Интервю

Новият управител на Пъмп Систем Илия Саралиев за нагласите, очакванията, професионализма и развитието

28.04.2016 г.

Илия Саралиев, новият управител на Пъмп Систем разказва в ексклузивно интервю за Инженер.bg за професионалния си път; за личностните качества и умения, на които ще заложи при изпълнението на целите на фирмата и за вземането на решения; за състоянието на пазара на помпи и помнени системи у нас; за конкурентните преимущества на Пъмп Систем, както за и стратегиите за разширяване на бизнеса на фирмата.


Господин Саралиев, бихте ли описали досегашния си професионален опит и квалификация, както и с какви нагласи встъпвате на позицията управител на Пъмп Систем?

Имах удоволствието близо 10 години да работя за една от най-големите фирми в помпения бранш, а именно Вило България, на поста регионален мениджър. Безспорно, това изигра основна роля в професионалното ми развитие до момента, тъй като работата в немска компания учи на самодисциплина и, разбира се, благодарение на множеството и постоянни обучения, възпитава професионалисти.

Пъмп Систем, от друга страна, е едно предизвикателство, тъй като тук ще имам възможността да реализирам някои от собствените си идеи и разбирания за бизнес.

 

На кои ваши личностни качества, умения и опит ще разчитате, заемайки така отговорната длъжност на управител?

Вече споменах самодисциплината и професионализма, това според мен са основоположни качества за всяка управленска позиция. Освен това, голямо значение има и техническата подготовка, а при дългогодишния си опит във Вило България, смея да твърдя, че познавам помпената техника на много високо ниво. Естествено, разчитам и на много контакти, които съм изградил през годините.

 

Като човек с дългогодишен опит в областта на ВиК и ОВК решенията, как бихте оценили пазара на помпи и помнени системи у нас?

Предвид новия програмен период на европроектите, за 2016 г. очакванията ми са, че ще наблюдаваме тенденция към увеличаване на търсенето на помпена техника. Този ръст най-вероятно няма да се усети толкова осезаемо през тази година, но през следващите до 2020 г. ще има сериозно повишение, най-вече във водните проекти. Също така очаквам да има по-сериозно развитие в индустриалния сектор, като под това имам предвид модернизацията на старите предприятия, както и изграждането на нови заводи. Не малко внимание заслужават и земеделските производители, които също използват и разчитат на помпена техника и оборудване.

 

Кои са конкурентните предимства на Пъмп Систем, на които ще заложите, за да увеличите доверието и да разширите бизнеса на фирмата?

Спрямо големите компании, смятам, че ние можем да бъдем доста по-гъвкави. Разчитам също на добри търговци, които са в постоянна близост с клиента, тъй като смятам, че близките отношения с клиентите са печеливши.

 

Имате ли изградена стратегия за целта?

По отношение на стратегията, разбира се, имаме изградена такава, и се надявам да изненадаме положително всички наши клиенти и през тази, и през следващите години.

 

Възползвам се от случая да пожелая на всички партньори, колеги и клиенти на Пъмп Систем честити и светли Великденски празници, здраве, щастие и вдъхновение!


 

Източник на снимковия материал: Пъмп Систем

Още от ВиК