Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Електра Помп: С уникалната си конструкция, аераторите на Faggiolati са подходящи за битови и индустриални течности

05.08.2019 г.

Изключително надеждни, гъвкави и уникални от конструктивна гледна точка са аераторите на италианския производител Faggiolati Pumps. Утвърдени в международен мащаб, продуктите са представени на българския пазар от фирма Електра Помп, специализирана в доставката, монтажа и обслужването на помпено оборудване. „OSSI-MIX, Ossi-jet и Arial-jet са трите типа системи за аериране, които Faggiolati предлага. Всяка от тях се отличава със собствени специфики и характериситки, което ги прави подходящи за различни приложения – както при обработката на битови отпадъчни води, така и в индустрията“, заявиха за Инженер.bg от Електра Помп.


За системата OSSI-MIX


Конструкцията на тази система е уникална и иновативна сред машините за аериране на утайки, при това производителят я е защитил с патент. „В основата ѝ е специална хидравлична система с 3-канално центробежно работно колело, което работи в специален 12-изходен дифузор. По този начин чрез 12 дюзи утайката постъпва в 12 отделни смесителни камери, за да бъде аерирана. Контактът въздух-утайка се осъществява в пръстеновидна тръба с висока турбулентност, а въздухът се подава с компресор“, обясниха от българското дружество.


OSSI-MIX доставя аерираната смес с дванадесет струи, като по този начин осигурява високи нива на разтворен кислород и енергично смесване на утайката.


Характеристики на системата Ossi-jet


Ossi-jet е подходяща за аерация и смесване на всякакви битови или индустриални течности. За да се задоволят разнообразни изисквания, системата предлага комбинации от различни помпи с различни ежектори. Препоръчително е използването на Ossi-jet в биологични пречиствателни станции за отпадъчни води, за пречистване на химически отпадъци и при съоръжения за отглеждане на риба.Различните компоненти, включени в Ossi-jet, оптимизират следните процеси:

 - Окисляване;

 - СО2 неутрализация;

 - Озониране / смесване;

 - Намаляване на пяната.


Специфики на системата Arial-jetArial-jet е изключително гъвкава система за аериране. При нея рециркулацията на смесените въздух и вода в резервоара се извършва чрез две различни движения – основно и индуцирано. „Повишените стойности за пренос на кислород, ниските нива на шум, надеждността, ниската цена и бързината на монтажа са само някои от предимствата, които предлагат радиалните потопени аератори Arial-jet”, посочиха от Електра Помп.


Тези аератори се използват предимно в пречиствателни станции за отпадъчни води, но са подходящи и за флотация на греси, масла и твърди вещества.


Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Електра ПомпFaggiolati Pumps

Още от ВиК