Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  Инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ, пред Инженер.bg за успешно изпълнените проекти в областта на индустрията и ВиК сектора; за усилията, необходими да спечелиш дългогодишни клиенти; за качеството и надеждността на техниката като водещи критерии при избора на оборудване; за основните приоритети в развитието на Алмекс-БГ, както и на възможностите за разширяване на пазарните позиции на марките Flygt, Wedeco, Sanitaire, Godwin, Leoplod и др. на Xylem Water Solutions AB у нас.

 • Димитър Колев от Пъмп Систем: Предлагаме не просто продукти, а индивидуални решения за всеки клиент

  Димитър Колев от Пъмп Систем: Предлагаме не просто продукти, а индивидуални решения за всеки клиент

  Димитър Колев, мениджър „Продажби” в Пъмп Систем, за постигнатото през 2015 г. и визията за развитие на фирмата през 2016 г.; за факторите, водещи до успех и качествата, които са необходими, за да е конкурентна една компания; за положителните пазарни тенденции, даващи повод за оптимизъм, както и за ценността на спечеленото доверие от страна на клиента; за маркетинговите кампании, излизането на външни пазари и инициативите, в които Пъмп Систем ще се включи през 2016 г.

 • В Пъмп Систем продължаваме да се развиваме и да търсим нови пазари

  В Пъмп Систем продължаваме да се развиваме и да търсим нови пазари

  Ралица Саралиева, мениджър „Маркетинг и реклама” в Пъмп Систем, пред Инженер.bg за първата година от личния си професионален път, свързан и с една динамична година от развитието на Пъмп Систем; за доверието, отговорността, трудностите и професионалните предизвикателства; за ролята на уважението и подкрепата в екипа; за личното и професионално удовлетворение, както и за най-новите маркетингови инициативи на Пъмп Систем, насочени към улеснение на клиента и плановете за развитие извън пределите на страната.

 • Здравка Атанасова пред Инженер.bg: Коректността в бизнеса е от изключително значение

  Здравка Атанасова пред Инженер.bg: Коректността в бизнеса е от изключително значение

  Има хора, чиято енергия, оптимизъм и позитивизъм са в състояние да вдъхновят и най-големите скептици. Хора, имащи дързостта да се изправят срещу големи предизвикателства. Хора с голямо сърце, които с хъса, с който се състезават с конкуренцията, са готови да защитят и всеки от хората в екипа си. Такъв човек е инж. Здравка Атанасова, управител на фирма Адара Инженеринг, която наскоро бе отличена със сертификат „Коректна фирма” 2015.

 • Xylem Water Solutions избра Алмекс-БГ за единствен дистрибутор в България

  Xylem Water Solutions избра Алмекс-БГ за единствен дистрибутор в България

  Инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ пред Инженер.bg, за създаването и утвърждаването на фирмата като доказан доставчик на висококачествено помпено оборудване, за дългогодишното партньорство с водещия шведски производител Xylem Water Solutions AB, за развитието на отговарящ на всички съвременни стандарти сервиз, за отговорността в работата с клиентите и спечеленото доверие.

 • Интернет за офиса - как да изберем правилния за нас доставчик?

  Интернет за офиса - как да изберем правилния за нас доставчик?

  Искате надежден доставчик на интернет във вашия офис? Партньор, на който бихте могли да имате доверие, който да ви осигури необходимите ви скорост, сигурност и надеждност на интернет-връзката. На който да разчитате във всеки момент, независимо от часа или деня от седмицата. За да обясни какви са критериите за избор на правилния за вашия бизнес интернет-доставчик, се обърнахме към Мадлен Ангелова от Булгартел.

 • Инж. Петя Русинова пред Инженер.bg: Конкуренцията ми помага да победя себе си

  Инж. Петя Русинова пред Инженер.bg: Конкуренцията ми помага да победя себе си

  Управителят на фирма Аквастарт – инж. Петя Русинова, е сред сред най-утвърдените имена в нашия по-скоро „мъжки” бранш. Доказал се професионалист и ръководител, Петя е лъчезарна и нежна жена, увлекателен събеседник и добър приятел! С нея разговаряме за избора на професионален път, за хората, с които го споделя, за вярата, успеха, компромисите и гордостта от добре свършената работа. Така че в епицентъра е не работата, а Човекът – създател, вдъхновител и емблема на Аквастарт – Петя Русинова!

 • Искаме да дадем възможност за реализацията на всяка добра и креативна идея

  Искаме да дадем възможност за реализацията на всяка добра и креативна идея

  Инж. Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите (БАВ) пред Инженер.bg, за експертния потенциал на БАВ в лицето на водещи специалисти и предприемачи в бранша; за прозрачността на тръжните процедури във ВиК сектора; за ролята на публично-частните партньорства и актуалността на т.нар. договори за постигане на конкретни цени; за ползата държавният регулатор да бъде по-активен; както и за ролята на БАВ да изготвя експертни становища по всички важни въпроси за ВиК отрасъла.

 • Не държим на продажбите на всяка цена, а на качествено изпълнени работещи проекти

  Не държим на продажбите на всяка цена, а на качествено изпълнени работещи проекти

  Инж. Евгени Йорданов, ръководител отдел ВиК в Грундфос България, пред Инженер.bg, за участието на компанията в специализираното изложение Вода София 2013 г., за фокуса върху развитието на инженеринга у нас, за пазарните планове и стратегическите проекти в областта на пречистването на води, както и за техническите иновации, превърнали Grundfos в един от световните „двигатели“ на техническото развитие на помпеното оборудване.

 • Нормите за пречистване на питейни води изостават от съвременните методи

  Нормите за пречистване на питейни води изостават от съвременните методи

  Инж. Евгени Йорданов от Грундфос България, пред Инженер.bg, за съвременните методи за третиране на питейни води, които осигуряват чистотата им, гарантирайки здравето на хората; за инженерните решения с хлордиоксид; за пропуските в нормативната база и за интересните факти, че в САЩ пият над три пъти по-хлорирана вода от нас, а Германия е най-големият ползвател на хлордиоксид в света!

Още от ВиК