Внедрявания

 • Електра Помп: Изпълнихме всички етапи по доставка и въвеждане в експлоатация на помпа SAER в с. Овчарово

  Електра Помп: Изпълнихме всички етапи по доставка и въвеждане в експлоатация на помпа SAER в с. Овчарово

  Търговско-инженеринговите компании предоставят комплексни услуги, включващи доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на съответните съоръжения и оборудването към тях. Важно за тези дейности е навременното и прецизно изпълнение, но знаем ли какво всъщност включва цялостният процес, за да заработи дадена машина? От Електра Помп, доказана българска компания в областта на помпените решения, разказаха пред Инженер.bg как и в каква последователност се изпълняват задачите по даден обект.

 • Тръбите Steinzeug-Keramo са вложени при реконструкция на канализационен участък, преминаващ под жп линии в Берлин

  Тръбите Steinzeug-Keramo са вложени при реконструкция на канализационен участък, преминаващ под жп линии в Берлин

  През 2012 г. Берлинската служба по водите (Berliner Wasserbetrieb) пуска търг за изграждане на канализационен участък с дължина 60 m по улица Bitterfelder в района Марцаан. Особеността при проекта се състои в това, че въпросният канализационен тръбопровод трябва да премине под три коловоза железопътни линии, което налага като резонен избор използването на безизкопна технология, разказаха за Инженер.bg от българския филиал на Wienerberger AG.

 • HTI България: „Визия, ефективност и екологична устойчивост с отводнителните решения на АСО в кв. Капана, Пловдив“

  HTI България: „Визия, ефективност и екологична устойчивост с отводнителните решения на АСО в кв. Капана, Пловдив“

  „Никой не обича улици, които в дъждовно време приличат повече на реки, нито пък вечните локви пред входа или паркинга, които са потенциални носители на нови биологични видове. Ето защо за отводнителните решения разчитаме на АСО. Гордеем се с това партньорство“, заявиха за Инженер.bg от HTI България. Немският производител предоставя над 60-годишна международна експертиза в областта на продуктите и системите за отводняване.

 • Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  „Шведското качество в областта на модерното ВиК оборудване е вече в България! Две години след представянето си, Flygt Concertor, първата в света канализационна помпа с вградена интелигентност, заработи в София. Помпата е инсталирана на метростанция Сливница“, обяви за Инженер.bg инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ. Aкцент в тазгодишното участие на компанията на Вода София бяха именно продуктите на шведския производител.

 • Юроком 2000: Допълнително укрепване с армиран насип и геотекстил направи пътя до Роженския манастир безопасен

  Юроком 2000: Допълнително укрепване с армиран насип и геотекстил направи пътя до Роженския манастир безопасен

  Преди векове, в желанието си да запазят символите на своята вяра от зли дела и помисли, хората започнали да строят манастири, параклиси и църкви високо в планините. Така най-непристъпните склонове станали обител на божиите домове. Ето защо днес обръщаме внимание на причините за свлачища и опасни пътища, както и на възможните надеждни решения. В тази връзка се консултирахме с експертите в областта на инфраструктурните системи от българската компания Юроком 2000.

 • Истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин – стадионът Croke Park, е оборудван изцяло с помпени решения на Wilo

  Истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин – стадионът Croke Park, е оборудван изцяло с помпени решения на Wilo

  Знаете ли кой е третият по големина стадион в Европа?
  Казва се Croke Park и е истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин. В най-новия му вид стадионът събира 82 300 души и обединява хората с еднакви спортни страсти, а що се касае до келтските игри, мястото се използва от стотици години. Но как се поддържа водната инфраструктура на такова съоръжение в изрядност? Международният производител на помпени решения Wilo знае отговора.

 • Хидро-Хикс България: Датска фармацевтична компания внедри инсталация за пречистена вода на Eurowater

  Хидро-Хикс България: Датска фармацевтична компания внедри инсталация за пречистена вода на Eurowater

  Водещият производител на съоръжения за пречистване на води Eurowater успешно въведе в експлоатация комплексна инсталация за пречистена вода в датската фармацевтична компания Fertin Pharma. „Водата от инсталацията ще се използва основно за почистване на съоръженията, както и за производство на медикаментни дъвки. След разширяване на производствения капацитет, системата ще осигурява 3000 l/h пречистена вода“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България.

 • Продукти на Henkel подобряват работата на пречиствателните станции за отпадни води

  Продукти на Henkel подобряват работата на пречиствателните станции за отпадни води

  Отпадните води, независимо дали са с битов или промишлен характер, са сериозен замърсител за околната среда. Предварителното им пречистване, преди заустването им в естествени водни басейни, предотвратява нанасянето на сериозни щети, които могат да доведат до екологични проблеми и да застрашат живота и здравето на хората. Това определя важността на пречиствателните станции за градовете и за промишлеността, както и необходимостта от осигуряване на безпроблемното им функциониране.

 • Лековитите води на Аахенските бани се третират с високотехнологичните инсталации на ProMinent

  Лековитите води на Аахенските бани се третират с високотехнологичните инсталации на ProMinent

  В разгара на зимата, снега и виелиците, мисълта за отмора в топъл басейн е все по-бленувана. А още по-добре, ако водите са минерални и лековити. Обръщаме поглед към едни от най-известните минерални извори в света и съоръженията за СПА и уелнес към тях – Карловите термални бани. Поради специфичния състав на водата е необходим и специален подход при избора на оборудване. Операторите се спират на контролер и електролизна система на ProMinent.

 • Юроком 2000: Медните фасади на КМЕ превърнаха знакова сграда в Копенхаген в архитектурно бижу

  Юроком 2000: Медните фасади на КМЕ превърнаха знакова сграда в Копенхаген в архитектурно бижу

  Съвременната архитектура е в търсене на все по-смели и иновативни решения, с които да изненадва и впечатлява. Особено силно това се проявява при проектирането и изпълнението на фасади. Именно заради външния облик редица сгради се превръщат в символи на даден град, държава или дори идеология. Такъв е и случаят с новия изследователски и учебен център на университета в Копенхаген. Неговата фасада е решена с медните покрития TECU, произведени от КМЕ.

Още от ВиК