Внедрявания

 • Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  С население от 630 000 души, забележителна архитектура, вековна история и значителна студентска общност, Вроцлав е един от бързорастящите градове в Полша. Развитието на жилищните райони в околоградските райони налагат модернизиране и разрастване на инфраструктурата – в частност водоснабдителните и канализационни мрежи, някои части от които датират от 1850 г. За мащабната инвестиция местното ВиК дружество се спира на стъклопластовите тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Всички обичат Италия и нейните вина! За да преработиш най-доброто грозде обаче, за да постигнеш впечатляващ цвят, изкусителен аромат, изумителен вкус и в крайна сметка – продукт от световна класа, са необходими усилия, експертиза и оборудване, които остават „зад кулисите“. Стигайки до този извод, семейна винарна в Северна Италия се обръща към Xylem Water Solutions, за да намери най-подходящото решение за водоснабдителна системa.

 • Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Туптящото културно и икономическо сърце на Европа – Берлин, не спира да ни изненадва в своя неспирен път на развитие. Находчив и иновативен проект предвижда да превърне бивш плавателен канал в центъра на града в градска зона за плуване и отмора. „До началото на 20-ти век р. Шпрее (Spree) е плавателна, а в момента в ход са дейности, които ще превърнат част от нея в плувен басейн. Пречистването на водите за тази цел ще се извършва с UV система на Wedeco, бранд на Xylem”, съобщиха от Алмекс-БГ.

 • Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Хотел Hilton в сръбската столица Белград, част от световноизвестната верига бизнес хотели, бе открит през март 2018 г. след едногодишен период на реконструкция и модернизация. Той разполага с 242 стаи и апартаменти, както и със СПА зона. При преустройството на водопроводните и отоплителните системи са използвани продукти на Rehau с обща дължина на тръбните участъци 34 000 m, съобщиха за Инженер.bg от Интерметал.

 • HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  Знаете ли кой е един от най-важните компоненти при изграждането на автомобилна писта? В днешния материал ще поговорим за отводняването като решаващ фактор за безопасността при подобни съоръжения, а наши събеседници ще бъдат специалистите от българското дружество на HTI. „Наш доверен партньор в решенията за отводняване е немският производител Hydrotec, чиято история в областта надхвърля 40 години“, заявиха за Инженер.bg от HTI България.

 • Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Корозията е причина за компрометиране на редица строителни конструкции и инфраструктурни съоръжения, а рискът от това кара проектанти, строители, инвеститори и производители да предприемат строги мерки за нейната превенция. В особена степен това важи за ВиК мрежите и съоръженията по тях, където контактът с водата е неизбежен. Едно от решенията е адекватният избор на материали и именно по тази тема Инженер.bg разговаря с г-н Емил Димитров, регионален представител на Steinzeug-Keramo.

 • Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Струпването на дървени стърготини на едно място е „бомба със закъснител“, която тихо цъка. Топлината, генерирана при тяхното слягане и разлагане, може да бъде достатъчно голяма, за да предизвика спонтанното им запалване. „Когато през 2016 г. в производствени съоръжения за дървесен чипс в Алабама избухва пожар в резултат на самозапалили се дървесни стърготини, потопяема електрическа помпа WEDA 90 на Atlas Copco помага за овладяване на пожара“, разказаха от Атлас Копко България.

 • АкваКом Електроникс: Системите за ултрафилтрация на inge осигуряват чиста питейна вода за 490 000 човека в Манила

  АкваКом Електроникс: Системите за ултрафилтрация на inge осигуряват чиста питейна вода за 490 000 човека в Манила

  Нуждата от висококачествено пречистване на питейните води и повторно използване на отпадъчните нараства значително през последните години – при това не само в сухите региони, а по целия свят. Това е причина науката и технологиите да търсят все по-усъвършенствани методи за обработка на вода. На този фон ултафилтрацията (UF) придобива все по-голяма важност. А фирма inge постигнаха огромен успех през последните години. Днес ще ви разкажем за най-голямото езеро на Филипините.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Инженер.bg вече ви запозна с интелигентното помпено решение за канализационни води на Xylem – Flygt Concertor. Първата такава помпа в България е инсталирана на метростанция Сливница, а днес от утвърдената българска фирма Алмекс-БГ ни разказаха и за внедряването на иновативното оборудване на едно от най-натоварените европейски летища – Хийтроу (Heathrow). Умната помпа на Xylem е решение на трайния проблем с редовното запушване на канализационната система на летището.

 • П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  Всички обичат водни пързалки! Защото всички обичат вода! Освен жизненоважен ресурс, тя е и средство за лечение, уелнес и забавление. Това е причината водните паркове да се превърнат в неизменна част от почти всеки уважаващ себе си град. Какви технологични предизвикателства обаче стоят зад осигуряването на зашеметяващи водни атракциони коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество П и М Груп, чийто партньор DAB Pumps е доставчик на помпени решения за подобни съоръжения.

Още от ВиК