Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Високоефективни продукти и дигитализация на производството поставят Wilo сред най-устойчивите предприятия в Германия

13.03.2018 г.

Wilo Group получи престижно отличие от „Немските национални награди за устойчивост“ и се нареди сред трите най-устойчиви големи компании в Германия за 2018 г. „Това, с което Wilo спечели високопоставеното жури, e високоефективната и енергоспестяваща продукция и холистичният подход. Важен фактор бе и новото седалище на компанията, носещо името Campus 2020, в което се залага изключително на енергийно-ефективното оборудване и дигитализираното производство“, съобщиха за Инженер.bg от Вило България, дъщерно дружество на глобалния производител на помпени решения.Церемонията по връчване на призовете се проведе под патронажа на президента на Германия д-р Франк-Валтер Щайнмайер (Dr Frank-Walter Steinmeier). Пред повече от 2000 гости, сред които представители на научните среди, бизнеса и политиката, за десета поредна година бяха излъчени най-устойчивите компании във федералната република.


„Имената на участниците показват колко се е вдигнала „летвата“ тази година“, заключи проф. д-р Гюнтер Бахман (Prof. Dr Günther Bachmann), председател на журито от експерти и генерален секретар на Германския съвет за устойчиво развитие. „Никой не трябва да мисли, че може да „почива на стари лаври“. Ангажираност и компетентност са важните показатели и критерии за най-доброто, когато говорим за устойчивост“, коментира още той.


„Управление на фирмата, ориентирано към бъдещето, означава устойчиво поддържане на баланса между икономика, околна среда и социални въпроси. Виждаме това като наше задължение и отговорност заради бъдещите поколения“, заяви Оливър Хермес (Oliver Hermes), изпълнителен директор на Wilo, във връзка с получаването на наградата. По думите му, това твърдение е валидно както за цифровата трансформация на компанията, така и за навлизането ѝ на нови пазари.


Бъдеща реализация технологичната група ще търси в „умните“ градски райони, в които инфраструктурата и редица сфери от живота ще бъдат взаимосвързани цифрово и интелигентно. „Като дигитален пионер в помпената индустрия, Wilo разработва ефективни решения за използване на ресурсите, за да отговори на нарастващите потребности от все по-урбанизираното население“, коментира д-р Маркус Беукенберг (Dr Markus Beukenberg), главен консултант по технологии и стратегии на Wilo Group, който допълни: „Само когато е ясна посоката, в която се развивате, всеки служител може да допринася ежедневно за развитието на компанията. Ангажиментът за устойчивост на всички във Wilo е образцов и продължава да расте“.През 2001 г. водещият иноватор в сектора на помпеното оборудване реализира една от първите високоефективни помпи в света. Именно енергийноефективното продуктово портфолио е решаващ фактор при определянето на наградата на технологичната компания. Друг аспект е изграждането на новото седалище – Campus 2020. В него е разположен и най-новият производствен обект – Smart Factory, за който Инженер.bg вече ви разказа. Иновативната фабрика е захранвана изцяло от зелена електроенергия от фотоволтаична система. По този начин ефективността на ресурсите също се увеличава: вече е възможно да се премахнат постоянните магнити от помпите и по този начин да бъдат рециклирани ценни суровини.

 

Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo

Още от ВиК