Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

09.02.2018 г.

Бързият и лесен монтаж вече е сред водещите характеристики, когато става дума за избор на ВиК системи. Именно в тази посока работи и международният производител на тръби и фитинги Poloplast. Неговата система POLO-KAL-ХS впечатлява с безпроблемното си инсталиране не кой да е, а европейския шампион по водопроводни инсталации Маркус Търнъс (Markus Thurnes), който печели златото през 2016 г. в професионално направление „Санитарно-отоплителни технологии“. „Това ли беше?“, възкликва той след като изпълнява за първи път push-fit връзка с тръби POLO-KAL-ХS. Повече за иновативното инсталиране на Poloplast разказаха за Инженер.bg от българската компания Акварор - Бояджиев и синове, официален представител у нас на немския производител.


Канализационната система за лесен монтаж POLO-KAL-ХS е резултат от натрупания през последните 60 години производствен опит, съчетан с иновативния дух на Poloplast. Сега по-бързо от всякога можете да монтирате тръби надземно, благодарение на технологията funTec“, споделиха от българското дружество.


POLO-KAL XS е тръбна система, която предлага изключителна лекота при работа и надеждност по време на целия ѝ живот. „Тя предлага редица предимства, които я поставят далеч пред другите канализационни системи и осигуряват реална полза за екипите по монтаж и експлоатация. Муфата е изработена от твърди и меки компоненти, обединени в едно цяло. Какво означава това? Уплътнението вече не е свободен елемент, а еластичен, устойчив пръстен, здраво закрепен към муфената връзка”, обясниха от Акварор - Бояджиев и синове. Тези решения позволяват структурните елементи да бъдат разделени един от друг, което пък ефективно подобрява звукоизолационните свойства. Проведените измервания показват нива на шума под 20 dB.Да видим кои са основните характеристики, превърнали funTec в технология на бъдещето:


Смазка? Не е необходима повече. Силите, необходими за свързване, са сведени до минимум, така че не се налага използване на никаква смазочна течност.


Винаги има достатъчно място! Муфите на тези системи са изключително компактни и позволяват да се монтират навсякъде, включително в тънки подови конструкции, подови сифони, стени от гипсокартон и др.


Мери 100 пъти, режи веднъж! Не и с тръбите POLO-KAL XS. По продължението им е нанесена маркировка, която улеснява точното им разкрояване. Освен това, благодарение на дизайна им и вградения уплътнителен пръстен, не е необходимо оформяне (заостряне).


Уплътнението винаги е там! Няма никаква вероятност уплътнителният пръстен да се монтира неправилно, нито пък да се изгуби по време на транспортиране, съхранение или работа. Той просто е там, вграден фабрично.Ето какво се получава в крайна сметка, когато се използва системата POLO-KAL XS и технологията funTEC:


- По-лесна и по-бърза работа, особено, когато става дума за големи диаметри;

- Без лепкави пръсти;

- Без прилепване на замърсяващите частици;

- Без запушвания заради засъхнали смазки.

 


„POLO-KAL XS е далеч по-ефективна и лесна за работа система в сравнение с други подобни. При нея са излишни голям брой от стандартните процеси, което спестява време. Неслучайно се нарича funTEC“, заяви още Маркус Търнъс.Източник на снимковия материал: Акварор - Бояджиев и синове, Poloplast

Още от ВиК