Внедрявания

 • Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  След като вече ви представихме компактната система за производство на хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco, днес ще ви разкажем за конкретен проект, изпълнен с нея. При това обектът е болница със спешно отделение, което прави примерът изключително важен. „С оборудването на Lutz-Jesco за борба с Легионела се предотвратява затварянето на важна регионална болница, към чието модерно спешно отделение се насочват всички линейки от района“, посочиха пред Инженер.bg от фирма Евротех.

 • ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  Интелигентните уреди за измерване на водопотребление и електричество печелят все по-големи пазарни дялове и се налагат над масово използваните механични водомери и електромери. От доказаното българско дружество ДМ Арматурен ни разказаха за проект на своя партньор Kamstrup, специализиран в разработката на „умни“ решения за мониторинг и отчитане на комунални услуги. В Саудитска Арабия все повече потребители избират съвременните методи за дистанционно отчитане.

 • Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  Неведнъж сме ви разказвали за висококачествените помпени решения на италианския разработчик Argal, чийто официален представител за българския пазар е утвърдената компания Адара Инженеринг. Днес, обаче, ще ви представим техен референтен проект, с който ще бъде изпълнено впечатляващо съоръжение – аквариума в Central Phuket, Тайланд. „Центробежни помпи на Argal ще осигуряват правилното функциониране на един от най-големите аквариуми в Тайланд“, заявиха от българското дружество.

 • Алмекс-БГ: В Египет възстановяват „здравето“ на река Нил с доказана измервателна технология на Xylem

  Алмекс-БГ: В Египет възстановяват „здравето“ на река Нил с доказана измервателна технология на Xylem

  Божественият дар на Египет – река Нил, е причината този район, предимно зает от пустиня, да има своя плодороден рай. Днес Нил е все толкова важен за местните хора, но заради напредъка на индустрията и свръхурбанизираните територии, водното тяло понася и негативните влияния от човешката дейност. „Осъзнали това, експертите в Египет инициират действия за промяна. Днес 20 локални станции изпращат данни за състоянието на водата на всеки 30 минути“, заявиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ.

 • П и М Груп: 479 помпи HOMA дренират терените при строителството на железопътна мрежа в Хонг Конг

  П и М Груп: 479 помпи HOMA дренират терените при строителството на железопътна мрежа в Хонг Конг

  Напоследък често се говори за строежа на пътища и транспортни съоръжения. Темата е неизменна част от гражданските дискусии, държавните въпроси и медийното съдържание. Днес ви разказваме за това колко е важна предварителната подготовка на терените и съпътстващата инфраструктуа, за да бъде един път устойчив и безопасен. По темата се включиха специалистите от българското дружество П и М Груп, чиито партньор HOMA доставя 479 помпи за дренаж на терен за ново транспортно съоръжение в Хонг Конг.

 • Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Много са регионите в света, в които недостигът на чиста питейна вода е осезаем и представлява сериозна пречка за нормалния живот на населението и развитието на икономиката, индустрията и селското стопанство. Днес ще поговорим именно за един такъв – Алжир. Повече по темата разказаха от Електра Помп, чийто дългогодишен партньор Saer, италиански производител на помпено оборудване, участва в дългосрочен проект за подобряване на водоснабдяването в северноафриканската държава.

 • Решения на Wilo осигуряват устойчивост на сградните инсталации в модернистичната Зала 12 на Messe Frankfurt

  Решения на Wilo осигуряват устойчивост на сградните инсталации в модернистичната Зала 12 на Messe Frankfurt

  С над 800-годишна история, търговският панаир във Франкфурт е една от най-старите, най-мащабните и най-престижните организации за събития и изложения от различен характер. Със статут на институция в света на индустрията, Messe Frankfurt носи тежка отговорност и към околната среда и отношението към природните ресурси. Ето защо при изграждането на най-новата част от панаира – Зала 12, от организацията се доверяват на високоефективните продукти на Wilo.

 • Високообемни котли на Viessmann осигуряват отоплението на хотел Marriott във Франкфурт, Германия

  Високообемни котли на Viessmann осигуряват отоплението на хотел Marriott във Франкфурт, Германия

  Емблематичният хотел Marriott във Франкфурт на Майн предлага зашеметяващи гледки към най-големия град и основен икономически център на немската провинция Есен. От десетилетия хотелът посреща гости от цял свят, само на няколко метра от Франкфуртския изложбен център и фестивалната зала, която се използва за големи събития, концерти и гала вечери. Отоплителната му система е монтирана на 24-ия и 25-ия етаж на небостъргача, който е дом на този хотел.

 • Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Високите технологии и техническите решения на съвремието не просто улесняват ежедневието ни – те ни разкриват нови възможности и имат пряко влияние върху човечествoто като цяло и във висока степен – върху здравето ни. Именно в тази посока развива дейността си датската компания Glycom, чиято цел е да направи естествените олигозахариди широкоразпространени. В производствените процеси биотехнологичният разработчик използва оборудване за третиране на водите на Silhorko-Eurowater.

 • Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Нов инвестиционен проект изпълнява русенското предприятие Монтюпе, част от международната индустриална група Linamar. В рамките на инвестицията ще бъдат изградени три биофилтъра, както и пречиствателна станция за отпадъчните води от тях, информираха за Инженер.bg от компанията. В завода на компанията се произвеждат цилиндрови глави и носачи за утвърдени автомобилни марки, сред които Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

Още от ВиК