Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Аквастарт: Новият канализационен модул Sanicubic 2VX на SFA осигурява надеждна работа без запушване

24.07.2019 г.

Компактните канализационни модули на френския производител SFA вече имат нов член в семейството си. „Усъвършенстваният модел Sanicubic 2VX разширява серията Sanicubic по новаторски начин, като дава на строители, проектанти и фасилити мениджъри още по-пълна гама от продукти, за да посрещнат също толкова широк спектър от приложения за тежък режим на работа в жилищни, обществени и търговски сгради”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, която предлага продуктите с марка SFA на българския пазар.Усъвършенствано решение срещу запушване


Основната разлика между Sanicubic 2VX и неговия предшественик Sanicubic 2 се крие в начина, по който помпите се справят с канализационните води и съдържанието на твърди отпадъци в тях. И ако Sanicubic 2 използва твърдо острие от неръждаема стомана за смилане на примеси и санитарни продукти, изпомпвайки ги в канализационната мрежа или в септичната яма във вид на фина каша, то Sanicubic 2VX има специално проектирано работно колело на помпата.


„Чрез него се създават вихрови сили. Докато се върти, работното колело бързо изтласква отпадъците през помпата към тласкателната тръба, с което възможността за запушване е значително намалена“, разясниха от Аквастарт.


Основни характеристики на Sanicubic 2VX


- При DN 50 и един двигател: Максималният напор на помпата може да достигне почти 11 m, а максималният дебит – 118 l/min;

- При DN 100 и два двигателя: Напорът надхвърля 6 m, а дебитът – 1136 l/min.


„Канализационният модул е предназначена да изпомпва както към общинска канализационна система, така и към септична яма. Издръжливият, водоустойчив корпус е със степен на защита IP68, което позволява на системата да остане напълно работеща, когато е потопена във вода“, посочиха още от българската компания.


Модулът Sanicubic 2VX – компактен и лесен за обслужване


Снабден с лесно свалящи се кръгли панели отгоре, корпусът на модула позволява лесен достъп до всички основни компоненти вътре в него. Резултатът е по-лесно и много по-чисто обслужване от конвенционалните системи за монтаж под пода, чиято поддръжка може да изисква влизане в яма, пълна с канализационни води.


„Sanicubic 2VX е оборудван за автоматично включване и изключване на уреда. Модулът е снабден и с контролен панел, както и с външен звуков и визуален LED индикатор, в случай, че помпата претърпи претоварване или престане да работи“, обърнаха внимание от Аквастарт.


Компактните размери на „домашната“ помпена станция позволяват нейния монтаж в ограничени пространства. За модул с капацитет 144 l, размерите са:

- Широчина: 0.9 m;

- Дълбочина: 0.7 m;

- Височина: 0.75 m.


Повече информация за Аквастарт ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АквастартSFA

Още от ВиК