Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

АкваКом Електроникс: Нова мобилна система за измерване в открити течения NivuFlow Stick за нива под 75 cm

13.05.2020 г.


Нова мобилна измервателна система пусна на пазара един от лидерите в този тип оборудване – Nivus. Разработката позволява цялостно измерване на профила на потока с помощта на прът и е предназначена за използване при нива, по-ниски от 75 cm, в канали, реки и открити течения. Повече за NivuFlow Stick пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс, специализирано в инженеринговите услуги за ВиК сектора и официален партньор на Nivus у нас.NivuFlow Stick е създадена за приложения, при които класическите методи достигат своите граници. Когато например, стандартните инструменти, използващи Доплеровия ефект, са неприложими, на помощ идва системата на Nivus, използваща прът“, обясниха от АкваКом Електроникс.


С помощта на интегрирано определяне на хидростатичното ниво, формата на речното корито се определя точно, докато измерването е в процес. NivuFlow Stick директно изчислява скоростта на течението и го представя графично. „За разлика от пропелерните измервателни уреди за скорост (хидрометрични витла), които могат да улавят скоростите на потока само точка по точка, скоростите с NivuFlow Stick се измерват от дъното към повърхността едновременно и безпроблемно. По този начин не са необходими измервателни дейности на различни дълбочини, които и без това са изключителни трудни за позициониране“, уточниха от българската компания.Новата измервателна система взема предвид случаите на обратен поток, както и други хидравличните смущения. Използвайки стандартния метод за изчисляване от 1, 2 или 3 точки съгласно ISO 748, такива смущения водят до значителни неточности, които често остават неоткрити. Благодарение на NivuFlow Stick, отклоненията от теоретичния профил на потока стават веднага очевидни.


Лесното управление позволява дори на необучени потребители надеждно да използват измервателната система бързо и прецизно. NivuFlow Stick се управлява чрез използване на уеб браузъра на смартфон или други мобилни устройства, като не е необходимо да се инсталират отделни софтуерни приложения. Капацитетът на вътрешната памет е до 1400 измервания, а предишните резултати могат да бъдат заредени и визуализирани отново. „Системата осигурява извеждане на данни в различни файлови формати – например пълен PDF доклад, който освен отчетите и метаданните включва и графичното представяне на профила на измерения поток“, посочиха от АкваКом Електроникс.„Системата се захранва със стандартни акумулаторни батерии тип АА, които могат бързо и лесно да бъдат заменени от потребителите, когато е необходимо, като няма износващи се части и не се нуждае от друга поддръжка. Освен това, оборудването е достатъчно компактно, така че да може да се превозва в почти всеки тип автомобил без да е необходимо разглобяване“, коментираха в заключение от Акваком Електроникс.


Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: pixabay.com, АкваКом Електроникс, Nivus

Още от ВиК