Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Акварор – Бояджиев и синове: Оптимизирайте сметките за вода с надеждните водомери Residia от Sensus

15.08.2019 г.

Да притежаваш собствен дом или да си собственик на сграда е доста скъпа инвестиция. Поскъпването на ресурсите прави режийните разходи все по-голямо перо във всеки семеен или корпоративен бюджет, което ни кара да търсим по-надеждни решения за тяхното редуциране. Затова, нека се доверим на специалистите. Фирма Акварор – Бояджиев и синове е доказано инженерингово дружество в областта на сградните ВиК инсталации, което предлага богато разнообразие от водомери. Част от тях са универсалните и висококачествени продукти от гамата Residia на бранда Sensus, които ще ви представим днес.„Sensus е бранд на Xylem, чиято основна мисия е да помага както на дружествата за комунални услуги, така и на физическите им потребители да подобряват ефективността и да пестят ресурси. Оптимизирайки инфраструктурата, ние можем да насърчим икономическото развитие и да променим целия свят. Ето защо се доверихме на Sensus като надежден партньор и включихме техните продукти в нашето портфолио“, коментираха от българското дружество.


Residia е гама водомери, част от които са моделите ResidiaMUK и ResidiaJet. Ето с какво се отличават те:


Специфики на водомерите ResidiaMUK


ResidiaMUK е универсален многоструен коаксиален водомер, предназначен за скрит монтаж, с опция за радио модул Base R. „Сърцето на Residia MUK е измервателният патрон, който се предлага във варианти за студена и гореща вода и е подходящ за всички приложения в домашната и офис сфера“, разясниха от Акварор.


Този напълно сух многоструен водомер е с магнитно присъединително звено и е подготвен за монтаж на електронен модул, например Radio, M-Bus. Положението на главата на водомера може да се променя за възможно най-добро отчитане.


Към ResidiaMUK са налични пълен набор от аксесоари за монтаж на повърхности и в стена, включително:

 - Монтажен ключ за всички присъединителни работи;

 - Трансформатор на посоката на протичането, който коригира грешно монтирани в стени корпуси;

 - 40 mm удължение за изравняване на нивото при корпуси, монтирани прекалено дълбоко в стената;

 - Сляп капак и розетка за допълнително монтиране без нагласяне на измервателната капсула;

 - Вентилен корпус VTG и вентилна връзка за монтаж на Residia MUK в спирателен вентил;

 - Свързващ смесителен кран за поставяне на измервателната капсула в смесителен кран;

 - Розетка Z1222 за вентилен водомер при прекалено плоско монтиран вентил под мазилка.


Характеристики на ResidiaJet


ResidiaJet е едноструен, сух водомер с магнитно предаване, модулен регистър и опция за комуникационен модул.


„Броячът му е слабо чувствителен към абразивни елементи и се завърта на 355 °С. Отличава се с висока устойчивост към замърсени води, като има възвратен клапан като опция“, уточниха от Акварор.


Дисплеят на ResidiaJet e с 8 ролки числа (5 от тях показват кубични метри, а 3 – литрите) и една стрелка, като по този начин гарантират перфектното отчитане на водомера. Минималната разделителна способност е 0.05 l. Циферблатът има централен диск, чието въртене показва преминаването на вода. Това показание може да се използва например, за откриване на загуби от скрити течове и неизправни водочерпни уреди.

 Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, Sensus, pixabay.com

Още от ВиК