Внедрявания

 • ДМ Арматурен: Интелигентни водомери на Kamstrup намаляват драстично загубите на вода в Гана

  ДМ Арматурен: Интелигентни водомери на Kamstrup намаляват драстично загубите на вода в Гана

  Недостигът на питейна вода е основен проблем, с който се сблъскват всички държави в Африка. Ситуацията допълнително се усложнява от наличието на значителни загуби, формирани от т.нар. неносеща приходи вода. За да се справи с тези проблеми, дружеството Ghana Water, отговарящо за водоснабдяването в Гана, взема решение да внедри интелигентни измервателни устройства. Дружеството закупува 40 000 ултразвукови водомери с дистанционно отчитане, производство на Kamstrup.

 • Топлината от канализационна система, изпълнена с тръби на Steinzeug-Keramo, се използва за отопление на жилищни сгради

  Топлината от канализационна система, изпълнена с тръби на Steinzeug-Keramo, се използва за отопление на жилищни сгради

  През 2014 г. в историческия град Любек (Lübeck), Северна Германия, започва изграждането на нов жилищен комплекс, обхващащ 200 жилища, които стари и млади скоро превръщат в свои домове. Иновативен подход позволява да се използва топлината от битовата отпадъчна вода за отопление на жилищните сгради. Повече за нестандартното решение разказва г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Steinzeug-Keramo, чиито стъклокерамични тръби са вложени в обекта.

 • Алмекс-БГ: Flygt 3036 Adaptive-N на Xylem спасява помпена станция във Франция от непрекъснати запушвания

  Алмекс-БГ: Flygt 3036 Adaptive-N на Xylem спасява помпена станция във Франция от непрекъснати запушвания

  Знаете ли, че основният причинител на запушване на канализационните помпи са мокрите кърпички за еднократна употреба? Неочаквано, но факт, с който са наясно и специалистите от международния гигант във водната индустрията Xylem. Тяхното решение на проблема са канализационните помпи Flygt, които еволюират през годините, започвайки още от 1947 г. Eдна от последните им разработки е Adaptive-N технологията, благодарение на която запушването на помпите намалява.

 • Юроком 2000: Ефективно решение за предотвратяване на вредите от ерозията е полагане на висококачествен геотекстил

  Юроком 2000: Ефективно решение за предотвратяване на вредите от ерозията е полагане на висококачествен геотекстил

  Природата е безмилостна не само с непредвидимите си и тежки бедствия, но и с постоянното си, бавно и упорито въздействие, което оказва върху околната среда и всеки аспект от човешката дейност и достижения. Един такъв процес, с постепенно, но необратимо влияние, е ерозията – проблем във всяка точка на света, който може да доведе до сериозни разрушения и истински катаклизми. За него разговаряхме с българската инженерингова компания Юроком 2000.

 • Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  В периода 2012 – 2017 г. в гр. Макати, част от мегаполиса Манила, е изградена най-луксозната сграда във Филипините. „Trump Tower в центъра на Макати е новата емблема на столицата на Филипините. Зад грандиозния разкош, който сградата предлага, се крият и висококачествени строителни материали. С такива е изградена и водопроводната инсталация на сградата – 143 km тръби, както и фитинги от серията Polo-Polymutan на немския производител Poloplast”, съобщиха от Акварор – Бояджиев и синове.

 • Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  България е страна с дълбоки традиции в земеделието, което прави решенията за напояване на земеделски площи, които агробизнесът избира, изключително важни. Затова с настоящия материал ще обърнем поглед към далечна Етиопия, в която италианският производител на помпи и помпено оборудване SAER Elettropompe S.p.A. е изградил напоителна система за 3 500 ha захарна тръстика. Повече за проекта и напоителните решения на SAER разказаха от официалния им представител у нас – фирма Електра Помп.

 • Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  Средствата от европейските фондове се усвояват за изграждане и реконструкция на пътища, ВиК мрежи, съоръжения за отпадъци и т.н. „За да има ефективен резултат от безвъзмездната финансова подкрепа, направените разходи трябва да са в оптимално съотношение цена-качество както за инженеринговите дейности, така и за влаганите материали”, коментира г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Steinzeug-Keramo, част от групата на Wienerberger AG – Австрия.

 • АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  През 2014 г. започна изпълнението на втория етап от реконструкцията на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) в гр. Варна. Изпълнител на проекта е строителната компания Хидрострой АД – Варна, която от своя страна търси коректен доставчик на висококачествено оборудване, необходимо, за да функционира правилно пречиствателното съоръжение. И го намира – в лицето на утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс. И така, с какво оборудване работи ПСОВ Варна?

 • Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Хранително-вкусовата промишленост е сред производствата с най-високи хигиенни изисквания. Пропуски в изпълнението им биха довели не просто до „солени“ глоби, но и до опасност за човешкото здраве и живот. В тази връзка ви представяме два примера от Холандия, в които производители на пилешко месо и готови салати изпитват затруднения с ефективната дезинфекция на производственото си оборудване. Решението на техния проблем идва от немската компания ProMinent.

 • HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  На 21 април 2017 г. изтече срокът, в който общо 118 общини от 26 РСУО можеха да подадат проектни предложения по процедурата на ОПОС „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци”. Проектите в момента се разглеждат, а Инженер.bg потърси компетентно мнение по въпросите за техническите решения в областта в лицето компанията HTI България.

Още от ВиК