Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Вече можете да се радвате на достатъчно налягане на водата у дома с битовите бустер помпи Grundfos UPA от Аква Системи

29.06.2020 г.


Недостатъчното налягане във водопроводната мрежа може да превърне всеки душ в истинско мъчение. Но професионалните решения на българската фирма Аква Системи са тук, за да Ви избавят и от този дискомфорт. „В разгара на лятото, когато водата е спасение, можете да си осигурите безупречна водоснабдителна система с бустерните помпи Grundfos UPA, които могат да се използват и в отворени системи, както и да бъдат свързани директно към водопровода“, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Системи  оторизиран дистрибутор и сервиз на Grundfos у нас.UPA бустер помпите са предназначени за повишаване на налягането на битова вода, доставяна от външен източник в жилищни сгради при бани, кухни, душове, кранове и др. Помпите имат вграден превключвател за поток (пресостат), който стартира или спира помпата автоматично в зависимост от това, дали има консумация на вода в момента. Пресостатът е интегриран в помпата за моделите UPA15-90 и UPA15-120.


„Помпата може да се монтира както към нови, така и към съществуващи системи. Отличава се с ниско ниво на шум по време на работа, висока енергийна ефективност и изключителна устойчивост на корозия, благодарение на специалното катафорезно покритие“, подчертаха от Аква Системи.


Моделите са подходящи за: прясна вода, питейна вода без химически добавки, хлорирана питейна вода, като не са подходящи за прехвърляне на запалими течности като дизелово гориво и бензин. Помпите UPA са с потопен тип ротор, т.е. помпата и двигателят образуват неразделна част без уплътнение на вала. За монтажа са необходими само две уплътнения, а лагерите се смазват от изпомпваната течност.


Ето и още от техническите характеристики на Grundfos UPA:


 - Максимално налягане в системата: 10 bar;

 - Клас на налягане: PN10;

 - За да се избегне кавитационен шум и риск от повреда на лагерите на помпата, по време на работа е необходимо минимално налягане от 0.2 bar;

 - Двуполюсен, асинхронен двигател с кафезен ротор. Двигателят има вградена защита от импеданс, защитен е от късо съединение и не изисква външна защита;

 - Радиално работно колело с извити композитни остриета, монтирано към вала чрез прорязан конус;

 - Материали: корпус: чугун БДС EN 1561 EN-GJL-150, ASTM 30 B; роторна чаша: неръждаема стомана EN 1.4301, AISI 304; работно колело от композит PSP/PP 30 % GF;

 - Температура на течността в помпата: от +2 °C до +95 °C;

 - Температура на околния въздух около помпата: от +2 °C до +40 °C;

 - Клас на защита: IPX2D, изолационен клас: H/F;

 - Ниво на шума: < 43 dB(A);

 - Електрическо захранване: 1 x 230 V, 50 Hz (възможни са и други опции по заявка). Всички UPA помпи се доставят с кабел с или без щепсел.

 - Максимален дебит: 1.7 m3/h за модел UPA15-90 и 2.2 m3/h за модел UPA15-120;

 - Максимален напор: 0.9 bar (9 m) за модел UPA15-90 и 1.2 bar (12 m) за модел UPA15-120;

 - Ел. консумация: 120 W за модел UPA15-90 и 200 W за модел UPA15-120.


Принципни схеми за монтаж на битовите бустер помпи Grundfos UPA можете да видите на схемите долу.Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Аква Системи, pexels.com

Още от ВиК