Внедрявания

 • Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  Юроком 2000: Тръбните системи Viega преодоляват предизвикателствата на новата култова концертна зала в Хамбург

  През 2016 г. немският град Хамбург се сдоби с нова изумителна концертна зала, която веднага се превърна в култов обект както за строителната индустрия, така и за меценатите на изкуството. „Архитектурният шедьовър Elbphilharmonie е всъщност раздвижено мултифункционално здание, което изправя проектанти и изпълнители пред редица предизвикателства. Що се отнася до водоснабдителната и отоплителната система обаче, решението е едно – тръбни системи на Viega”, коментираха от Юроком 2000.

 • Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Биовет се довери на продуктите на Steinzeug-Keramo при изграждането на системи за отвеждане на технологични води

  Говорейки за ВиК системи, неминуемо се сещаме на първо място за обществената инфраструктура. Но от гледна точка на грижата за околната среда и здравето на хората, производствените предприятия и техните решения за третиране и отвеждане на технологични води имат дори по-голяма тежест. Днес във фокуса на Инженер.bg попада българската компания Биовет, която избира за своите площадкови канализационни системи стъклокерамичните тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

  През миналата година най-големият град в Туркменистан, Ашхабат, бе домакин на петите азиатски игри по бойни изкуства на закрито. Спортното съоръжение, изградено за нуждите на събитието, е ситуирано в сърцето на 500 000-ния град върху площ от 1 466 кв. м. „ Избраното помпено оборудване е от италианската марка Lowara“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Аквастарт, дистрибутор у нас на производителя, който е част от структурата на компанията Xylem.

 • Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

  Поредното предизвикателство пред немския производител на оборудване за водообработка ProMinent е зоопаркът Taronga Zoo в Сидни, Австралия. „Внедрената от ProMinent технология за пречистване с озон осигурява високо качество на водите в атракционите и перфектни условия за живот на водните обитатели. Това е доказателство, че можем да намерим решение за всяка област, в която е необходимо специално отношение към водата“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  Хидро-Хикс България: Eurowater е доверен партньор в обработката на технологични води за хранително-вкусовата промишленост

  „Ефективното и висококачествено оборудване е сред най-важните условия за постигане на устойчиво във времето производство. А когато добавим и завишени хигиенни изисквания, каквито хранително-вкусовата промишленост налага, изборът на технология и машини е решаващ“, коментираха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България. В днешния материал ще ви разкажем за две решения, интегрирани в заводи за хранителни продукти в Украйна. Те са производство на датската компания Eurowater.

 • Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Акварор: В САЩ успешно намаляват загубите на вода по мрежата с водомерите Sensus iPERL

  Загубите на вода са повсеместен проблем в световен мащаб. И докато в някои региони успешно са ги свели до минимум, в други те все още са сериозен разход за съответния ВиК оператор, а оттам и за населението. Днес ще ви разкажем за административния център на окръг Полдинг (Paulding) – град Далас (City of Dallas), в щата Джорджия, където през 2014 г. загубите на вода по водоснабдителната мрежа възлизат на 117 348 куб.м., или 20% от доставената за годината вода.

 • HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  HTI България: Saint-Gobain PAM достави 31 km канализационни тръби от сферографитен чугун за магистрален участък в Доха, Катар

  Не един и два са възможните материали, от които се произвеждат тръбите за ВиК системи. Днес, заедно със специалистите от HTI България, обръщаме внимание на сферографитния чугун като носител на изключителни механични свойства и устойчивост. От българското дружество на международната логистична компания ни разказаха за техния партньор Saint-Gobain PAM, който произвежда и доставя чугунени тръби за мащабни обекти, един от които е новият магистрален участък New Orbital Highway в Доха.

 • Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Рим се придържа към древните имперски традиции в строителството със стъклокерамиката на Steinzeug-Keramo

  Пътища, канализация и водопроводи, акведукти и мостове – инженерните постижения на древен Рим устояват на вековете и все още впечатляват с мащабност и ефективност. Едно от доказателствата за техническия потенциал на някогашните инженери и строители е първата голяма градска структура за събиране и отвеждане на отпадъчни води – Клоака Максима. Как продължават строителните традиции в съвременната италианска столица научаваме от Steinzeug-Keramo.

 • Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  Юроком 2000: Доставихме ПЕВП тръби на Конти Хидропласт за изпълнение на дълбокоморското заустване в Созопол

  „Дълбоководно заустване гр. Созопол" е само един от многобройните проекти, за които българската компания Юроком 2000 осигурява необходимите материали. Дружеството има дългогодишен опит в дейностите по доставката на оборудване и изделия за изпълнение на инфраструктурни проекти, а портфолиото му обхваща продукти на доказани производители от цял свят. „За обекта в Созопол се доверихме на нашите партньори Конти Хидропласт от Македония“, съобщиха от фирмата.

 • Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Акваком Електроникс разработи модулна инсталация за пречистване на инфилтратни води от депото за отпадъци в Разлог

  Изграждането на регионални системи за управление на отпадъците е не само ангажимент на страната ни към Европейския съюз, но и важна стъпка в развитието на редица индустрии, начело с туризма. Ето защо, когато през 2017 г. заработва депото за отпадъци край с. Баня към община Разлог, районът е още по-обнадежден за привличането на все повече туристи. Доставката за едно от основните съоръжения извършва доказаната българска компания Акваком Електроникс.

Още от ВиК