Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Неведнъж сме коментирали колко важна е обработката на вода (и по-специално омекотяването и деминерализацията) както за правилното функциониране на редица индустриални съоръжения, така и за битови нужди. Един от стандартните методи за този тип третиране включва използването на йонообменни смоли. Повече за процеса, за Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България, чието портфолио включва йонообменни смоли на немския производител Bayer.

 • ДМ Арматурен: Предпазител за обратен поток Socla тип ВА успешно предотвратява замърсяване на питейната вода

  ДМ Арматурен: Предпазител за обратен поток Socla тип ВА успешно предотвратява замърсяване на питейната вода

  В сградните водопроводни инсталации често се срещат т.нар. кръстосани връзки, или точките от мрежата, в които система за питейна вода се свързва със система за непитейна вода. „Правилното проектиране и изпълнение на монтажните работи в такива възли е от изключителна важност. Основната задача при изготвянето им е да се предотврати обратният поток, тъй като тогава би имало опасност от замърсяване на питейната вода“, коментираха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • АС-ДС: ACS-Control-System прехвърля класическото измерване на нивото на водоеми в дигиталния свят

  АС-ДС: ACS-Control-System прехвърля класическото измерване на нивото на водоеми в дигиталния свят

  Изискванията при измерване нивото на водоеми значително се увеличиха в последните години. „ACS-Control-System разработи нова система от тип „всичко в едно“ за измерване нивото на подпочвени води с Hydrocont HP4, новия регистратор на данни Hydrolog HLF4 и модул за трансфер на данни SensoPort DLF4. Системата извършва и дублирани измервания на нивото с Hydrocont HP4 или Sonicont USP4, за да гарантира достоверността на данните“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС.

 • Интерметал: Канализационната система Rehau HT Plus надхвърля минималните изисквания на стандартa EN 1451

  Интерметал: Канализационната система Rehau HT Plus надхвърля минималните изисквания на стандартa EN 1451

  Лятото на 2020 г. e добър сезон за портфолиото на доказаната търговска компания Интерметал, която включи пореден нов продукт в богатата си гама. Всички клиенти на фирмата вече могат да открият в нея канализационни тръби и фасонни части HT Plus на доказания производител Rehau. „HT Plus са подходящи за безнапорна сградна канализация в съответствие с европейския стандарт EN 12056, намирайки огромно разнообразие от приложения.

 • Fine FIRE от 4М – специализиран софтуер за изчисления на всички видове спринклерни инсталации

  Fine FIRE от 4М – специализиран софтуер за изчисления на всички видове спринклерни инсталации

  FineFIRE принадлежи към 4M BIM Suite софтуерите за архитектура и инженеринг, които фирма 4М предлага. „Използвайки DWG като основен файлов формат в среда, подобна на AutoCAD, 4M BIM предлага изключително лесен преход за потребители на CAD и други продукти с висока производителност на конкурентна цена. Fine FIRE прави изчисления на всички видове спринклерни инсталации, определя риска от пожар по зони и автоматично поставя съответните спринклери“, коментираха от компанията.

 • Светлина в сутерена и ефективно отводняване със светлинните шахти MEA Multinorm® от Ю Ес Пи България

  Светлина в сутерена и ефективно отводняване със светлинните шахти MEA Multinorm® от Ю Ес Пи България

  Търсите ефективно решение за естествено осветление и вентилация на сутерена и надеждно отводняване? А знаете ли, че вече можете да имате и двете? Българската компания Ю Ес Пи България (Urban Solutions & Products) представя светлинните шахти от тип „английски двор“ Multinorm® на MEA. „Шахтите Multinorm® са произведени от пластмаса, подсилена със стъклени влакна (GFK), и позволяват бърз, опростен и лесен монтаж“, съобщиха за Инженер.bg от Ю Ес Пи България.

 • HTI България: Системите за обратна осмоза на Exxro се изготвят според индивидуалните нужди на клиента

  HTI България: Системите за обратна осмоза на Exxro се изготвят според индивидуалните нужди на клиента

  Обратната осмоза е естествен процес, чрез който водата може да се пречиства от разтворими и суспендирани частици, включително бактерии. Това прави приложението на метода широко разпространен и предпочитан в редица сектори, например пречистване на питейни и отпадъчни, битови и промишлени води, обезсоляване на морска вода и др. Днес ще Ви представим Exxro – италианска компания, която произвежда системи за обратна осмоза според специфичните нужди на всеки свой клиент.

 • Акварор: Тръбна система за дъждовни води на Poloplast предлага лесна инспекция и недвусмислена идентификация

  Акварор: Тръбна система за дъждовни води на Poloplast предлага лесна инспекция и недвусмислена идентификация

  В редица случаи проектирането на разделна канализационна мрежа води до по-ефективно и надеждно действие на системата. При нея дъждовните води се транспортират отделно от битовите отпадъчни води и по този начин могат да бъдат отведени до подземни води, водни канали или дренажни канали, без да натоварват пречиствателните станции за отпадъчни води. В днешния материал ще Ви разкажем за тръбните системи на Poloplast, предназначени именно за дъждовни води.

 • Вече можете да се радвате на достатъчно налягане на водата у дома с битовите бустер помпи Grundfos UPA от Аква Системи

  Вече можете да се радвате на достатъчно налягане на водата у дома с битовите бустер помпи Grundfos UPA от Аква Системи

  Недостатъчното налягане във водопроводната мрежа може да превърне всеки душ в истинско мъчение. Но професионалните решения на българската фирма Аква Системи са тук, за да Ви избавят и от този дискомфорт. „В разгара на лятото, когато водата е спасение, можете да си осигурите безупречна водоснабдителна система с бустерните помпи Grundfos UPA, които могат да се използват и в отворени системи, както и да бъдат свързани директно към водопровода“, коментираха от Аква Системи.

 • ProMinent анонсира ново цялостно решение за непрекъснато и безопасно дозиране на химикали Dulcodos® Safe-IBC

  ProMinent анонсира ново цялостно решение за непрекъснато и безопасно дозиране на химикали Dulcodos® Safe-IBC

  Цялостно компактно решение за дозиране на химикали с най-висока степен на безопасност анонсира международният производител на дозиращо оборудване ProMinent. Dulcodos® Safe-IBC трябваше да е един от акцентите в участието на компанията в специализираното изложение IFAT 2020 - отменено заради пандемията от COVID-19. От българското дружество ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ обаче ни разказаха подробно за новата система.

Още от ВиК