Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.

 • Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Когато от 15 години работиш без почивен ден, е нормално да ти писне от това темпо и да си кажеш „стига толкова“. Но не и днешната ни гостенка в рубриката „Ако (не) бях инженер“, защото тя мечтае нейната фирма да е най-добрата в бранша. Представяме Ви инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг, която освен че стои начело на един мъжки бизнес, иска да научи още 3-4 езика и да ходи на танци – изобщо следва своя амбициозен план за следващите 50 години.

 • Инж. Асен Димитров от Аква Системи: За да си успешен, трябва да си иновативен, да имаш идеи и да ги реализираш бързо

  Инж. Асен Димитров от Аква Системи: За да си успешен, трябва да си иновативен, да имаш идеи и да ги реализираш бързо

  Аква Системи е компания, основана през 2006 г., която извършва дейност на територията на цялата страна в сферата на продажбата и въвеждането на пазара на иновативни и конвенционални системи и елементи в областта на преноса и обработката на флуиди. В един личен и откровен разговор с управителя на компанията – инж. Асен Димитров, коментирахме трудностите пред бизнеса в България, тайните на успеха и един от най-важните въпроси във всеки бранш – лоялността на клиентите.

 • Вентех: Европейска мрежа от експерти следи за разпространението на Легионела и уведомява туроператорите

  Вентех: Европейска мрежа от експерти следи за разпространението на Легионела и уведомява туроператорите

  „Всички сме чували, че когато влезем в хотелска стая, трябва да отворим крановете на водата и да затворим банята за известно време. Така бихме предпазили нас и нашето семейство от опасната бактерия Легионела“, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Вентех, специализирано в решенията за обработка на води. Как се следи за разпространението на болестта Легионелоза и за какво да внимаваме, когато отсядаме в хотел, разказа пред екипа ни инж. Венелин Тенев от Вентех.

 • Вентех: Легионелозата е сериозно заболяване, затова методите за превенция и борба с нея са толкова важни

  Вентех: Легионелозата е сериозно заболяване, затова методите за превенция и борба с нея са толкова важни

  Опасността, която крие заразяването на водоснабдителните и климатичните системи с бактерията Легионела, е сериозна. Въпреки че не всеки, изложен на контакт с нея, се разболява, последствията от тежката белодробна инфекция, причинена от опасната бактерия, могат да доведат до фатален изход. Ето защо Инженер.bg се обърна към инж. Венелин Тенев, управител на българската фирма Вентех, специализирана в областта на инженеринга и оборудването за дезинфекция на води.

 • Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Иновативни, дръзки и предприемчиви! С това се отличават специалистите на израелската компания Utilis, сдобила се вече със световна популярност в резултат от разработената и приложена за пръв път от нея сателитна технология за откриване на течове във водоразпределителните мрежи. Партньор на дружеството на българския пазар е фирма КМТ Сервиз, благодарение на която успяхме да се срещнем и разговаряме лично с представителя на компанията – г-н Егон Доня Нота, мениджър „Продажби“ в Utilis.

 • Инж. Енчо Кръстев от Адара Инженеринг, звено Пловдив: „Там, където другите не успяват, нашата компания е лидер“

  Инж. Енчо Кръстев от Адара Инженеринг, звено Пловдив: „Там, където другите не успяват, нашата компания е лидер“

  Адара Инженеринг е утвърдена българска компания в областта на търговията и инженеринга на помпи и помпени решения. Дружеството си партнира с редица доказани имена в производството на индустриално и сградно помпено оборудване, сред които Busch, Grundfos, Argal, GEA Hilge и др. От близо година функционира и най-новият офис на фирмата, позициониран в гр. Пловдив. Екипът на Инженер.bg се срещна с регионалния мениджър инж. Енчо Кръстев.

 • Емил Димитров: „Ако собствениците на инфраструктурни обекти търсят качество, трябва да мислят като частен инвеститор“

  Емил Димитров: „Ако собствениците на инфраструктурни обекти търсят качество, трябва да мислят като частен инвеститор“

  Качеството на инфраструктурата в даден регион или държава красноречиво говори за степента на развитие и за самосъзнанието на обществото. И това е факт още от епохата на Римската империя. Затова резонно възниква въпросът как да се гарантира надеждното и устойчиво строителство на инфраструктурните обекти? На какво да се обърне внимание? Как да се подходи най-целесъобразно към всички процеси? Инженер.bg разговаря по темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системите.

 • Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  В началото на 2018 г. България посрещна „първите“ в Европейския съюз, давайки ясна заявка за своето развитие и стремеж към непрекъснати подобрения в направленията, поставени като приоритет от водещите страни-членки. Какво успяхме да свършим дотук и какво важно предстои? В какво да вложим повече усилия, за да се изпълняват проектите по възможно най-добрия начин? Инженер.bg коментира темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системи, материали и проекти.

 • Инж. Добромир Симидчиев: „Хидролиа е пионер в управлението на непублични ВиК активи у нас”

  Инж. Добромир Симидчиев: „Хидролиа е пионер в управлението на непублични ВиК активи у нас”

  Хидролиа АД, сравнително ново име във ВиК бранша, бързо набира скорост и се стреми да развие съвсем нов пазар в българските индустриални среди. Компанията предлага комплексни ВиК услуги, като цели да предложи иновативен за страната ни модел за устойчиво управление на водоснабдителни и канализационни мрежи и съоръжения. Eкипът на Инженер.bg разговаря с изпълнителния директор на компанията - инж. Добромир Симидчиев за историята и конкуренцията на компанията.

Още от ВиК