Новини

Адара Инженеринг с коментар за новата серия аератори за ПСОВ на немския производител Вusch

10.09.2018 г.

Нова серия аератори с ротационен двигател, предназначени за аериране на води в пречиствателните станции за отпадъчни води (ПСОВ), разработи немският производител Вusch. „Надеждно снабдяване с кислород и по-висока енергийна ефективност предлагат новите модели Tyr, а това е важно за общинските ПСОВ, където по-ниският разход на обществени средства е от съществено значение“, информираха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество Адара Инженеринг, официален представител на Вusch у нас.


В повечето случаи технологията на пречистване на канализационни води включва аериране на водата, след като премине през първичния утаител. За създаване на налягането, необходимо за процеса, традиционно се предпочитат именно аератори с ротационен двигател. „С опит в областта повече от 50 години, компанията Вusch създава нови стандарти в подобни приложения на нагнетателното оборудване. Серията Tyr покрива диапазон от 2.5 до 70 m3/min при налягане 1 bar”, коментираха от Адара Инженеринг. Немският производител е разработил и специален профил на ротора, чрез който се постига по-висока енергийна ефективност.


Серията Tyr е компактна и гарантира по-малко шумови замърсявания


При разработването на новите модели е обърнато сериозно внимание на компактността, така че уредите могат да се инсталират в сравнително малки пространства. Безшумната работа на агрегатите също е сред приоритетите в развоя на продукти на Вusch.


„Благодарение на високопрецизни винтове и зъбни колела, шумоизолирани входящи и изходящи филтри, както и ефективен шумопоглъщащ корпус, новите модели на Вusch предлагат много по-добра редукция на шумовите замърсявания в сравнение с други конвенционални машини“, поясниха от българското дружество.Няколко са вариантите за контрол на аераторите Tyr


Аераторите Tyr могат да се свържат към системата за контрол и управление на цялото пречиствателно съоръжение посредством контролер. Ако нивото на кислород в биобасейна падне под минималната необходима стойност, агрегатът се включва и работи, докато бъде достигнато максималното ниво на кислород. В зависимост от големината и броя на биобасейните и количеството необходим кислород е възможно да се инсталират и повече от един агрегата Tyr, които да работят заедно или поотделно.


При устройствата с двигатели с честотен регулатор доставката на кислород не се определя от индивидуалното време на работа на всеки отделен агрегат, а се контролира чрез скоростта. Този вариант позволява по-прецизно аериране на пречистваните води. Така, на практика, минималните и максималните стойности на вкарвания кислород са близки една до друга.


Възможен е и улеснен контрол без променлива честота. Ако например за един биобасейн се използват два идентични аератора, то те са избрани, така че да осигуряват необходимия кислород за най-високия възможен товар на отпадъчните води. „ПСОВ „Schlammersdorf-Vorbach“ в баварския окръг Горен Пфалц, Германия, използва именно такава конфигурация. Двата агрегата могат да работят при максимална или при средна скорост – така съоръжението може да оперира реално с четири различни дебита на кислород“, обясниха от Адара Инженеринг.


Новите модели предлагат улеснено обслужване


Максимално улеснено е и обслужването на моделите от новата серия. Нивото на маслото при лагерите и зъбните колела е видимо през ревизионен прозорец, дори когато шумоизолиращият куфар е затворен. „Смяната на маслото също е удобна и безпрепятствена. Отворите за пълнене и клапаните за изпускането му са леснодостъпни, необходимо е само да се отвори вратичката на шумоизолацията“, уточниха още от българското дружество.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Вusch

Още от ВиК