Внедрявания

 • АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  През 2014 г. започна изпълнението на втория етап от реконструкцията на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) в гр. Варна. Изпълнител на проекта е строителната компания Хидрострой АД – Варна, която от своя страна търси коректен доставчик на висококачествено оборудване, необходимо, за да функционира правилно пречиствателното съоръжение. И го намира – в лицето на утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс. И така, с какво оборудване работи ПСОВ Варна?

 • Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Хранително-вкусовата промишленост е сред производствата с най-високи хигиенни изисквания. Пропуски в изпълнението им биха довели не просто до „солени“ глоби, но и до опасност за човешкото здраве и живот. В тази връзка ви представяме два примера от Холандия, в които производители на пилешко месо и готови салати изпитват затруднения с ефективната дезинфекция на производственото си оборудване. Решението на техния проблем идва от немската компания ProMinent.

 • HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  На 21 април 2017 г. изтече срокът, в който общо 118 общини от 26 РСУО можеха да подадат проектни предложения по процедурата на ОПОС „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци”. Проектите в момента се разглеждат, а Инженер.bg потърси компетентно мнение по въпросите за техническите решения в областта в лицето компанията HTI България.

 • П и М Груп: Помпени решения за плувни басейни на DAB са категоричен избор в много екзотични точки на света

  П и М Груп: Помпени решения за плувни басейни на DAB са категоричен избор в много екзотични точки на света

  Що за техника може да стои зад това така жадувано съоръжение през летните месеци? Отговорът ни дава българската компания П и М Груп, утвърдена в търговията, производството и инженеринга в областта на водоснабдяването и канализацията, отоплението и климатизацията. „Представяме ви решенията за плувни басейни на нашия дългогодишен партньор DAB Pumps, който може да се похвали с богато портфолио от обекти в най-екзотичните точки на света”, заявиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Алмекс-БГ: Комплексни решения на Xylem за обработка на вода решават сериозни екологични проблеми в залива Чесапийк

  Алмекс-БГ: Комплексни решения на Xylem за обработка на вода решават сериозни екологични проблеми в залива Чесапийк

  През 2012 г. в Хауърд Кънтри (Howard Country), Мериленд (САЩ), е завършен проект за подобрение на канализационната система на стойност 92 млн. долара. Пречиствателните съоръжения, които се заустват в р. Патуксен (Patuxen) са обновени. За целта са вложени филтри за денитрификация на Leopold, както и допълнително оборудване от различни брандове, принадлежащи към семейството на Xylem. Представител у нас на международния доставчик е утвърденото българско дружество Алмекс-БГ.

 • Аквастарт: Börger създава иновации в роторните помпи от 1975 г. и решава сложни задачи в ПСОВ

  Аквастарт: Börger създава иновации в роторните помпи от 1975 г. и решава сложни задачи в ПСОВ

  В градски ПСОВ или в локални промишлени ПСОВ често пъти се налага преносът на утайки с различен състав между отделните съоръжения. И също толкова често погрешно техническо решение или остаряла техника създават експлоатационни проблеми, които костват сериозни финансови разходи, както и изправното функциониране на цялото съоръжение. От фирма Аквастарт разказаха пред Инженер.bg за приложение, в което роторни лобови помпи на Börger оптимизират работата и повишават ефективността.

 • Технологични решения на ProMinent подпомагат безотпадъчното производство в най-големия завод за биогаз в Швейцария

  Технологични решения на ProMinent подпомагат безотпадъчното производство в най-големия завод за биогаз в Швейцария

  В околностите на езерото Люцерн, Швейцария, се намира най-големият завод за производство на биогаз в страната, който превръща утайки, тор и зелени отпадъци в биогаз от 2008 г. насам. Образуваните като вторични продукти от производствения процес вода и биомаса също намират ценно приложение в индустрията и земеделието, благодарение на технологичните решения на ProMinent, информираха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД – клон София КЧТ.

 • Алмекс-БГ: Филтърните системи Leopold са сред най-ефективните решения за пречистване на питейни води

  Алмекс-БГ: Филтърните системи Leopold са сред най-ефективните решения за пречистване на питейни води

  Никой от нас не очаква кристално чиста вода да тече от чешмата му вкъщи, още повече, ако живее в район с продължителни сухи периоди, в който правилната преработка на питейната вода е от изключителна важност. Една успешна история в тази посока разказаха за Инженер.bg от българската компания Алмекс-БГ: „През 2014 г. нашите партньори Leopold доставиха оборудване за модернизация на ПСПВ в град Салида (Salida), щата Колорадо, с което ефективността на съоръжението достигна съвсем нови нива”.

 • Ейч Ти Ай България: Обезпечихме доставката на уникални тръби Hobas при изграждане на водния цикъл на Видин

  Ейч Ти Ай България: Обезпечихме доставката на уникални тръби Hobas при изграждане на водния цикъл на Видин

  Община Видин изпълни единствен по рода си проект, включващ рехабилитация на 13.6 km водопроводна мрежа, разширение и реконструкция на 16.5 km канализация и финансирана по ОПОС 2007-2013. „Проектът във Видин е абсолютно уникален за България заради вложените в канализационната мрежа стъклопластови тръби с яйцевиден профил. Такива не са използвани до момента в страната ни”, коментира за Инженер.bg инж. Красимир Стоянов от Ейч Ти Ай България, доставчик на тръбопроводите.

 • Аквастарт: Емблематичен културен център в Атина е оборудван с потопяемите канализационни помпи на Zenit

  Аквастарт: Емблематичен културен център в Атина е оборудван с потопяемите канализационни помпи на Zenit

  Зад фасадата на всяка красива сграда се крият редица инженерни решения, които поддържат не само външния ѝ вид, но и нейната функционалност. Пример за това е новият културен център в Атина, построен от фондация „Ставрос Ниархос” (Stavros Niarchos), където за отвеждането на дъждовните и битовите отпадъчни води са използвани решения на италианския помпен производител Zenit, разказаха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, партньор на Zenit в България.

Още от ВиК