Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Инж. Енчо Кръстев от Адара Инженеринг, звено Пловдив: „Там, където другите не успяват, нашата компания е лидер“

30.03.2018 г.

Адара Инженеринг е утвърдена българска компания в областта на търговията и инженеринга на помпи и помпени решения. Дружеството си партнира с редица доказани имена в производството на индустриално и сградно помпено оборудване, сред които Busch, Grundfos, Argal, GEA Hilge и др. От близо година функционира и най-новият офис на фирмата, позициониран в гр. Пловдив. Екипът на Инженер.bg се срещна с регионалния мениджър инж. Енчо Кръстев, който коментира как се развива звеното и какви бизнес възможности предлага регионалният пазар в тази част на страната ни.


Инж. Кръстев, звеното на Адара Инженеринг функционира в Пловдив вече почти година. Как оценявате развитието му през този период? Увеличи ли се пазарният дял на компанията в района на Пловдив след отваряне на офиса?


Името на фирма Адара Инженеринг е добре познато на българския пазар. За изминалата година, след откриването на офиса, успяхме да утвърдим позициите си в региона. С увереност мога да заявя, че повишихме доверието към нас и спечелихме нови клиенти.


Увеличение на пазарния дял определено е налице! Все повече фирми се обръщат към нас - не само за продажби, но и за шеф монтаж, консултации и инженеринг на производствени и технологични решения, свързани с дейността им.


Към коя част от продуктовото портфолио на Адара Инженеринг се наблюдава силно изявен интерес в района? На какво се дължи това?


Не бих могъл да определя точно обособена част – търсени са помпи и оборудване както за различни производствени процеси, така и за ВиК сектора.


Интересът на клиентите ни е по-скоро свързан със завишените изисквания към продуктите, които предлага Адара Инженеринг, а именно: качество, енергоемкост, ергономичност, иновативност, гаранция, качество на обслужване и др.


Сервизната дейност е част от портфолиото на фирмата. Как офисът в Пловдив печели доверието на новите клиенти по отношение на услугите, които съпътстват дадено помпено оборудване?


За момента подразделението в Пловдив извършва шеф-монтаж, инженеринг и консултации. Клиентите ни сами се уверяват във високия професионализъм на обслужването. Ние обръщаме персонално внимание на всяко запитване. Подхождаме индивидуално към различните проекти и предоставяме експертни консултации, за да отговорим своевременно и компетентно на нуждите на потребителя.


Целта ни е през 2018 г. да подобрим още повече качеството на услугите и да привлечем нови клиенти.Самият Вие родом от Пловдив ли сте? Какви са възможностите за бизнес развитие в града и околията във вашите сектори?


Да, откакто се помня, живея и работя в Пловдив. Това ми дава възможност да направя сравнение относно перспективите на региона през годините. И заявявам най отговорно: бъдещето на града е пряко свързано с развитието на промишления сектор.


За това са отговорни редица фактори – спецификата на географското разположение, природните дадености, както и подготовката на кадрите. От изключителна важност е иновативното отношение към индустриалните и бизнес решения, които се налагат тук напоследък. Предимствата на региона са отчетени и забелязани не само от фирма Адара Инженеринг, но и от много други водещи световни компании, които също се насочиха към Пловдив и околностите. Вярвам, че има бъдеще и пазарен дял за всеки.


Каква е специалността Ви и с какво Адара Инженеринг Ви привлече като специалист?


По специалност съм машинен инженер и работя в бранш „Водни технологии и помпи“ повече от 25 години.


Благодарен съм на фирма Адара Инженеринг за това, че повярва в мен и ми гласува доверие. Адара Инженеринг ми дава възможност да практикувам професията, която ме вълнува, предизвиква и удовлетворява. Вярвам, че това важи и за останалите колеги в дружеството.


Именно екипът и сплотената работа е другият фактор, с който ме спечелиха. При нас се работи в дух на взаимопомощ и уважение - както между колегите, така и към партньорите и клиентите на компанията.


Какво отговаряте на клиентите си, когато попитат „Що за компания е Адара Инженеринг?“, например?


Адара Инженеринг е фирма, на която може да се доверите в консултациите, сервизната дейност, обслужването и продажбите. Ние сме носители на млад дух и иновативно мислене, отворени сме за новости и държим на лоялност и коректност към всички настоящи и бъдещи клиенти.


И смело мога да заявя – там, където другите не успяват, Адара Инженеринг е лидер.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг

Още от ВиК