Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Юроком 2000: Grohe разработи портфолио от продукти в отговор на все по-високите хигиенни изисквания на потребителите

  Юроком 2000: Grohe разработи портфолио от продукти в отговор на все по-високите хигиенни изисквания на потребителите

  „Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който в последните години разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 • АкваКом Електроникс: Нова мобилна система за измерване в открити течения NivuFlow Stick за нива под 75 cm

  АкваКом Електроникс: Нова мобилна система за измерване в открити течения NivuFlow Stick за нива под 75 cm

  Нова мобилна измервателна система пусна на пазара един от лидерите в този тип оборудване – Nivus. Разработката позволява цялостно измерване на профила на потока с помощта на прът и е предназначена за използване при нива, по-ниски от 75 cm, в канали, реки и открити течения. Повече за NivuFlow Stick пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс, специализирано в инженеринговите услуги за ВиК сектора и официален партньор на Nivus у нас.

 • Wilo развива устойчиви помпени решения, предназначени специално за пречистване на питейни води

  Wilo развива устойчиви помпени решения, предназначени специално за пречистване на питейни води

  Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха от Вило България.

 • Toshiba задава нови стандарти в дизайна и ефективността на битовите климатични системи с новата серия SHORAI Edge

  Toshiba задава нови стандарти в дизайна и ефективността на битовите климатични системи с новата серия SHORAI Edge

  Toshiba обяви дебюта на SHORAI Edge – най-новите модели вътрешни и външни тела в продуктовата линия R32 за жилищни ОВК инсталации. „Серията SHORAI Edge задава нови стандарти в дизайна и ефективността с уникална и завладяваща естетика в комбинация с най-добрите постижения за този клас с енергийна ефективност (А+++) както в режим на отопление, така и режим на охлаждане“, съобщиха за Инженер.bg от АХИ Кериър HVAC България ЕООД.

 • ДМ Арматурен: Бъдещето на ефективните водоснабдителни услуги е в дистанционното отчитане и ултразвуковите водомери

  ДМ Арматурен: Бъдещето на ефективните водоснабдителни услуги е в дистанционното отчитане и ултразвуковите водомери

  Във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19, Министерство на регионалното развитие и благоустройството преустанови посещенията на инкасатори по домовете за визуален отчет и препоръча изразходваните количества вода да бъдат отчитани дистанционно. Това е само един от фактите, говорещи за промените, които засягат всеки аспект на досегашния ни начин на живот. А очакванията са, че технологичните новости, навлезли рязко заради обстоятелствата, ще се задържат в ежедневието ни.

 • Хидро-Хикс-България: Не сме прекъсвали работа дори и за ден, въпреки извънредното положение

  Хидро-Хикс-България: Не сме прекъсвали работа дори и за ден, въпреки извънредното положение

  Хидро-Хикс-България продължава да работи и да обслужва своите клиенти без прекъсване, въпреки обявеното извънредно положение във връзка с разпространението на COVID-19. „Светът е изправен пред сериозно предизвикателство. Ние, от Хидро-Хикс-България, осъзнаваме отговорността, която носим към нашите партньори и клиенти, особено в сферата на критична инфраструктура, каквато е водната. Ето защо, въпреки ситуацията, продължаваме дейността си на пълни обороти“, заявиха от българското дружество.

 • Електра Помп: Отговорността и гъвкавостта са изключително важни за всяка компания в сложната ситуация днес

  Електра Помп: Отговорността и гъвкавостта са изключително важни за всяка компания в сложната ситуация днес

  Електра Помп е доказана българска компания в доставката, монтажа и сервиза на помпени системи. И като повечето фирми днес тя е изправена пред предизвикателствата, които извънредното положение с COVID-19 поставя пред бизнеса. „Отговорност и гъвкавост трябва да прояви всяка компания, която иска да понесе възможно най-малко последици от усложнената ситуация. Ние продължаваме да работим при вземане на всички мерки за безопасност и хигиена“, заявиха за Инженер.bg от Електра Помп.

 • Юроком 2000 представя Valsir Blackfire – първата огнеустойчива канализационна система на муфена връзка

  Юроком 2000 представя Valsir Blackfire – първата огнеустойчива канализационна система на муфена връзка

  „Valsir Blackfire – първата в света шумопоглъщаща и пожароустойчива канализационна система на муфена връзка, която при това е със сертификат за негоримост клас B1, съг-ласно DIN4102, е вече част от продуктовата ни гама“, обявиха за Инженер.bg от Юроком 2000 – утвърдено българско дружество в доставката на решения за инфраструктурното и сградното строителство. Ето какво още разказаха от фирмата за иновативните продукти.

 • Индуматик: Нова технология за пречистване на индустриални води със студена плазма от Flowrox Corona

  Индуматик: Нова технология за пречистване на индустриални води със студена плазма от Flowrox Corona

  Flowrox е доказана финландска компания, специализирана в областта на флуидната техника, помпеното оборудване, решенията за опазване на околната среда и филтърните технологии. „Наскоро Flowrox представи новоразработената си технология Flowrox Corona – първата в света, уникална технология за индустриално пречистване на вода, която използва студена плазма“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

Още от ВиК