Внедрявания

 • Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Поредното предизвикателство пред немския производител на оборудване за водообработка ProMinent е зоопаркът Taronga Zoo в Сидни, Австралия. „Внедрената от ProMinent технология за пречистване с озон осигурява високо качество на водите в атракционите и перфектни условия за живот на водните обитатели. Това е доказателство, че можем да намерим решение за всяка област, в която е необходимо специално отношение към водата“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  „Ефективното и висококачествено оборудване е сред най-важните условия за постигане на устойчиво във времето производство. А когато добавим и завишени хигиенни изисквания, каквито хранително-вкусовата промишленост налага, изборът на технология и машини е решаващ“, коментираха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България. В днешния материал ще ви разкажем за две решения, интегрирани в заводи за хранителни продукти в Украйна. Те са производство на датската компания Eurowater.

 • Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Загубите на вода са повсеместен проблем в световен мащаб. И докато в някои региони успешно са ги свели до минимум, в други те все още са сериозен разход за съответния ВиК оператор, а оттам и за населението. Днес ще ви разкажем за административния център на окръг Полдинг (Paulding) – град Далас (City of Dallas), в щата Джорджия, където през 2014 г. загубите на вода по водоснабдителната мрежа възлизат на 117 348 куб.м., или 20% от доставената за годината вода.

 • HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  Не един и два са възможните материали, от които се произвеждат тръбите за ВиК системи. Днес, заедно със специалистите от HTI България, обръщаме внимание на сферографитния чугун като носител на изключителни механични свойства и устойчивост. От българското дружество на международната логистична компания ни разказаха за техния партньор Saint-Gobain PAM, който произвежда и доставя чугунени тръби за мащабни обекти, един от които е новият магистрален участък New Orbital Highway в Доха.

 • Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Пътища, канализация и водопроводи, акведукти и мостове – инженерните постижения на древен Рим устояват на вековете и все още впечатляват с мащабност и ефективност. Едно от доказателствата за техническия потенциал на някогашните инженери и строители е първата голяма градска структура за събиране и отвеждане на отпадъчни води – Клоака Максима. Как продължават строителните традиции в съвременната италианска столица научаваме от Steinzeug-Keramo.

 • Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  „Дълбоководно заустване гр. Созопол" е само един от многобройните проекти, за които българската компания Юроком 2000 осигурява необходимите материали. Дружеството има дългогодишен опит в дейностите по доставката на оборудване и изделия за изпълнение на инфраструктурни проекти, а портфолиото му обхваща продукти на доказани производители от цял свят. „За обекта в Созопол се доверихме на нашите партньори Конти Хидропласт от Македония“, съобщиха от фирмата.

 • Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Изграждането на регионални системи за управление на отпадъците е не само ангажимент на страната ни към Европейския съюз, но и важна стъпка в развитието на редица индустрии, начело с туризма. Ето защо, когато през 2017 г. заработва депото за отпадъци край с. Баня към община Разлог, районът е още по-обнадежден за привличането на все повече туристи. Доставката за едно от основните съоръжения извършва доказаната българска компания Акваком Електроникс.

 • Акварор: „Умните“ мрежи на Sensus Metering Systems подобряват ефективността на ВиК дружеството в Нашвил, САЩ

  Акварор: „Умните“ мрежи на Sensus Metering Systems подобряват ефективността на ВиК дружеството в Нашвил, САЩ

  Кой е най-добрият начин за точно отчитане на водомери, при това при минимален риск и неудобства за служителите на фирмата-оператор? Специалистите от българската компания Акварор – Бояджиев и синове дават един от възможните отговори, като ни разказват за интелигентната технология за отчитане, разработена от техния партньор Sensus Metering Systems. ВиК операторът на град Нашвил, столицата на щата Тенеси, успешно интегрира водомерите SR II и комуникационната мрежа FlexNet.

 • ДМ Арматурен: Дистанционно отчитане и контрол върху ВиК мрежата реализираха в Антверпен чрез решенията на Kamstrup

  ДМ Арматурен: Дистанционно отчитане и контрол върху ВиК мрежата реализираха в Антверпен чрез решенията на Kamstrup

  Сред най-големите проблеми на водоснабдителната система в България са огромните загуби на вода, както и отчасти неефективното отчитане на потреблението. Ето за-що българското дружество ДМ Арматурен насочва вниманието ни към един от добрите примери в световен мащаб – обновената система за отчитане, която помага на ВиК дружеството в Антверпен, Белгия, да предоставя висококачествена услуга с подобрени бизнес показатели.

 • Wilo е партньор при изпълнението на първата в света полудецентрализирана ВиК система – SEMIZENTRAL в Циндао, Китай

  Wilo е партньор при изпълнението на първата в света полудецентрализирана ВиК система – SEMIZENTRAL в Циндао, Китай

  През 2014 г. международният разработчик на помпени решения Wilo взе участие в иновативен и уникален проект, чиято цел е да даде решение на проблемите, произтичащи от недостига на вода и енергия в мегаполисите. SEMIZENTRAL е първата в света полудецентрализирана ВиК система. Пилотният проект е имплементиран в китайския пристанищен град Циндао, а Wilo участва както в планирането, така и в изпълнението му, в ролята си на експерт по помпени системни решения и оборудване.

Още от ВиК