Внедрявания

 • Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Много са регионите в света, в които недостигът на чиста питейна вода е осезаем и представлява сериозна пречка за нормалния живот на населението и развитието на икономиката, индустрията и селското стопанство. Днес ще поговорим именно за един такъв – Алжир. Повече по темата разказаха от Електра Помп, чийто дългогодишен партньор Saer, италиански производител на помпено оборудване, участва в дългосрочен проект за подобряване на водоснабдяването в северноафриканската държава.

 • Решения на Wilo осигуряват устойчивост на сградните инсталации в модернистичната Зала 12 на Messe Frankfurt

  Решения на Wilo осигуряват устойчивост на сградните инсталации в модернистичната Зала 12 на Messe Frankfurt

  С над 800-годишна история, търговският панаир във Франкфурт е една от най-старите, най-мащабните и най-престижните организации за събития и изложения от различен характер. Със статут на институция в света на индустрията, Messe Frankfurt носи тежка отговорност и към околната среда и отношението към природните ресурси. Ето защо при изграждането на най-новата част от панаира – Зала 12, от организацията се доверяват на високоефективните продукти на Wilo.

 • Високообемни котли на Viessmann осигуряват отоплението на хотел Marriott във Франкфурт, Германия

  Високообемни котли на Viessmann осигуряват отоплението на хотел Marriott във Франкфурт, Германия

  Емблематичният хотел Marriott във Франкфурт на Майн предлага зашеметяващи гледки към най-големия град и основен икономически център на немската провинция Есен. От десетилетия хотелът посреща гости от цял свят, само на няколко метра от Франкфуртския изложбен център и фестивалната зала, която се използва за големи събития, концерти и гала вечери. Отоплителната му система е монтирана на 24-ия и 25-ия етаж на небостъргача, който е дом на този хотел.

 • Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Високите технологии и техническите решения на съвремието не просто улесняват ежедневието ни – те ни разкриват нови възможности и имат пряко влияние върху човечествoто като цяло и във висока степен – върху здравето ни. Именно в тази посока развива дейността си датската компания Glycom, чиято цел е да направи естествените олигозахариди широкоразпространени. В производствените процеси биотехнологичният разработчик използва оборудване за третиране на водите на Silhorko-Eurowater.

 • Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Нов инвестиционен проект изпълнява русенското предприятие Монтюпе, част от международната индустриална група Linamar. В рамките на инвестицията ще бъдат изградени три биофилтъра, както и пречиствателна станция за отпадъчните води от тях, информираха за Инженер.bg от компанията. В завода на компанията се произвеждат цилиндрови глави и носачи за утвърдени автомобилни марки, сред които Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

 • Акварор: В тренировъчния център за пилоти на МЕА в Бейрут са вложени иновативни петслойни тръби на Poloplast

  Акварор: В тренировъчния център за пилоти на МЕА в Бейрут са вложени иновативни петслойни тръби на Poloplast

  Заобиколени сме от сгради – някои тривиални, други – важни, трети – с уникална архитектура. Днес обаче от българската фирма Акварор – Бояджиев и синове ни разказаха за едно уникално здание със специално предназначение в Бейрут, столицата на Ливан. През 2017 г. авиационната компания на Ливан Middle East Airlines (МЕА) даде рестарт на своя обучителен център, като за целта изгради напълно нови съоръжения. За ВиК системите в тях бяха вложени решенията Polo-Polymutan.

 • Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  С население от 630 000 души, забележителна архитектура, вековна история и значителна студентска общност, Вроцлав е един от бързорастящите градове в Полша. Развитието на жилищните райони в околоградските райони налагат модернизиране и разрастване на инфраструктурата – в частност водоснабдителните и канализационни мрежи, някои части от които датират от 1850 г. За мащабната инвестиция местното ВиК дружество се спира на стъклопластовите тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Всички обичат Италия и нейните вина! За да преработиш най-доброто грозде обаче, за да постигнеш впечатляващ цвят, изкусителен аромат, изумителен вкус и в крайна сметка – продукт от световна класа, са необходими усилия, експертиза и оборудване, които остават „зад кулисите“. Стигайки до този извод, семейна винарна в Северна Италия се обръща към Xylem Water Solutions, за да намери най-подходящото решение за водоснабдителна системa.

 • Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Туптящото културно и икономическо сърце на Европа – Берлин, не спира да ни изненадва в своя неспирен път на развитие. Находчив и иновативен проект предвижда да превърне бивш плавателен канал в центъра на града в градска зона за плуване и отмора. „До началото на 20-ти век р. Шпрее (Spree) е плавателна, а в момента в ход са дейности, които ще превърнат част от нея в плувен басейн. Пречистването на водите за тази цел ще се извършва с UV система на Wedeco, бранд на Xylem”, съобщиха от Алмекс-БГ.

 • Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Хотел Hilton в сръбската столица Белград, част от световноизвестната верига бизнес хотели, бе открит през март 2018 г. след едногодишен период на реконструкция и модернизация. Той разполага с 242 стаи и апартаменти, както и със СПА зона. При преустройството на водопроводните и отоплителните системи са използвани продукти на Rehau с обща дължина на тръбните участъци 34 000 m, съобщиха за Инженер.bg от Интерметал.

Още от ВиК