Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Индуматик: Нова технология за пречистване на индустриални води със студена плазма от Flowrox Corona

10.03.2020 г.


Flowrox е доказана финландска компания, специализирана в областта на флуидната техника, помпеното оборудване, решенията за опазване на околната среда и филтърните технологии. Продуктите и решенията на Flowrox са разработени за работа в среда на Индустриален Интернет на нещата (IIoT) и интелигентни производствени системи. „Наскоро Flowrox представи новоразработената си технология Flowrox Corona – първата в света, уникална технология за индустриално пречистване на вода в света, която използва студена плазма. Генерираните от плазмата оксиданти ефективно премахват оцветяването, мириса и органичните вещества от водата, като същевременно я дезинфекцират“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.Ефективното плазмено окисляване дезинфекцира водата


Flowrox Corona превръща директно плазменото окисление в индустриална технология. Конструкцията осигурява много голяма зона на контакт между плазмата и водата, като предлага ефективно унищожаване на замърсителите. „Здравото ядро на реактора позволява постъпване на отпадни води с висока степен на замърсяване и не изисква предварително аериране или използване на компресори, които да произвеждат и доставят оксидантите във водата. Ядрото на реактора е изработено от неръждаема стомана и няма подвижни части, което означава, че Flowrox Corona е система, която не изисква сложна поддръжка. Плазмените електроди не корозират по време на процеса, а хидродинамичният дизайн осигурява много висока площ на контакт между плазмата и водата“, коментираха от фирма Индуматик.


 

Flowrox Corona заменя химикалите с плазма


Flowrox Corona е уникална индустриална технология за пречистване на водата, тъй като използва студена плазма за директен контакт с водата, при който разтворените органични замърсители се унищожават. Тя премахва необходимостта от транспортиране, съхранение и боравене с опасни дезинфекционни химикали, като по този начин намалява разходите и рисковете за околната среда.

„Flowrox Corona е по-безопасно и екологично решение, което с основание може да се разглежда като превъзходна алтернатива на озоновата, UV и химическата обработка“, коментират още от Индуматик. Иновативната технология бе един от финалистите за наградата Aquatech Innovation Award 2019, позната още като „Оскар в областта индустриалните водни технологии““, заявиха в заключение от фирма Индуматик.


 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индуматик, Flowrox

Още от ВиК