Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Решенията за обработка на вода са неразривно свързани със степента на развитие на технологиите и дори актуални за времето си, техният живот рано или късно свършва, за да отстъпи място на иновации от последно поколение. Днес ще ви запознаем с един такъв случай в North Ridgeville, Охайо, САЩ. Налага се оборудването за UV пречистване на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) да се подмени, а изборът на възложителя са продуктите на Wedeco, бранд на Xylem.

 • Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Напоследък често ви разказваме за трудностите и решенията при изпомпване на индустриални води, които в повечето случаи са агресивни и силно замърсени. Ето как го правят в Италия! Даваме пример от керамичната индустрия, при който голямо предприятие в района на Модена се доверява на производителя на помпено оборудване Zenit и по този начин решава проблемите с отпадъчните си води. Изискванията на клиента са изпълнени благодарение на технологията срещу запушване на серия Uniqa.

 • Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура.

 • Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг е българска инженерингова компания, която притежава богат опит в разработването на софтуерни решения за осъществяване на цялостен контрол и управление на процесите в пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) и помпени станции, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „При разработването на системите се стремим да се вслушваме в изискванията на клиентите, за да можем да им предложим оптималното за тях решение”, заявиха от Мега Инженеринг.

 • Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  През 2016 г. немският град Хамбург се сдоби с нова изумителна концертна зала, която веднага се превърна в култов обект както за строителната индустрия, така и за меценатите на изкуството. „Архитектурният шедьовър Elbphilharmonie е всъщност раздвижено мултифункционално здание, което изправя проектанти и изпълнители пред редица предизвикателства. Що се отнася до водоснабдителната и отоплителната система обаче, решението е едно – тръбни системи на Viega”, коментираха от Юроком 2000.

 • Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Говорейки за ВиК системи, неминуемо се сещаме на първо място за обществената инфраструктура. Но от гледна точка на грижата за околната среда и здравето на хората, производствените предприятия и техните решения за третиране и отвеждане на технологични води имат дори по-голяма тежест. Днес във фокуса на Инженер.bg попада българската компания Биовет, която избира за своите площадкови канализационни системи стъклокерамичните тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  През миналата година най-големият град в Туркменистан, Ашхабат, бе домакин на петите азиатски игри по бойни изкуства на закрито. Спортното съоръжение, изградено за нуждите на събитието, е ситуирано в сърцето на 500 000-ния град върху площ от 1 466 кв. м. „ Избраното помпено оборудване е от италианската марка Lowara“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Аквастарт, дистрибутор у нас на производителя, който е част от структурата на компанията Xylem.

 • Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Поредното предизвикателство пред немския производител на оборудване за водообработка ProMinent е зоопаркът Taronga Zoo в Сидни, Австралия. „Внедрената от ProMinent технология за пречистване с озон осигурява високо качество на водите в атракционите и перфектни условия за живот на водните обитатели. Това е доказателство, че можем да намерим решение за всяка област, в която е необходимо специално отношение към водата“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  „Ефективното и висококачествено оборудване е сред най-важните условия за постигане на устойчиво във времето производство. А когато добавим и завишени хигиенни изисквания, каквито хранително-вкусовата промишленост налага, изборът на технология и машини е решаващ“, коментираха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България. В днешния материал ще ви разкажем за две решения, интегрирани в заводи за хранителни продукти в Украйна. Те са производство на датската компания Eurowater.

 • Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Загубите на вода са повсеместен проблем в световен мащаб. И докато в някои региони успешно са ги свели до минимум, в други те все още са сериозен разход за съответния ВиК оператор, а оттам и за населението. Днес ще ви разкажем за административния център на окръг Полдинг (Paulding) – град Далас (City of Dallas), в щата Джорджия, където през 2014 г. загубите на вода по водоснабдителната мрежа възлизат на 117 348 куб.м., или 20% от доставената за годината вода.

Още от ВиК