Новини

 • П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  Потопяемите помпи за водоснабдяване от серията VS 6" на международния производител Franklin Electric се отличават с иновативна конструкция. „Тя е проектирана, така че да повиши ефективността им до 80%, като намали използваната енергия. По този начин продуктът е далеч по-рентабилен. Конфигурации на помпите е възможно да се изработят от две марки стомана - AISI 304 и AISI 316”, коментираха за Инженер.bg от българската фирма П и М Груп, която предлага потопяемите помпи на Franklin Electric.

 • КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  50 години в областта на хидрометрията и хидрологията! Половин век на иновации и прогрес вече стоят зад немския производител SEBA Hydrometrie, който тази година чества своя 50-годишен юбилей, съобщиха за Инженер.bg от фирма КМТ Сервиз. „Споделяйки общи цели, идеи и ценностни модели, заедно с личностните и професионални качества на всеки един член на екипа, компанията успя да се докаже като експерт в сферата на хидрометрията“, коментираха от КМТ Сервиз.

 • Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България отправя поредно изключително атрактивно предложение към клиентите си от цялата страна. „Високоинтелигентните помпени системи Hydro Multi-E предлагат надеждно и гъвкаво управление, интегрирано в системата. При тях липсва стандартно табло за управление, а отделните помпи са в състояние да общуват помежду си. Само сега всеки, закупил помпа, изграждаща тези системи, ще получи и напълно безплатно донгъл за комуникация MI301”, съобщиха от Грундфос България.

 • КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  Утвърденото българско търговско дружество КАД Пойнт, предлагащо CAD/CAM, EDA софтуер в областта на машиностроенето, архитектурата, строителството, електрониката и др., обяви новостите за 2018 г. в инженерния софтуер Revit. „Платформата Revit 2018 добавя много нови инструменти, а вече съществуващите функционалности са разширени. Конструктивните подобрения са главно в армировките и съединенията за стоманени конструкции”, разкриха пред Инженер.bg от българската компания.

 • Видео: ProMinent с нов висок клас диафрагмени дозиращи помпи Orlita Evolution

  Видео: ProMinent с нов висок клас диафрагмени дозиращи помпи Orlita Evolution

  ПроМинент Унгария Клон София КЧТ, дъщерно дружество на глобалния лидер в областта на дозиращите технологии и решенията за третиране на води ProMinent, представя една от най-новите си разработки – серията помпи Orlita Evolution. „Новата хидравлична диафрагмена дозираща помпа е устойчива, предлага се с ATEX сертификация и е невероятно гъвкава с модулната си конструкция. Клиентите могат да разчитат на високата й сигурност и надеждност на работа“, споделиха от българския офис на фирмата.

 • Промоционални цени на потопяеми помпи за отпадъчни води Lowara от фирма Аквастарт

  Промоционални цени на потопяеми помпи за отпадъчни води Lowara от фирма Аквастарт

  Фирма Аквастарт, специализирана в продажбата и монтажа на помпи и помпени системи, обяви атрактивна промоционална кампания на потопяеми помпи за дренажни и битово‐фекални води от серия DOMO. „До края на 2017 г. клиентите ни могат да се възползват от изгодните цени на различни видове помпи на италианския производител Lowara, част от глобалната компания Xylem. Моделите DOMO са подходящи за дренаж на отпадни и отводнителни шахти, дъждовни ями, наводнени помещения, изкопи и ями при строителството“, информираха от Аквастарт.

 • Нова серия трипътни и четирипътни смесителни вентили на BRV от Аква Системи

  Нова серия трипътни и четирипътни смесителни вентили на BRV от Аква Системи

  Фирма Аква Системи представя на българския пазар нова гама смесителни и отклоняващи (разделителни) ротационни вентили на водещия италиански производител BRV, съобщиха за Инженер.bg специалистите в областта на оборудването за обработка и пренос на вода, горива, въздух и други флуиди. „Серията включва 3-пътни и 4-пътни ротационни смесителни вентили с ротиращо тяло, изработени от месинг, с или без включена ел. задвижка, с вътрешни или външни резби, както и с функция за смесване или отклоняване на потока“, разясниха от българското дружество.

 • Хидро-Хикс България: Битови системи за обратна осмоза Pallas от Euraqua Europe отделят 99% от замърсителите

  Хидро-Хикс България: Битови системи за обратна осмоза Pallas от Euraqua Europe отделят 99% от замърсителите

  Водният цикъл в земната биосфера е непрестанен – водата се използва отново и отново. Това е основната причина, поради която питейната вода не е абсолютно чиста. „Въпреки задължението и усилията на държавата да пречиства водата за пиене, в нея могат да се открият над 75 000 химически съединения, много от които са потенциално вредни. Битовите системи за обратна осмоза Pallas на белгийската компания Euraqua отделят 99% от йоните, тежките метали, бактериите и вирусите от водата.

 • Адара Инженеринг утвърждава присъствието си в Южна България с нов офис в Пловдив

  Адара Инженеринг утвърждава присъствието си в Южна България с нов офис в Пловдив

  Нов офис на Адара Инженеринг отвори врати в Пловдив през май тази година, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Това е шестият ни офис на територията на цялата страна. Да имаме представителство в Пловдив за нас е истинско удоволствие, а и ясен знак, че вървим в правилната посока и все повече клиенти се доверяват на нашите услуги”, коментира инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг, утвърдена българска търговска и инженерингова компания, предлагаща вакуум-помпи и системи, водни помпи и помпени системи, специални помпи и автоматика.

 • Шеста годишна водна конференция: аутсорсингът е път за развитие на ВиК за индустрията

  Шеста годишна водна конференция: аутсорсингът е път за развитие на ВиК за индустрията

  Шестата годишна водна конференция, организирана от Капитал с партньорството на Хидролиа, се проведе на 16-ти май 2017 г. в хотел Балкан, София. Основна тема на събитието бяха ВиК решенията за индустрията, като по време на трите дискусионни панела бяха разгледани новите бизнес модели и технологии в областта. Сред официалните гости на откриването на конференцията бяха министър Нено Димов, МОСВ, и министър Николай Нанков, МРРБ.

Още от ВиК