Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

  От 2016 г. Кувейт има свое ново, модернистично и впечатляващо културно „сърце“, което тупти в ритъма на големия град и съвременните архитектурни форми. Културният център Шейх Джабер Ал Ахмад е съставен от четири отделни сгради, обединени в общ комплекс от просторни паркови площи. За този грандиозен проект инвеститори, проектанти и строители се доверяват на тръбопроводните системи на Poloplast. А повече по темата Инженер.bg научи от фирма Акварор – Бояджиев и синове.

 • Хидро-Хикс България: Оборудване за чиста питейна вода обезпечава нуждите на 1600 домакинства и музикален фестивал в Дания

  Хидро-Хикс България: Оборудване за чиста питейна вода обезпечава нуждите на 1600 домакинства и музикален фестивал в Дания

  Йелинг (Jelling) е селце в Южна Дания, което било важен исторически център за Кралство Дания. Днес, с население от около 3500 човека, населеното място е домакин на третия по мащаб музикален фестивал в страната. Съвсем наскоро Йелинг се сдоби и с нова водопроводна мрежа, благодарение на която 1600 домакинства получават чиста питейна вода, а нуждите на близо 36000 гости, които фестивалът събира веднъж годишно, са напълно обезпечени. Оборудването за проекта е доставено от Eurowater.

 • П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  На 8 януари 2018 г. е открита втората по големина джамия в света и най-голямата в Египет – Ал Фатах Ал Алеем. „Считана за бижу на съвременната мюсюлманска архитектура, джамията се простира на площ от 450 000 кв.м. Погледнато от практичната страна на нещата, разнообразните обекти на тази територия се обслужват от две зони за измиване, 94 тоалетни и резервоар с вместимост 3500 куб.м. А доставчик на бустерните системи за мащабния проект е нашият партньор DAB Pumps”, съобщиха от П и М Груп.

 • Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  „Още една инсталация на италианските помпи Argal премина успешно. Този път решенията на нашия италиански партньор намериха приложение в скрубер в съоръжение за обработка на отпадъчни води, а обектът е изпълнен в Южна Африка“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг – утвърдена българска инженерингова компания в областта на помпеното оборудване. Внедрените помпи са от серията KGK, повече за която ще ви разкажем днес.

 • Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  В Германия урбанизацията и нарастването на населението продължават да са тенденциозни процеси и за това говорят последните прогнози на местни социологически агенции. Ето защо редица градове разширяват своите жилищни зони, търсейки при това устойчиви строителни концепции. От май 2019 г. изключение не прави и главният град на провинция Хесен – Висбаден. Отдалеченият квартал Бирщад ще бъде първият обект, при който ще се използва канализационната система KERA.iXP.

 • Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Алмекс-БГ: Озонова технология на Wedeco превръща ПСОВ в Цюрих в най-голямата за отстраняване на микрозамърсители

  Международният производител на технологии за ВиК инфраструктура Xylem изпълни нов мащабен проект. „Благодарение на системите на Xylem за пречистване с озон, които се произвеждат под бранда Wedeco, пречиствателната станция за отпадъчни води Werdhölzli в Цюрих, Швейцария, се сдоби с най-голямото в света съоръжение за отстраняване на микрозамърсители“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Алмекс-БГ, официален партньор на Xylem Water Solutions у нас.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове и оптимално управление на ВиК активи с дебитомера FlowIQ 2200 на Kamstrup

  ДМ Арматурен: Откриване на течове и оптимално управление на ВиК активи с дебитомера FlowIQ 2200 на Kamstrup

  Специалистите от утвърдената българска компания ДМ Арматурен вече представиха уникалните възможности на иновативния водомер Kamstrup FlowIQ 2200. Използвайки интелигентна ултразвукова технология, уредът осигурява освен прецизно отчитане на воден дебит и възможност за откриване на течове по водоснабдителната мрежа. Как се прилага тази му функция и какви са резултатите в практиката коментираха пред Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  Още един успешен ремонт на голям водопровод бе реализиран през септември т.г. с помощта на решенията на Nova Siria. „Благодарение на скобите Duofit бе отстранена авария на голям тръбопровод в Калининград, Русия. При това, без да се налага спиране на водоподаването“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е партньор на италианския производител на специализирани решения Nova Siria за пазара у нас.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Какво е необходимо на една мандра за производството на висококачествени млечни продукти? Мляко? „Да, но не само“, отговарят от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България. „Качеството на технологичните води е не по-малко важно от добрата суровина, защото чрез нея се гарантират чисти процеси, отговарящи на най-високите хигиенни изисквания, както и оптимален резултат при достигане на вкусовите качества на крайните продукти“, обясниха още за Инженер.bg от компанията.

 • Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Италианската компания за доматени специалитети Rodolfi днес преработва близо 250 000 t домати годишно. В процеса на измиването им обаче, пясъкът, който се отделя, причинява сериозни щети върху помпеното оборудване. Търсейки изход от честите непредвидени прекъсвания и високите разходи за поддръжка на помпите, производителят се спира на помпа с марката Flygt, бранд на Xylem. Една година след като е инсталирана, Flygt 3171 все още няма никакви признаци на износване.

Още от ВиК