Внедрявания

 • Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  В Германия урбанизацията и нарастването на населението продължават да са тенденциозни процеси и за това говорят последните прогнози на местни социологически агенции. Ето защо редица градове разширяват своите жилищни зони, търсейки при това устойчиви строителни концепции. От май 2019 г. изключение не прави и главният град на провинция Хесен – Висбаден. Отдалеченият квартал Бирщад ще бъде първият обект, при който ще се използва канализационната система KERA.iXP.

 • Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Международният производител на технологии за ВиК инфраструктура Xylem изпълни нов мащабен проект. „Благодарение на системите на Xylem за пречистване с озон, които се произвеждат под бранда Wedeco, пречиствателната станция за отпадъчни води Werdhölzli в Цюрих, Швейцария, се сдоби с най-голямото в света съоръжение за отстраняване на микрозамърсители“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Алмекс-БГ, официален партньор на Xylem Water Solutions у нас.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове и оптимално управление на ВиК активи с дебитомера FlowIQ 2200 на Kamstrup

  ДМ Арматурен: Откриване на течове и оптимално управление на ВиК активи с дебитомера FlowIQ 2200 на Kamstrup

  Специалистите от утвърдената българска компания ДМ Арматурен вече представиха уникалните възможности на иновативния водомер Kamstrup FlowIQ 2200. Използвайки интелигентна ултразвукова технология, уредът осигурява освен прецизно отчитане на воден дебит и възможност за откриване на течове по водоснабдителната мрежа. Как се прилага тази му функция и какви са резултатите в практиката коментираха пред Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  Още един успешен ремонт на голям водопровод бе реализиран през септември т.г. с помощта на решенията на Nova Siria. „Благодарение на скобите Duofit бе отстранена авария на голям тръбопровод в Калининград, Русия. При това, без да се налага спиране на водоподаването“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е партньор на италианския производител на специализирани решения Nova Siria за пазара у нас.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Какво е необходимо на една мандра за производството на висококачествени млечни продукти? Мляко? „Да, но не само“, отговарят от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България. „Качеството на технологичните води е не по-малко важно от добрата суровина, защото чрез нея се гарантират чисти процеси, отговарящи на най-високите хигиенни изисквания, както и оптимален резултат при достигане на вкусовите качества на крайните продукти“, обясниха още за Инженер.bg от компанията.

 • Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Италианската компания за доматени специалитети Rodolfi днес преработва близо 250 000 t домати годишно. В процеса на измиването им обаче, пясъкът, който се отделя, причинява сериозни щети върху помпеното оборудване. Търсейки изход от честите непредвидени прекъсвания и високите разходи за поддръжка на помпите, производителят се спира на помпа с марката Flygt, бранд на Xylem. Една година след като е инсталирана, Flygt 3171 все още няма никакви признаци на износване.

 • Евротех: Как могат да се използват повторно отпадъчните води, без опасност от инфекции и заразяване с Легионерска болест

  Евротех: Как могат да се използват повторно отпадъчните води, без опасност от инфекции и заразяване с Легионерска болест

  В днешния материал ще се спрем на един случай, при който е необходимо да се предвиди предпазване на водата от Легионела и други патогенни замърсявания, по-различен от обхванатите досега приложения, касаещи питейни и битови води. С помощта на специалистите от доказаната българска компания Евротех ще ви разкажем за пречиствателна станция за отпадъчни води, която използва обработените води повторно за своите технологични нужди.

 • Ремонт във Версай! HTI България разказва защо за водопровода са избрани тръбите на Saint-Gobain PAM

  Ремонт във Версай! HTI България разказва защо за водопровода са избрани тръбите на Saint-Gobain PAM

  Пищен, великолепен, символ на френския абсолютизъм – дворецът Версай е мястото, от което се управлява Франция между 1682 г. и 1789 г. Днес сградата и паркът около нея са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и една от най-предпочитаните туристически дестинации. Това не е случайно, както и фактът, че каквато и да е намеса в целостта и конструкцията на комплекса изисква внимателна подготовка и най-прецизно изпълнение. А какво да кажем, когато става дума за подземната инфраструктура?

 • Алмекс-БГ: Как помпа Flygt работи над 34 години без аварии и поддръжка в морски курортен комплекс край Бейрут, Ливан

  Алмекс-БГ: Как помпа Flygt работи над 34 години без аварии и поддръжка в морски курортен комплекс край Бейрут, Ливан

  Построен през 1985 г. в областта Keserwan, край Бейрут, Holiday Beach Resort е една от перлите на ливанския туризъм. При изграждането му 280 от бунгалата са свързани директно към канализационната мрежа, а отпадъчните води на останалите 320 се събират в черпателен резервоар, от който се препомпват с една помпа с марка Flygt. Защо ви разказваме всичко това? Защото въпросната помпа работи без прекъсване вече 34 години. А повече за това разказаха за Инженер.bg от Алмекс-БГ.

 • Вентилационна система на Systemair ще осигури надеждност, безопасност и комфорт в Grosspeter Tower, Швейцария

  Вентилационна система на Systemair ще осигури надеждност, безопасност и комфорт в Grosspeter Tower, Швейцария

  Сградата Grosspeter Tower, разположена в централната част на град Базел, Швейцария, дава заявки да се превърне в следващия внушителен обект в града. Защитата от пожар е основен приоритет за безпроблемното ѝ функциониране, което налага търсене на най-високо качество и ефективност на вентилационната и противопожарната системи, които ще бъдат инсталирани в нея. Затова създателите на Grosspeter Tower се доверяват на доказаните решения на шведския пазарен лидер Systemair.

Още от ВиК