Новини

 • Юроком 2000: Търсите лукс и уют? Подарете си „умна“ вана с решението Multiplex Trio E3 от Viega

  Юроком 2000: Търсите лукс и уют? Подарете си „умна“ вана с решението Multiplex Trio E3 от Viega

  Умна баня? Да, и това е възможно! Благодарение на интелигентните фитинги Multiplex Trio E3 на Viega вече можете да контролирате вашата вана, така че да осигурите максимален комфорт за вас и вашето семейство. „Точната температура на водата и нивото на запълване могат да бъдат предварително избрани, а ваната може дори да се пълни чрез безжична локална мрежа с помощта на приложение за смартфон“, обясниха за Инженер.bg от фирма Юроком 2000, партньор на Viega у нас.

 • Електра Помп представя иновативни пречиствателни станции за отпадъчни води без електрозахранване на Biorock

  Електра Помп представя иновативни пречиствателни станции за отпадъчни води без електрозахранване на Biorock

  Иновативни малки пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), които работят без ел. захранване и механични компоненти, включи в продуктовото си портфолио доказаната българска компания Електра Помп. Уникалната технология е на Biorock и включва реактори с биомаса, обогатена със специален ензим. Къде намират приложение тези системи и защо гарантират ефективност и по-малки инвестиционни и експлоатационни разходи разказаха пред Инженер.bg експертите от Електра Помп.

 • АкваКом Електроникс: Искате да сервирате храни и напитки с безупречен вкус? Запознайте се с филтрите Pentair Everpure

  АкваКом Електроникс: Искате да сервирате храни и напитки с безупречен вкус? Запознайте се с филтрите Pentair Everpure

  Обичате кафе, нали? Еспресо с характер, ароматно капучино или нежно лате – което и да изберете, 98% от състава на вашата любима напитка е общ – вода! Ето защо нейното качество е от почти същото значение каквото и на кафето, което използвате. Колкото по-добра e водата, толкова по-добро е и кафето, заявяват експертите. Затова тазгодишният световен бариста шампионат, който се проведе в Бостън, се довери на филтриращите решения на Pentair от серията Everpure.

 • Вило България: Wilo-Rexa MINI3 слага край на компромисите по отношение на дренажа

  Вило България: Wilo-Rexa MINI3 слага край на компромисите по отношение на дренажа

  Имате къща с прекрасен двор и не желаете той да се превърне в блато след следващия интензивен дъжд? Или пък сте експерт в строителството и последното, което искате, е изкоп, пълен с вода? Е, Wilo има оптималното решение за подобни случаи. Международният производствен лидер разработи специалната помпа Wilo-Rexa MINI3, с което слага край на компромисите по отношение на дренажа. Wilo-Rexa MINI3 е безкомпромисна както по отношение на ефективност и производителност, така и като надеждност.

 • ДМ Арматурен: Иновативен и гъвкав, телескопичният фитинг Hawle-Vario осигурява надеждна връзка между тръбите

  ДМ Арматурен: Иновативен и гъвкав, телескопичният фитинг Hawle-Vario осигурява надеждна връзка между тръбите

  „Почти никога условията за строително-монтажните работи не са идеални. За щастие, техническите решения са достигнали достатъчно високо ниво, за да се преодолеят всякакви препятствия и доказателство за това е иновативния телескопичен фитинг Hawle-Vario”, заявиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, основано първоначално като дъщерно на Hawle Armaturenwerke. Повече за гъвкавото съединение и за неговата първа инсталация във Великобритания ще ви разкажем в днес.

 • VIP Service – новата сервизна услуга от Аква Системи само за избрани клиенти

  VIP Service – новата сервизна услуга от Аква Системи само за избрани клиенти

  VIP услуги за VIP клиенти! Утвърденото българско дружество, предлагащо продукти и цялостни решения за ВиК и ОВК инсталации – Аква Системи, предлага нов подход за работа на своите доверени клиенти. „Grundfos VIP Service е специален сервизен пакет, предназначен за наши клиенти – собственици на помпено оборудване Grundfos. Услугата се предлага само за избрани потребители с правилно подбрани, коректно монтирани и настроени помпи“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха от П и М Груп.

 • Хидро-Хикс България представя Sensiblue – иновативно устройство срещу Легионела от Fluxtek Europe

  Хидро-Хикс България представя Sensiblue – иновативно устройство срещу Легионела от Fluxtek Europe

  Осигуряването на чиста питейна вода е приоритет на съвремието ни, а пазарът поставя все по-високи изисквания по отношение на оборудването, което я гарантира. Ето защо, в отговор на търсенето, компанията Fluxtek Europe създаде иновативно устройство за дезинфекция, което освен че надеждно пречиства от бактерии, включително Легионела, е компактно, лесно за употреба и независимо от електроснабдителната мрежа. Какво още трябва да знаем за Sensiblue?

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Още от ВиК