Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

ДМ Арматурен: Иновативен и гъвкав, телескопичният фитинг Hawle-Vario осигурява надеждна връзка между тръбите

29.11.2019 г.

 


Почти никога условията за строително-монтажните работи не са идеални. За щастие, техническите решения са достигнали достатъчно високо ниво, за да се преодолеят всякакви препятствия и доказателство за това е иновативния телескопичен фитинг Hawle-Vario”, заявиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, основано първоначално като дъщерно на Hawle Armaturenwerke. Повече за гъвкавото съединение и за неговата първа инсталация във Великобритания ще ви разкажем в днешния материал.Hawle-Vario за първи път във Великобритания


В гр. Олдъм (Oldham), Северна Англия, е изпълнена инсталация на водомерен възел, при която обаче, заради слягане на терена и неправилно подравнени тръби, не е постигната водоплътност. „През октомври 2019 г. инсталацията е реновирана, като са поставени фитингите Hawle-Vario. Тяхно основно предимство е, че позволяват ъглово отклонение от 10°, което се явява „ключът“ към успеха в конкретната ситуация. Това е и първият случай, в който Hawle-Vario се монтира във Великобритания“, посочиха от ДМ Арматурен.


С инсталирането на Hawle-Vario е постигната безопасна и надеждна връзка, която може да се изпълни в ограничено пространство. Същевременно не се налагат скъпа реконструкция на шахтата или промени в тръбопроводите, което спестява пари.Vario – гъвкав фитинг за надеждна връзка


Vario е фланцово, телескопично оборудване с интегрирана връзка, която позволява огъване от всички страни до ъглово отклонение от 10°. То се фиксира в необходимата позиция чрез заключващ механизъм, като комбинира в себе си функциите на фланцово съединение, регулируем и удължаващ фитинг.


Размерите, в които се предлага, са от DN50 до DN200. Налични са къса (150-216 mm) и дълга (216-350 mm) версия. Работното налягане е PN16.


С Vario можете да разчитате и на пълна защита от корозия, тъй като е с цялостно епоксидно покритие, а болтовете са изработени от висококачествена неръждаема стомана“, поясниха в заключение от ДМ Арматурен.


Как да се свържат две тръби? С този прост въпрос започва историята на Hawle. Енгелберт Хавле посвещава времето си на решаването на този проблем, докато се труди във фабриките Steyr по време на Втората световна война. Работата му тогава е да поддържа водоснабдяването. Благодарение на нея, визионерът стига до революционната идея и създава на т.нар „spar flange“ – пръстен, изработен от чугун, който свързва и запечатва две тръби.Така през 1948 г. е основана компанията в австрийския град Вьоклабрук.

 


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Hawle

Още от ВиК