Новини

ДМ Арматурен: Управляваните от потока клапани Hawido гарантират швейцарска прецизност, надеждност и функционалност

17.12.2018 г.

Швейцарските продукти са символ на най-високо качество. И не, това не важи само за шоколада и часовниците. Ако обърнем поглед към техниката, ще открием в швейцарските решения прецизност и ефективност, гарантирани от 100% предварително тествани изделия и висококачествени материали. Именно това дискутираме с експерти от доказаното българско дружество ДМ Арматурен, а обект на вниманието ни е арматурата с марка Hawido.„Функционирането на клапаните Hawido се базира на хидравличните закони и не изисква никакъв външен източник на енергия. Това ги прави приложими при почти всякакви условия. Уникалната им конструкция с оптимизация на потока и изключителна здравина гарантират надеждност и максимална ефективност“, заявиха пред Инженер.bg от ДМ Арамтурен – компания, специализирана в областта на арматурата за ВиК, ОВК и газопреносни мрежи. Като партньор на швейцарския производител Hawido у нас, от дружеството коментираха кои са основните предимства на тези клапани и какво се крие зад прецизността на швейцарската изработка.


„Надеждност, функционалност, безопасност и качество – това са ценностите, които носи 35-годишната история на Hawido. За да ги подсили още повече, компанията оптимизира вътрешните си процеси и инсталира нови машини, в резултат на което увеличи добавената стойност на продукцията си и с гордост поставя етикет Swiss Made (б.ред. Произведено в Швейцария) на изделията си“, посочиха от българското дружество.Какви са основните предимства на клапите Hawido?


Надеждни и безопасни:


Клапаните използват елементарна, но доказано ефективна технология, която гарантира максимална защита на водопроводната система. Уникалната им геометрия обуславя висока точност на изпълнение, а всеки един продукт задължително се тества на налягане преди да напусне фабриката.


Продуктите Hawido са носители на редица международни сертификати за качество, сред които и този на SVGW (б.ред. Швейцарска асоциация за газ и вода).


Функционални:


 - Контролната линия може да бъде изключена, което позволява проверка на функционалността без никакви прекъсвания;

 - Приборите за измерване на налягането и оптичният индикатор за положение гарантират лесна и бърза проверка на състоянието;

 - Вградената изпускателна система осигурява бързо и лесно пускане в експлоатация;

 - Опростена и безопасна настройка на клапана с уникална лостова система, за която не са необходими специални инструменти.


Издръжливи:


„Клапаните Hawido са устойчиви на корозия, тъй като при изработката им се влагат неръждаема стомана и епоксидно покритие. Допълнителен филтър пък предпазва контролната система от замърсявания“, уточниха от ДМ Арматурен.Какви са основните типове клапани Hawido според показателя, който контролират?


 - 1300: регулират дебита на потока;

 - 1400: регулират входящото налягане;

 - 1500: регулират изходящото налягане;

 - 1600: регулират водното ниво.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен,Hawido

Още от ВиК