Внедрявания

 • КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  Вече в ДигиталнаИндустрия.bg ви разказахме за иновативната технология за откриване на течове по водоснабдителните мрежи на израелската компания Utilis. Днес обръщаме внимание на реално изпълнени проекти с „космическия“ метод, а фокусът на нашето внимание е Италия, където загубите на вода се доближават до тези у нас. За да ви предоставим тази информация, ни помогнаха специалистите от българското дружество КМТ Сервиз, което е и официален партньор на Utilis за България.

 • Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Инженерството и изкуството често се възприемат като взаимно противоположни, но практиката показва, че техническите решения винаги са били неизменна част от изкуството. Поредно доказателство за това е грандиозният фонтан Flame Fountain (Фонтанът-пламък), красящ центъра на столицата на Азербайджан – Баку. За да се осигури необходимия напор и количеството вода за зашеметяващата гледка, са инсталирани помпи на италианския производител Lowara, част от групата на Xylem.

 • Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Неотдавна ви представихме иновативна облачна услуга, част от портфолиото на Grundfos, която позволява значителна оптимизация на работата на ВиК и ОВК системи. Днес ще ви разкажем за едно от конкретните приложения на платформата, благодарение на което предпочитана автомивка в Берлин повишава още повече качеството на предлаганите услуги и подобрява ефективността си. В Cozy-wasch помпите на Grundfos и високотехнологичните решения са ключови компоненти.

 • Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Решенията за обработка на вода са неразривно свързани със степента на развитие на технологиите и дори актуални за времето си, техният живот рано или късно свършва, за да отстъпи място на иновации от последно поколение. Днес ще ви запознаем с един такъв случай в North Ridgeville, Охайо, САЩ. Налага се оборудването за UV пречистване на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) да се подмени, а изборът на възложителя са продуктите на Wedeco, бранд на Xylem.

 • Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Напоследък често ви разказваме за трудностите и решенията при изпомпване на индустриални води, които в повечето случаи са агресивни и силно замърсени. Ето как го правят в Италия! Даваме пример от керамичната индустрия, при който голямо предприятие в района на Модена се доверява на производителя на помпено оборудване Zenit и по този начин решава проблемите с отпадъчните си води. Изискванията на клиента са изпълнени благодарение на технологията срещу запушване на серия Uniqa.

 • Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура.

 • Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг е българска инженерингова компания, която притежава богат опит в разработването на софтуерни решения за осъществяване на цялостен контрол и управление на процесите в пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) и помпени станции, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „При разработването на системите се стремим да се вслушваме в изискванията на клиентите, за да можем да им предложим оптималното за тях решение”, заявиха от Мега Инженеринг.

 • Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  През 2016 г. немският град Хамбург се сдоби с нова изумителна концертна зала, която веднага се превърна в култов обект както за строителната индустрия, така и за меценатите на изкуството. „Архитектурният шедьовър Elbphilharmonie е всъщност раздвижено мултифункционално здание, което изправя проектанти и изпълнители пред редица предизвикателства. Що се отнася до водоснабдителната и отоплителната система обаче, решението е едно – тръбни системи на Viega”, коментираха от Юроком 2000.

 • Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Говорейки за ВиК системи, неминуемо се сещаме на първо място за обществената инфраструктура. Но от гледна точка на грижата за околната среда и здравето на хората, производствените предприятия и техните решения за третиране и отвеждане на технологични води имат дори по-голяма тежест. Днес във фокуса на Инженер.bg попада българската компания Биовет, която избира за своите площадкови канализационни системи стъклокерамичните тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  През миналата година най-големият град в Туркменистан, Ашхабат, бе домакин на петите азиатски игри по бойни изкуства на закрито. Спортното съоръжение, изградено за нуждите на събитието, е ситуирано в сърцето на 500 000-ния град върху площ от 1 466 кв. м. „ Избраното помпено оборудване е от италианската марка Lowara“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Аквастарт, дистрибутор у нас на производителя, който е част от структурата на компанията Xylem.

Още от ВиК