесен – Висбаден. Отдалеченият квартал Бирщад ще бъде първият обект, при който ще се използва канализационната система KERA.iXP.

 • Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Международният производител на технологии за ВиК инфраструктура Xylem изпълни нов мащабен проект. „Благодарение на системите на Xylem за пречистване с озон, които се произвеждат под бранда Wedeco, пречиствателната станция за отпадъчни води Werdhölzli в Цюрих, Швейцария, се сдоби с най-голямото в света съоръжение за отстраняване на микрозамърсители“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Алмекс-БГ, официален партньор на Xylem Water Solutions у нас.

Още от ВиК