Интервю

 • Вентех: Европейска мрежа от експерти следи за разпространението на Легионела и уведомява туроператорите

  Вентех: Европейска мрежа от експерти следи за разпространението на Легионела и уведомява туроператорите

  „Всички сме чували, че когато влезем в хотелска стая, трябва да отворим крановете на водата и да затворим банята за известно време. Така бихме предпазили нас и нашето семейство от опасната бактерия Легионела“, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Вентех, специализирано в решенията за обработка на води. Как се следи за разпространението на болестта Легионелоза и за какво да внимаваме, когато отсядаме в хотел, разказа пред екипа ни инж. Венелин Тенев от Вентех.

 • Вентех: Легионелозата е сериозно заболяване, затова методите за превенция и борба с нея са толкова важни

  Вентех: Легионелозата е сериозно заболяване, затова методите за превенция и борба с нея са толкова важни

  Опасността, която крие заразяването на водоснабдителните и климатичните системи с бактерията Легионела, е сериозна. Въпреки че не всеки, изложен на контакт с нея, се разболява, последствията от тежката белодробна инфекция, причинена от опасната бактерия, могат да доведат до фатален изход. Ето защо Инженер.bg се обърна към инж. Венелин Тенев, управител на българската фирма Вентех, специализирана в областта на инженеринга и оборудването за дезинфекция на води.

 • Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Иновативни, дръзки и предприемчиви! С това се отличават специалистите на израелската компания Utilis, сдобила се вече със световна популярност в резултат от разработената и приложена за пръв път от нея сателитна технология за откриване на течове във водоразпределителните мрежи. Партньор на дружеството на българския пазар е фирма КМТ Сервиз, благодарение на която успяхме да се срещнем и разговаряме лично с представителя на компанията – г-н Егон Доня Нота, мениджър „Продажби“ в Utilis.

 • Инж. Енчо Кръстев от Адара Инженеринг, звено Пловдив: „Там, където другите не успяват, нашата компания е лидер“

  Инж. Енчо Кръстев от Адара Инженеринг, звено Пловдив: „Там, където другите не успяват, нашата компания е лидер“

  Адара Инженеринг е утвърдена българска компания в областта на търговията и инженеринга на помпи и помпени решения. Дружеството си партнира с редица доказани имена в производството на индустриално и сградно помпено оборудване, сред които Busch, Grundfos, Argal, GEA Hilge и др. От близо година функционира и най-новият офис на фирмата, позициониран в гр. Пловдив. Екипът на Инженер.bg се срещна с регионалния мениджър инж. Енчо Кръстев.

 • Емил Димитров: „Ако собствениците на инфраструктурни обекти търсят качество, трябва да мислят като частен инвеститор“

  Емил Димитров: „Ако собствениците на инфраструктурни обекти търсят качество, трябва да мислят като частен инвеститор“

  Качеството на инфраструктурата в даден регион или държава красноречиво говори за степента на развитие и за самосъзнанието на обществото. И това е факт още от епохата на Римската империя. Затова резонно възниква въпросът как да се гарантира надеждното и устойчиво строителство на инфраструктурните обекти? На какво да се обърне внимание? Как да се подходи най-целесъобразно към всички процеси? Инженер.bg разговаря по темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системите.

 • Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  В началото на 2018 г. България посрещна „първите“ в Европейския съюз, давайки ясна заявка за своето развитие и стремеж към непрекъснати подобрения в направленията, поставени като приоритет от водещите страни-членки. Какво успяхме да свършим дотук и какво важно предстои? В какво да вложим повече усилия, за да се изпълняват проектите по възможно най-добрия начин? Инженер.bg коментира темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системи, материали и проекти.

 • Инж. Добромир Симидчиев: „Хидролиа е пионер в управлението на непублични ВиК активи у нас”

  Инж. Добромир Симидчиев: „Хидролиа е пионер в управлението на непублични ВиК активи у нас”

  Хидролиа АД, сравнително ново име във ВиК бранша, бързо набира скорост и се стреми да развие съвсем нов пазар в българските индустриални среди. Компанията предлага комплексни ВиК услуги, като цели да предложи иновативен за страната ни модел за устойчиво управление на водоснабдителни и канализационни мрежи и съоръжения. Eкипът на Инженер.bg разговаря с изпълнителния директор на компанията - инж. Добромир Симидчиев за историята и конкуренцията на компанията.

 • Айсел Чауш от офиса на Адара Инженеринг в Бургас за очакванията и стремежите на фирмата през 2017 г.

  Айсел Чауш от офиса на Адара Инженеринг в Бургас за очакванията и стремежите на фирмата през 2017 г.

  Доказанато българско дружество Адара Инженеринг, специализирано в доставката и инженеринга на помпи и помпени системи, продължава своето успешно развитие у нас. Сериозен принос за това има и звеното на компанията в Югоизточния регион на страната. Повече за заслугите на регионалния офис на Адара Инженеринг в Бургас, за търсенето на помпени решения в него, както и за очакванията на фирмата през 2017 г., в коментар за Инженер.bg на Айсел Чауш, консултант-продажби в компанията.

 • Новият управител на Пъмп Систем Илия Саралиев за нагласите, очакванията, професионализма и развитието

  Новият управител на Пъмп Систем Илия Саралиев за нагласите, очакванията, професионализма и развитието

  Илия Саралиев, новият управител на Пъмп Систем разказва в ексклузивно интервю за Инженер.bg за професионалния си път; за личностните качества и умения, на които ще заложи при изпълнението на целите на фирмата и за вземането на решения; за състоянието на пазара на помпи и помнени системи у нас; за конкурентните преимущества на Пъмп Систем, както за и стратегиите за разширяване на бизнеса на фирмата.

 • Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  Инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ, пред Инженер.bg за успешно изпълнените проекти в областта на индустрията и ВиК сектора; за усилията, необходими да спечелиш дългогодишни клиенти; за качеството и надеждността на техниката като водещи критерии при избора на оборудване; за основните приоритети в развитието на Алмекс-БГ, както и на възможностите за разширяване на пазарните позиции на марките Flygt, Wedeco, Sanitaire, Godwin, Leoplod и др. на Xylem Water Solutions AB у нас.

Още от ВиК