Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Адара Инженеринг: Oxiperm Pro на Grundfos бори Легионелата и намалява разходите в общинския басейн в Бенфика, Лисабон

  Адара Инженеринг: Oxiperm Pro на Grundfos бори Легионелата и намалява разходите в общинския басейн в Бенфика, Лисабон

  Наред с болници, хотели и спа центрове, спортните съоръжения също са потенциално застрашени от развитие на Легионела. Опасна за човешкото здраве, бактерията трябва да бъде следена и контролирана, а в особена сила това важи за плувни басейни и мащабни спортни комплекси, какъвто е басейнът към общинските спортни съоръжения в един от кварталите на Лисабон – Бенфика. За това как се гарантира липсата на патогени в него разказаха пред Инженер.bg от Адара Инженеринг.

 • Нов жилищен район се строи във Винтертур, Швейцария. Канализацията ще е изпълнена с продукти на Steinzeug-Keramo

  Нов жилищен район се строи във Винтертур, Швейцария. Канализацията ще е изпълнена с продукти на Steinzeug-Keramo

  Нов квартал – устойчива канализация! Steinzeug-Keramo, един от най-големите производители на стъклокерамични тръби и фасонни части в световен мащаб, обяви, че в ход e изпълнението на нов строителен обект, в който ще бъдат използвани продуктите му. „Във Винтертур, Швейцария, изцяло нова жилищна зона ще бъде снабдена с канализационни тръби Steinzeug-Keramo”, информираха за Инженер.bg от регионалното представителство на компанията. Винтертур е курортен град в Северна Швейцария.

 • Стадионът на Борусия Дортмунд предлага комфорт и енергийна ефективност без аналог с помпените решения на Wilo

  Стадионът на Борусия Дортмунд предлага комфорт и енергийна ефективност без аналог с помпените решения на Wilo

  Eкологичната отговорност отдавна не е задача, която стои само пред големите производствени предприятия. А пример за това е не кой да е, а един от любимците на футболните запалянковци по цял свят – Борусия Дортмунд. „След приключването на третия етап от разширението на отборния стадион в Дортмунд, Германия, спортното съоръжение се нарежда сред най-големите стадиони в Европа. За безпроблемното му функциониране и високото ниво на комфорт спомага интелигентната помпа Wilo-Stratos MAXO.

 • Японския хотел в София разчита на Oxiperm Pro на Grundfos за защита от Легионела във водата

  Японския хотел в София разчита на Oxiperm Pro на Grundfos за защита от Легионела във водата

  Легионела, вода, хотел, пневмония, превенция, хлорен диоксид – вече изяснихме връзката между тези думи. Разговорите ни с утвърдени български специалисти по темата продължават. Днес инж. Асен Димитров от фирма Аква Системи разказва пред екипа на Инженер.bg за един от референтните проекти на Грундфос България, включващ инсталацията за хлорен диоксид – при това, не къде да е, а в Японския хотел. В него предложението за борба с Легионелата е системата Oxiperm Pro на Grundfos.

 • Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  След като вече ви представихме компактната система за производство на хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco, днес ще ви разкажем за конкретен проект, изпълнен с нея. При това обектът е болница със спешно отделение, което прави примерът изключително важен. „С оборудването на Lutz-Jesco за борба с Легионела се предотвратява затварянето на важна регионална болница, към чието модерно спешно отделение се насочват всички линейки от района“, посочиха пред Инженер.bg от фирма Евротех.

 • ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  Интелигентните уреди за измерване на водопотребление и електричество печелят все по-големи пазарни дялове и се налагат над масово използваните механични водомери и електромери. От доказаното българско дружество ДМ Арматурен ни разказаха за проект на своя партньор Kamstrup, специализиран в разработката на „умни“ решения за мониторинг и отчитане на комунални услуги. В Саудитска Арабия все повече потребители избират съвременните методи за дистанционно отчитане.

 • Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  Неведнъж сме ви разказвали за висококачествените помпени решения на италианския разработчик Argal, чийто официален представител за българския пазар е утвърдената компания Адара Инженеринг. Днес, обаче, ще ви представим техен референтен проект, с който ще бъде изпълнено впечатляващо съоръжение – аквариума в Central Phuket, Тайланд. „Центробежни помпи на Argal ще осигуряват правилното функциониране на един от най-големите аквариуми в Тайланд“, заявиха от българското дружество.

 • Алмекс-БГ: В Египет възстановяват „здравето“ на река Нил с доказана измервателна технология на Xylem

  Алмекс-БГ: В Египет възстановяват „здравето“ на река Нил с доказана измервателна технология на Xylem

  Божественият дар на Египет – река Нил, е причината този район, предимно зает от пустиня, да има своя плодороден рай. Днес Нил е все толкова важен за местните хора, но заради напредъка на индустрията и свръхурбанизираните територии, водното тяло понася и негативните влияния от човешката дейност. „Осъзнали това, експертите в Египет инициират действия за промяна. Днес 20 локални станции изпращат данни за състоянието на водата на всеки 30 минути“, заявиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ.

 • П и М Груп: 479 помпи HOMA дренират терените при строителството на железопътна мрежа в Хонг Конг

  П и М Груп: 479 помпи HOMA дренират терените при строителството на железопътна мрежа в Хонг Конг

  Напоследък често се говори за строежа на пътища и транспортни съоръжения. Темата е неизменна част от гражданските дискусии, държавните въпроси и медийното съдържание. Днес ви разказваме за това колко е важна предварителната подготовка на терените и съпътстващата инфраструктуа, за да бъде един път устойчив и безопасен. По темата се включиха специалистите от българското дружество П и М Груп, чиито партньор HOMA доставя 479 помпи за дренаж на терен за ново транспортно съоръжение в Хонг Конг.

 • Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

  Много са регионите в света, в които недостигът на чиста питейна вода е осезаем и представлява сериозна пречка за нормалния живот на населението и развитието на икономиката, индустрията и селското стопанство. Днес ще поговорим именно за един такъв – Алжир. Повече по темата разказаха от Електра Помп, чийто дългогодишен партньор Saer, италиански производител на помпено оборудване, участва в дългосрочен проект за подобряване на водоснабдяването в северноафриканската държава.

Още от ВиК