Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

12.11.2019 г.


Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество П и М Груп, което предлага продуктите Homa у нас.По-голяма втулка на витлото за по-малка вероятност от запушвания


Потопяемите миксери с двигатели се използват в процесите на хомогенизиране и суспендиране на течности. Твърдата материя и влакнестите примеси, налични в отпадъчните води, често са причина за запушване и представляват заплаха за цялата система. „Захващайки се около витлото, тези елементи не му позволяват да се завърти правилно и нарушават центробежния ход. Именно по тази причина инженерите наHoma развиват оптимизирана конструкция на витлото. Тя е изработена от неръждаема стомана и така, освен че се избягват честите блокажи, се повишава и устойчивостта на корозия и износване, причинено от абразивни елементи“, обясниха от П и М Груп.


Една от причините твърди замърсявания да се натрупват около въртящата се ос на витлото, с което да го блокират, е, че скоростта там е много по-ниска и се образуват зони на мъртъв поток. Решението на Homa е да проектира по-голяма втулка на витлото с оптимизирана конструкция с помощта на компютърни симулации. По този начин, в кратки срокове се осъществяват голям брой изпитвания и подробен анализ на резултатите.


Иновативната конструкция в комбинация с мощен мотор дава изключително добри резултати по отношение на производителността на миксерите. HRS постигат тяга между 125 N и 3000 N при размери на витлата, вариращи от 230 mm до 700 mm”, поясниха от П и М Груп.Супер уплътнения за защита от абразия


Серията HRS е качествено осигурена срещу въздействието на абразивните частици, намиращи се в отпадъчните води. Валът е с две механични уплътнения от устойчив на корозия материал, които са комбинирани с два допълнителни уплътнителни пръстена, поставени на втулката, изработена с карбоново покритие.


„По този начин агрегатът се отличава с безпроблемна работа, дори и в най-трудните условия, като може да се използва не само за приложения като хомогенизация на утайките, промиване на отлагания и отстраняване на лед, но и за отглеждане на риба и в охлаждащи басейни. Моделите от (C) HRS серията, която е разширение на гамата HRS, могат дори да се използват в химически агресивни среди“, посочиха още от българската компания.


Лесен и гъвкав монтаж


HRS системите се отличават с модулен дизайн, чрез който могат да бъдат адаптирани и към квадратни тръби с номинален размер 60, 80 или 100 mm.


„Освен това, модулният дизайн на блоковете улеснява и демонтажа и прави работата с миксерите от серията бърза, лесна и безпроблемна, спестявайки време и ресурси“, заявиха в заключение от П и М Груп.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: П и М ГрупHoma

Още от ВиК