Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

21.05.2020 г.


„Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чийто официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.Какво отличава тръбните системи за питейна вода на Henco?


Многослойните тръби Henco се състоят от омрежен, подсилен полиетилен с алуминиева сърцевина. „Омрежването се извършва физически. То представлява свързване между молекулите на полиетилена, за да се получи подсилена структура, която го прави устойчив на високи налягания и температури. Процесът включва изпичане на електрони върху тръбата, като по този начин PE-HD (полиетилен висока плътност) се превръща в PE-Xc (омрежен полиетилен)“, разясниха от ТермоДизайнТотал.


При производството на PE-Xc не се влагат никакви допълнителни химикали. За сравнение – за да се получат полиетилени от тип PE-Xa и PE-Xb се добавят съответно пероксид и силан, чрез които се постига по-устойчива структура на материала. За разлика от химичното подсилване, PE-Xc не крие риск тръбите да излъчват миризма при отваряне на крана. „Процесът на кръстосано свързване на Henco гарантира пълно стерилизиране на тръбата и я прави толкова чиста, колкото е възможно да бъде изобщо“, коментираха от българското дружество.Фитинги от PVDF – оптимално допълнение към устойчива и хигиенична тръбна система


За да е висококачествена цялата тръбна система обаче, е необходимо не само тръбите, но и фитингите да са изработени от материал с висока устойчивост и хигиеничност. За целта белгийският производител избира PVDF (поливинилиден флуорид) – високоефективен полимер, който се използва, когато са необходими чистота, здравина и гъвкавост. Освен това, пластмасата има висока химическа устойчивост, което я прави подходяща както за мека, така и за твърда вода, като е и напълно „имунизирана“ срещу корозия.


„Накратко, комбинацията от PE-Xc тръби и PVDF фитинги осигурява хигиенична и устойчива на корозия система. Продуктите от серията се произвеждат в „сърцето“ на Европа в съответствие с най-строгите стандарти за качество“, коментираха в заключение от ТермоДизайнТотал.Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Henco

Още от ВиК