Новини

Електра Помп представя иновативни пречиствателни станции за отпадъчни води без електрозахранване на Biorock

14.12.2019 г.


Иновативни малки пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), които работят без ел. захранване и механични компоненти, включи в продуктовото си портфолио доказаната българска компания Електра Помп. Уникалната технология е на Biorock и включва реактори с биомаса, обогатена със специален ензим. Къде намират приложение тези системи и защо гарантират ефективност и по-малки инвестиционни и експлоатационни разходи разказаха пред Инженер.bg експертите от Електра Помп.Как работи иновативната ПСОВ без ток?


Системата Biorock се състои от различни по големина реактори със статично неподвижна биологична маса. Използваният като среда материал е каменна вата от последно поколение, която допълнително е третирана със специален ензим. „Ензимите насърчават растежа на бактериите, като по този начин осигуряват удобна и непрекъсната функция на пречиствателните станции, осигурявайки надеждността им и след дълъг период на престой без използване. Биологичните процеси се комбинират като цялостна система с предварителното третиране“, поясниха от българското дружество.


Специфика на станциите Biorock е, че третираната вода е чиста, без миризма и отговаря на най-строгите изисквания и стандарти за качество при повторно използване. Това я прави годна за напояване на земеделски земи и градини например.


Къде намира приложение пречиствателната станция на Biorock?


Тези малки пречиствателни станции могат да се използват за къщи, ваканционни селища, развлекателни центрове, пансиони, ферми, офисни и търговски сгради. Те са изключително подходящи за случаите, в които обектите не се обитават целогодишно – например: вили, къмпинги, сезонни хотели и др.


„Всички реактори Biorock могат да послужат и за модернизация на съществуващи изгребни ями“, посочиха от Електра Помп.Кои са основните предимства на системите Biorock?


 - Заемат минимално пространство;

 - Имат дълъг експлоатационен живот;

 - Резервоарите се предлагат с 15-годишна гаранция;

 - Изискват минимална поддръжка;

 - Генерират малко количество на утайки.


„Нашият партньор Biorock е сред лидерите в технологиите за третиране на води. Компанията разполага с развоен отдел и производствени бази в Люксембург и Германия. Над 45 000 от нейните системи за отпадъчни води вече са инсталирани в 75 държави по целия свят“, коментираха в заключение от Електра Помп.


Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Електра Помп, Biorock

Още от ВиК