Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

03.06.2019 г.

И вашата водоснабдителна система ли се нуждае от хидрофорен съд? Или като проектант търсите специфични решения за вашите различни проекти? От утвърдената българска компания Аква Системи могат да решат и този проблем. Специалистите от фирмата представят пред читателите на Инженер.bg хидрофорните съдове на италианския производител Elbi, а в днешния материал ще разгледаме по-подробно мембранните съдове от неръждаема стомана от серия Elbi HI-NOX, чийто обем е от 0.16 до 100 l.„Напорните съдове HI-NOX са предназначени за водоснабдителни, санитарни и други системи, като конструкцията им е със сменяема мембрана. Уредите отговарят на стандарта (PED) 2014/68/EC“, посочиха от Аква Системи. Ето какво включват и останалите им характеристики:

 - Обем: от 0.16 до 100 l;

 - Максимално работно налягане: 10 bar;

 - Работен диапазон на температурата: от -10 до +99 °C;

 - Маркировка: CE;

 - Материал на корпуса: неръждаема стомана AISI 304;

 - Външно покритие: неръждаема стомана AISI 304;

 - Материал на мембраната: EPDM за питейна вода и храни, а за моделите от 0.16 l до 2 l – Butyl.


„Важно е да уточним, че максималното работно налягане за обем 0.16 l е 15 bar, а фабричното налягане на напомпване на мембраната зависи от размерите в серията“, добавиха от компанията.


Съдовете от неръждаема стомана са само част от продуктовото портфолио на Elbi. „Производствената фирма работи в областта на термохидравликата от 1965 г. и в момента стои на световните пазари със солидна репутация. Широката й гама от продукти може да задоволи почти всички инсталационни нужди – от малки домашни до големи промишлени инсталации”, заявиха от Аква Системи.В продуктовата им гама са включени и:

 - Хидрофорни напорни съдове с обеми от 2 до 5000 l;

 - Мембранни разширителни съдове за отоплителни системи с обеми от 2 до 500 l;

 - Мембранни разширителни съдове за соларни системи от 2 до 500 l;

 - Мембранни разширителни съдове за санитарни системи с обеми от 0.5 до 6 l.


„Elbi е сертифицирана по международния стандарт UNI EN ISO 9001: 2008. За качеството на продуктите свидетелстват и други сертификати в съответствие с основни европейски и международни стандарти. Повечето изделия на италианския производител са проектирани в съответствие с PED (б.ред. Директива за оборудване под налягане) или ASME стандарт, маркиран със СЕ, както и с WRAS, ACS, TÜV, WRc, NSF, IAPMO, TTK и други международни сертификати“, заявиха в заключение от фирма Аква Системи.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Аква Системи, Elbi

Още от ВиК