Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Как действат UV системите за пречистване на води и кога са необходими? Отговори дават от Хидро-Хикс-България

  Как действат UV системите за пречистване на води и кога са необходими? Отговори дават от Хидро-Хикс-България

  В много от страните от Европейския съюз, а и по целия свят се изискват две независими една от друга хигиенни бариери, които да осигурят качеството на питейната вода, подавана във водоснабдителните мрежи. Често това се налага при наличие на специфично микробиологично замърсяване. Ето защо днес ще ви запознаем с едно от възможните решения в подобна ситуация – цялостните UV системи за пречистване на Silhorko-Eurowater. Повече за тях разказаха пред Инженер.bg от Хидро-Хикс-България.

 • Знаковият катарски стадион Al Wakrah се доверява на тръбните системи Wefatherm. За проекта информираха от Юроком 2000

  Знаковият катарски стадион Al Wakrah се доверява на тръбните системи Wefatherm. За проекта информираха от Юроком 2000

  Повече от 25 години немският производител на тръбни системи за водоснабдяване Wefatherm предоставя издръжливи и надеждни решения, които отговарят и на най-високите стандарти за качество. А доказателство за това е влагането им в най-разнообразни и значими обекти. Сред тях е стадионът Al Wakrah в Катар, който ще бъде и сред домакините на Световното първенство по футбол през 2022 г. Повече за проекта и инсталациите на Wefatherm пред Инженер.bg разказаха от Юроком 2000.

 • Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  Още в края на 18-ти век поречието на р. Лефи в Дъблин привлича вниманието с възможностите за търговия, пътешествия и развлечения. Но тези 520 ха по южния и северния бряг на реката, тогава пълни с конюшни, складове и кръчми, днес са трансформирани в модерен градски бизнес център. Именно в този район, на северния бряг е позиционирана сградата North Wall Quay, в която се помещават Международният център за финансови услуги, а от 2017 г. и Националната банка на Ирландия.

 • Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  В съседна Румъния, както и у нас, структурните фондове на Европейския съюз са основен източник на финансиране за големите инфраструктурни проекти, включително изграждане и реконструкция на канализационни мрежи и съоръжения. „През 2019 г. в няколко големи и средноголеми румънски града бяха изградени нови канализационни системи, а четири от тях са изпълнени с продукти на Steinzeug-Keramo”, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско представителство на Steinzeug-Keramo.

 • Пет приложения на иновативните ултразвукови водомери Kamstrup FlowIQ 2200 за намаляване загубите на вода

  Пет приложения на иновативните ултразвукови водомери Kamstrup FlowIQ 2200 за намаляване загубите на вода

  Според данни на Националния статистически институт (НСИ) загубите на вода в България за 2018 г. възлизат на 56.4% от подаденото водно количество, или общо 499 млн.куб.м. От тях 425.6 млн.куб.м са загуби при транспортиране на водата по водопреносните мрежи. Една от възможните мерки, които биха могли да облекчат проблема, е акустичното откриване на течове чрез иновативния водомер Kamstrup FlowIQ 2200, за който вече ви разказахме.

 • АкваКом Електроникс: Оборудване за обезсоляване на морска вода на inge осигурява вода за Мароко

  АкваКом Електроникс: Оборудване за обезсоляване на морска вода на inge осигурява вода за Мароко

  „През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 • Алмекс-БГ: Новото международно летище в Пекин се доверява на помпените решения на Xylem за своята „зелена“ концепция

  Алмекс-БГ: Новото международно летище в Пекин се доверява на помпените решения на Xylem за своята „зелена“ концепция

  Новото международно летище в Пекин – Даксинг, отвори врати в края на септември 2019 г. Уникалното съоръжение гълта инвестиция в размер на повече от 11 млрд. долара, превръщайки се в най-големия едноструктурен летищен терминал в света, при това базиран на концепцията за съвременния „зелен“ град. За да отговори на екологичните изисквания на проекта, Xylem доставя високоефективни отводнителни системи за пистите, както и геотермална инсталация за сградата на терминала.

 • Аквастарт: Как оборудване Zenit решава проблемите на ПСОВ в натоварен промишлен регион в Италия

  Аквастарт: Как оборудване Zenit решава проблемите на ПСОВ в натоварен промишлен регион в Италия

  Наличието на промишлени предприятия в даден регион неминуемо оказва влияние върху състава на отпадъчните води. Такъв е случаят с италианската община Санта Кроче сул'Арно (S. Croce sull'Arno) в региона Тоскана, провинция Пиза, в която традиционно са позиционирани множество компании за преработка на кожи. „За да се справи с това предизвикателство, местната пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) Aquarno залага на помпените решения с марка Zenit”, съобщиха от Аквастарт, партньор на Zenit.

 • HTI България: Тръбната система на Molecor повишава качеството на живот на коренното население в района Чако, Парагвай

  HTI България: Тръбната система на Molecor повишава качеството на живот на коренното население в района Чако, Парагвай

  В сърцето на Южна Америка, в „най-величествената тропическа гора“, са сгушени над 86 селца и по-големи градове , които обаче имат оскъден достъп до чиста питейна вода и канализация. Ето защо местното ресорно министерство стартира изпълнението на „Програма за канализация и питейна вода за Чако и междинните градове в Източния район на Парагвай“. Във втората фаза на проекта са положени 172 km тръбопроводи, произведени по уникалната технология на Molecor.

 • Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  От 2016 г. Кувейт има свое ново, модернистично и впечатляващо културно „сърце“, което тупти в ритъма на големия град и съвременните архитектурни форми. Културният център Шейх Джабер Ал Ахмад е съставен от четири отделни сгради, обединени в общ комплекс от просторни паркови площи. За този грандиозен проект инвеститори, проектанти и строители се доверяват на тръбопроводните системи на Poloplast. А повече по темата Инженер.bg научи от фирма Акварор – Бояджиев и синове.

Още от ВиК