Новини

Хидро-Хикс България произвежда препарати за борба с Легионела в индустриални съоръжения

14.05.2019 г.

Видяхте ли го вече? Лятото чака пред вратата. Всички очакваме с нетърпение дългите топли дни, в които ще търсим отмора в хладните сенки на горите и свежестта на морските вълни. Но дали може любимият сезон да ни изненада с нещо неприятно? „Високите температури на околната среда могат да покачат температурата и в мрежата за снабдяване със студена вода. Това от своя страна е предпоставка за бактериален растеж и развитие на Легионела“, заявиха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България, специализирано в решенията за водообработка.Често в летните месеци е възможно да се покачи температурата на тръбопроводите и съоръженията за студена вода. Стойности над 20 °С обаче, освен че говорят за проблеми при проектирането и изолацията, крият и сериозен риск от заразяване с патогенната бактерия Легионела.


След като в предишния коментарен материал по темата от Хидро-Хикс-България ни запознаха с основните предпоставки за наличието на Легионела в една сграда, днес ще обърнем внимание на факта, че с бактерията може да се зарази не само водоснабдителната мрежа. „На опасност от Легионела са изложени и редица индустриални съоръжения, които обаче също мога да засегнат човешкото здраве. Такива са например, водните кули, котлите, кондензаторите, както и водните отоплителни системи“, посочиха от българското дружество.Един от начините да се предотврати възникването и по-нататъшното разпространение на бактерията, която причинява тежки пневмонии на човешкия организъм, е да се използват подходящи за конкретното приложение и ефективни препарати.


Хидро-Хикс-България произвежда специализирани препарати за обработка на вода в различни съоръжения, които допринасят в изключително висока степен за тяхната безпроблемна експлоатация и предпазват от биообраствания, алгии и бактерии.


Очистващ продукт, подходящ за употреба в отворени охладителни инсталации, климатични инсталации, затворени индиректни охладителни системи и др., е Аквацид. Той е ефективен и срещу Легионелата, като запазва действието си в широки граници на pH“, посочиха от компанията. Аквадокс е друг продукт от серията Алгициди на Хидро-Хикс, който е изходен продукт за системи за дезинфекция с хлор-диоксид (ClO₂).


Препаратите от серията Хидро-Хикс са предназначени за третиране на води в котли и топлофикационни мрежи, като също имат дезинфекциозно действие.Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, pixabay.com, pexels.com

Още от ВиК