Внедрявания

 • HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  Не един и два са възможните материали, от които се произвеждат тръбите за ВиК системи. Днес, заедно със специалистите от HTI България, обръщаме внимание на сферографитния чугун като носител на изключителни механични свойства и устойчивост. От българското дружество на международната логистична компания ни разказаха за техния партньор Saint-Gobain PAM, който произвежда и доставя чугунени тръби за мащабни обекти, един от които е новият магистрален участък New Orbital Highway в Доха.

 • Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Пътища, канализация и водопроводи, акведукти и мостове – инженерните постижения на древен Рим устояват на вековете и все още впечатляват с мащабност и ефективност. Едно от доказателствата за техническия потенциал на някогашните инженери и строители е първата голяма градска структура за събиране и отвеждане на отпадъчни води – Клоака Максима. Как продължават строителните традиции в съвременната италианска столица научаваме от Steinzeug-Keramo.

 • Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  „Дълбоководно заустване гр. Созопол" е само един от многобройните проекти, за които българската компания Юроком 2000 осигурява необходимите материали. Дружеството има дългогодишен опит в дейностите по доставката на оборудване и изделия за изпълнение на инфраструктурни проекти, а портфолиото му обхваща продукти на доказани производители от цял свят. „За обекта в Созопол се доверихме на нашите партньори Конти Хидропласт от Македония“, съобщиха от фирмата.

 • Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Изграждането на регионални системи за управление на отпадъците е не само ангажимент на страната ни към Европейския съюз, но и важна стъпка в развитието на редица индустрии, начело с туризма. Ето защо, когато през 2017 г. заработва депото за отпадъци край с. Баня към община Разлог, районът е още по-обнадежден за привличането на все повече туристи. Доставката за едно от основните съоръжения извършва доказаната българска компания Акваком Електроникс.

 • Акварор: „Умните“ мрежи на Sensus Metering Systems подобряват ефективността на ВиК дружеството в Нашвил, САЩ

  Акварор: „Умните“ мрежи на Sensus Metering Systems подобряват ефективността на ВиК дружеството в Нашвил, САЩ

  Кой е най-добрият начин за точно отчитане на водомери, при това при минимален риск и неудобства за служителите на фирмата-оператор? Специалистите от българската компания Акварор – Бояджиев и синове дават един от възможните отговори, като ни разказват за интелигентната технология за отчитане, разработена от техния партньор Sensus Metering Systems. ВиК операторът на град Нашвил, столицата на щата Тенеси, успешно интегрира водомерите SR II и комуникационната мрежа FlexNet.

 • ДМ Арматурен: Дистанционно отчитане и контрол върху ВиК мрежата реализираха в Антверпен чрез решенията на Kamstrup

  ДМ Арматурен: Дистанционно отчитане и контрол върху ВиК мрежата реализираха в Антверпен чрез решенията на Kamstrup

  Сред най-големите проблеми на водоснабдителната система в България са огромните загуби на вода, както и отчасти неефективното отчитане на потреблението. Ето за-що българското дружество ДМ Арматурен насочва вниманието ни към един от добрите примери в световен мащаб – обновената система за отчитане, която помага на ВиК дружеството в Антверпен, Белгия, да предоставя висококачествена услуга с подобрени бизнес показатели.

 • Wilo е партньор при изпълнението на първата в света полудецентрализирана ВиК система – SEMIZENTRAL в Циндао, Китай

  Wilo е партньор при изпълнението на първата в света полудецентрализирана ВиК система – SEMIZENTRAL в Циндао, Китай

  През 2014 г. международният разработчик на помпени решения Wilo взе участие в иновативен и уникален проект, чиято цел е да даде решение на проблемите, произтичащи от недостига на вода и енергия в мегаполисите. SEMIZENTRAL е първата в света полудецентрализирана ВиК система. Пилотният проект е имплементиран в китайския пристанищен град Циндао, а Wilo участва както в планирането, така и в изпълнението му, в ролята си на експерт по помпени системни решения и оборудване.

 • Електра Помп: Изпълнихме всички етапи по доставка и въвеждане в експлоатация на помпа SAER в с. Овчарово

  Електра Помп: Изпълнихме всички етапи по доставка и въвеждане в експлоатация на помпа SAER в с. Овчарово

  Търговско-инженеринговите компании предоставят комплексни услуги, включващи доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на съответните съоръжения и оборудването към тях. Важно за тези дейности е навременното и прецизно изпълнение, но знаем ли какво всъщност включва цялостният процес, за да заработи дадена машина? От Електра Помп, доказана българска компания в областта на помпените решения, разказаха пред Инженер.bg как и в каква последователност се изпълняват задачите по даден обект.

 • Тръбите Steinzeug-Keramo са вложени при реконструкция на канализационен участък, преминаващ под жп линии в Берлин

  Тръбите Steinzeug-Keramo са вложени при реконструкция на канализационен участък, преминаващ под жп линии в Берлин

  През 2012 г. Берлинската служба по водите (Berliner Wasserbetrieb) пуска търг за изграждане на канализационен участък с дължина 60 m по улица Bitterfelder в района Марцаан. Особеността при проекта се състои в това, че въпросният канализационен тръбопровод трябва да премине под три коловоза железопътни линии, което налага като резонен избор използването на безизкопна технология, разказаха за Инженер.bg от българския филиал на Wienerberger AG.

 • HTI България: „Визия, ефективност и екологична устойчивост с отводнителните решения на АСО в кв. Капана, Пловдив“

  HTI България: „Визия, ефективност и екологична устойчивост с отводнителните решения на АСО в кв. Капана, Пловдив“

  „Никой не обича улици, които в дъждовно време приличат повече на реки, нито пък вечните локви пред входа или паркинга, които са потенциални носители на нови биологични видове. Ето защо за отводнителните решения разчитаме на АСО. Гордеем се с това партньорство“, заявиха за Инженер.bg от HTI България. Немският производител предоставя над 60-годишна международна експертиза в областта на продуктите и системите за отводняване.

Още от ВиК