Новини

Акварор: Водомерна шахта HepBox осигурява защита от манипулации и неправомерни свързвания към СВО

19.11.2018 г.

В духа на високото качество и технологичните нововъведения, част от портфолиото на фирма Акварор – Бояджиев и синове е комбинираната водомерна шахта HepBox на Wavin. „Този продукт е нашият начин да подпомогнем модернизирането на водомерното стопанство и намаляването на търговските загуби от питейна вода“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената компания, специализирана в областта на ВиК инсталациите.


Водомерната шахта е съставена от телескопична тръбна част, арматурен възел и водомер, а присъединяването ѝ към водопроводното отклонение се извършва чрез бързи връзки. „HepBox предлага редица предимства в сравнение с конвенционалните шахти, които се изграждат от строителни материали“, подчертаха от Акварор и допълниха: „Нейната цена е значително по-ниска от тази на традиционните шахти, като в същото време осигурява несравнимо по-добри санитарно-хигиенни условия. Монтажът също е значително улеснен и много бърз“.


Решението на световния производител Wavin напълно защитава водомера от манипулации, тъй като е оборудвано с ключ за спирателния кран и демонтажна щанга, които могат да се съхраняват в съответното ВиК стопанство. „По този начин се предотвратяват и неправомерните свързвания към водопроводното отклонение“, изтъкнаха от българското дружество. Капакът е изработен от композитен материал и издържа на натоварвания от 5 t.


На пазара Акварор предлага комбинираната водомерна шахта окомплектована с водомер от клас „С“, което гарантира по-точно измерване на преминалото водно количество. Предвидена е възможност и за дистанционно отчитане. „Оборудването е осигурено с пеноизолация за защита против замръзване и издържа на температури в почвата до -15 °С. Хидроизолацията пък го прави подходящо и за терени с високи подпочвени води“, поясниха от Акварор.В портфолиото на Акварор – Бояджиев и синове са включени и други комплексни технически решения от областта на сградната ВиК инфраструктура, за които Инженер.bg вече ви разказа. Висококачествените тръбни системи на немския производител Poloplast например, са предпочитани при строежа на нестандартни и луксозни сгради по целия свят. Интелигентните решения за измерване и мониторинг на водопотреблението на Sensus спестяват средства и подобряват ефективността и надеждността на водоснабдяването в редица населени места.


„Продуктите ни са насочени към оптимизация на ВиК системите. Стараем се да предлагаме винаги най-новите и работещи решения“, коментираха в заключение от българската компания.Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, pixabay.com

Още от ВиК