Новини

Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

16.04.2019 г.

Разнообразие от решения за водообработка представиха от фирма Бис-Трейд в рамките на специализирания форум Water Tech 2019. През март на щанда си в зала 4 на Интер Експо Център – София утвърдената българската компания демонстрира системите за омекотяване и дезинфекция на своя италиански партньор Pineco, както и разнообразни препарати за третиране на вода. Ето какво научихме от представителите на фирмата.„Ако сме ограничени откъм наличие на чиста вода и разполагаме със сондажни кладенци, то омекотителната система на Pineco е ефективен начин да получим годна за питейни нужди вода. Това техническо решение неутрализира тежки метали, нитрати и сулфати“, разясниха за Инженер.bg от Бис-Трейд.


Още едно решение в ползва на качеството и безопасността на водата, представено от фирмата, бе дезинфекциращата система Dosing Pro, отново на Pineco. Използвайки водороден пероксид и сребро, тя елиминира бактериите, включително Легионела, като същевременно оказва минимално въздействие върху водопроводната система. При това комуникационният модул на системата работи с GSM карта, което прави работата ѝ напълно автоматизирана. „Dosing Pro е един от най-надеждните, ефективни и щадящи варианти за борба с Легионела. С нея можете да си гарантирате, че водата е безопасна във всяка една точка от вашата мрежа“, подчертаха от компанията.


Специално място от Бис-Трейд бяха отделили на препаратите за водообработка, условно разделени в три групи:

 - Препарати срещу натрупване на котлен камък, които предпазват и от образуването на биофилм и предотвратяват развитието на бактерии, алгии и др. В това число е химикалът EcoLisi;

 - Препарати за профилактика на водопроводната мрежа, която се извършва веднъж на няколко години. Към тези препарати спада и продуктът Limpia+;

 - Препарати, предназначени за топлообменни системи в индустрията, при които не е правена предишна обработка. Към тази група се отнася Dispro+.

На щанда на компанията бяха показани и различни видове филтри, включително груби или т.нар. префилтри, автоматични филтри със самопочистваща функция, както и дозатори за хлор.


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК