Внедрявания

 • HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  Знаете ли кой е един от най-важните компоненти при изграждането на автомобилна писта? В днешния материал ще поговорим за отводняването като решаващ фактор за безопасността при подобни съоръжения, а наши събеседници ще бъдат специалистите от българското дружество на HTI. „Наш доверен партньор в решенията за отводняване е немският производител Hydrotec, чиято история в областта надхвърля 40 години“, заявиха за Инженер.bg от HTI България.

 • Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Корозията е причина за компрометиране на редица строителни конструкции и инфраструктурни съоръжения, а рискът от това кара проектанти, строители, инвеститори и производители да предприемат строги мерки за нейната превенция. В особена степен това важи за ВиК мрежите и съоръженията по тях, където контактът с водата е неизбежен. Едно от решенията е адекватният избор на материали и именно по тази тема Инженер.bg разговаря с г-н Емил Димитров, регионален представител на Steinzeug-Keramo.

 • Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Струпването на дървени стърготини на едно място е „бомба със закъснител“, която тихо цъка. Топлината, генерирана при тяхното слягане и разлагане, може да бъде достатъчно голяма, за да предизвика спонтанното им запалване. „Когато през 2016 г. в производствени съоръжения за дървесен чипс в Алабама избухва пожар в резултат на самозапалили се дървесни стърготини, потопяема електрическа помпа WEDA 90 на Atlas Copco помага за овладяване на пожара“, разказаха от Атлас Копко България.

 • АкваКом Електроникс: Системите за ултрафилтрация на inge осигуряват чиста питейна вода за 490 000 човека в Манила

  АкваКом Електроникс: Системите за ултрафилтрация на inge осигуряват чиста питейна вода за 490 000 човека в Манила

  Нуждата от висококачествено пречистване на питейните води и повторно използване на отпадъчните нараства значително през последните години – при това не само в сухите региони, а по целия свят. Това е причина науката и технологиите да търсят все по-усъвършенствани методи за обработка на вода. На този фон ултафилтрацията (UF) придобива все по-голяма важност. А фирма inge постигнаха огромен успех през последните години. Днес ще ви разкажем за най-голямото езеро на Филипините.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Инженер.bg вече ви запозна с интелигентното помпено решение за канализационни води на Xylem – Flygt Concertor. Първата такава помпа в България е инсталирана на метростанция Сливница, а днес от утвърдената българска фирма Алмекс-БГ ни разказаха и за внедряването на иновативното оборудване на едно от най-натоварените европейски летища – Хийтроу (Heathrow). Умната помпа на Xylem е решение на трайния проблем с редовното запушване на канализационната система на летището.

 • П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  Всички обичат водни пързалки! Защото всички обичат вода! Освен жизненоважен ресурс, тя е и средство за лечение, уелнес и забавление. Това е причината водните паркове да се превърнат в неизменна част от почти всеки уважаващ себе си град. Какви технологични предизвикателства обаче стоят зад осигуряването на зашеметяващи водни атракциони коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество П и М Груп, чийто партньор DAB Pumps е доставчик на помпени решения за подобни съоръжения.

 • ДМ Арматурен: Решения на Kamstrup се интегрират в мащабен проект за намаляване на загубите на вода от течове в Дания

  ДМ Арматурен: Решения на Kamstrup се интегрират в мащабен проект за намаляване на загубите на вода от течове в Дания

  Знаете ли, че Дания е сред държавите в световен мащаб, в които нивото на загубите на вода е едно от най-ниските? За 2016 г. то е само 7.6%. Въпреки това никога не е имало цялостно интегрирано решение, борещо се с този проблем. Досега. „През 2016 г. 9 организации решават да обединят усилията си в тази посока и стартират проекта LEAKman, чиято цел е да предостави съвременна всеобхватна система, която да намали загубите от течове до минимум“, коментираха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  Вече в ДигиталнаИндустрия.bg ви разказахме за иновативната технология за откриване на течове по водоснабдителните мрежи на израелската компания Utilis. Днес обръщаме внимание на реално изпълнени проекти с „космическия“ метод, а фокусът на нашето внимание е Италия, където загубите на вода се доближават до тези у нас. За да ви предоставим тази информация, ни помогнаха специалистите от българското дружество КМТ Сервиз, което е и официален партньор на Utilis за България.

 • Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Инженерството и изкуството често се възприемат като взаимно противоположни, но практиката показва, че техническите решения винаги са били неизменна част от изкуството. Поредно доказателство за това е грандиозният фонтан Flame Fountain (Фонтанът-пламък), красящ центъра на столицата на Азербайджан – Баку. За да се осигури необходимия напор и количеството вода за зашеметяващата гледка, са инсталирани помпи на италианския производител Lowara, част от групата на Xylem.

 • Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Неотдавна ви представихме иновативна облачна услуга, част от портфолиото на Grundfos, която позволява значителна оптимизация на работата на ВиК и ОВК системи. Днес ще ви разкажем за едно от конкретните приложения на платформата, благодарение на което предпочитана автомивка в Берлин повишава още повече качеството на предлаганите услуги и подобрява ефективността си. В Cozy-wasch помпите на Grundfos и високотехнологичните решения са ключови компоненти.

Още от ВиК