Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

17.09.2019 г.


Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество ДМ Арматурен – официален партньор на датския производител у нас.


„Днес откриването на течове често е отнемаща време, неефективна и скъпа задача. А ако операторите нямат тази информация, познанията им за водоснабдителната мрежа, която управляват, се основава на теоретични модели или на база опит-грешка“, заявиха от ДМ Арматурен. „Същевременно водните ресурси стават все по-оскъдни и всички ние се нуждаем от надеждни и иновативни решения за защитата им. Следователно, говорейки за иновативното решение на Kamstrup, става дума за борба със загубата на вода. А с FlowIQ 2200 те вдигат „летвата“ наистина високо“, коментираха още от българската компания.


Пълна прозрачност на мрежата с акустична технология и ново ниво в „интелигентното“ отчитане

 


FlowIQ 2200 използва интегрирана ултразвукова система за отчитане, като по този начин позволява на операторите да наблюдават водоснабдителната мрежа и възникналите течове по нея. Минималният стартов дебит, който водомерът може да отчете, е само 2 l/h, което го поставя на първо място в съответния клас измервателна техника. Измервайки и най-малката консумация на вода, дебитомерът е стабилен в целия диапазон и се отличава с много малка граница на грешката. А фактът, че уредът няма движещи се елементи, гарантира дълга продължителност на живота му – цели 16 години, както и прецизна работа през целия експлоатационен срок.


„Подобно на мрежа от логери за шум, водомерите FlowIQ 2200 могат да наблюдават шумовете в цялата водоснабдителна система постоянно. Това означава, че няма нужда от допълнителни логери, които да следят за течове“, посочиха от ДМ Арматурен. Ултразвуковият водомер на Kamstrup включва интегрирана акустична система за откриване на течове, интелигентни аларми и информационни кодове, опция за записване на нужните на оператора данни, като е възможно и дистанционно отчитане.


„Иновативният дебитомер е резултат от над 30-годишния опит на производителя и предоставя на съвременните ВиК дружества коректно фактуриране за техните клиенти, оптимизация на процесите и намаляване на загубите на вода“, обобщиха в заключение от ДМ Арматурен.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Kamstrup, freepik.com

Още от ВиК