Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Хидро-Хикс България представя Sensiblue – иновативно устройство срещу Легионела от Fluxtek Europe

27.09.2019 г.


Осигуряването на чиста питейна вода е приоритет на съвремието ни, а пазарът поставя все по-високи изисквания по отношение на оборудването, което я гарантира. Ето защо, в отговор на търсенето, компанията Fluxtek Europe създаде иновативно устройство за дезинфекция, което освен че надеждно пречиства от бактерии, включително Легионела, е компактно, лесно за употреба и независимо от електроснабдителната мрежа. Какво още трябва да знаем за Sensiblue? На пазара у нас уредът се предлага от утвърдената българска компания Хидро-Хикс-България, партньор на производителя.


„Sensiblue 315 е ново устройство за дезинфекция на водата, което използва процеса на електролиза на солта и добавя малко количество активиран хлор към водата. По този начин опасни патогени като Легионела или Е Коли се елиминират ефективно“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.


Редица предимства и иновативен подход крие конструкцията на Sensiblue 315. Да видим:


Как се захранва?


Отговорът е „самостоятелно“. Sensiblue си осигурява собствено електричество и следователно не е необходимо да се включва в електрическата мрежа. А как става това? Водният поток активира микро турбина, която генерира достатъчно електричество за процеса на електролиза.


Оставя ли специфичен мирис или вкус?


Технологията не променя вкусовите качества на водата: „Тайната е в прецизния контрол. Количеството свободен хлор във водата внимателно се дозира, така че да бъде между 0.20 и 0.40 mg/l. Поддържано в тези граници, количеството хлор не оставя лош вкус или мирис“, поясниха от Хидро-Хикс-България.


Къде се инсталира?


Sensiblue 315 може да бъде инсталиран или на входната точка на водоснабдителния тръбопровод, или в точката на използване. Когато се използва за резервоари за съхранение на вода, той може да бъде инсталиран заедно с въглероден филтър и ръчен или електромагнитен клапан.


За какви дебити се използва?


Устройството добавя пропорционална доза хлор – от 0.20 до 0.40 mg/l – към питейната вода и може да се използва за водни потоци между 3 и 15 l/min (180-900 l/h). За по-големи дебити могат да се монтират паралелно няколко устройства.


Как се поддържа?


„Единственото, което Sensiblue изисква, е само ново пълнене на сол на всеки 30 000 l вода. За целта е инсталирана светодиодна контролна лампа, която показва нивото на солта в уреда. Зелена светлина показва, че Sensiblue функционира правилно, а ако светлината стане червена, солта трябва да се напълни отново“, обясниха от Хидро-Хикс-България.Производителят на иновативния уред Sensiblue – Fluxtek Europe, е позициониран във Валенсия, където е и най-голямото пристанище в Испания. Това прави локацията стратегическа за обслужването на клиентите на компанията по цял свят.


El port de València е най-голямото пристанище в Испания и се намира само на 5 km от центъра на този очарователен град. То е и второто най-натоварено в Европа. Но освен на романтика, морското съоръжение вече е носител и на духа на новите технологии. За да се развие като смарт пристанище, в него ще бъде внедрена блокчейн технология, като по този начин ще се постигне пълна прозрачност в логистичната верига.


Общо 16 000 m2 са съоръженията в Тайван, Хонг-Конг и Испания на Fluxtek Europe, което позволява навременни доставки и ефективно обслужване на клиентите. Качеството е основен приоритет за производителя, което е и причина за нашите доверени партньорски отношения“, коментираха в заключение от българската компания.


Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Fluxtek, El port de València

Още от ВиК