Новини

  • Акварор – Бояджиев и синове: Оптимизирайте сметките за вода с надеждните водомери Residia от Sensus

    Акварор – Бояджиев и синове: Оптимизирайте сметките за вода с надеждните водомери Residia от Sensus

    Да притежаваш собствен дом или да си собственик на сграда е доста скъпа инвестиция. Поскъпването на ресурсите прави режийните разходи все по-голямо перо във всеки семеен или корпоративен бюджет, което ни кара да търсим по-надеждни решения за тяхното редуциране. Затова, нека се доверим на специалистите. Фирма Акварор – Бояджиев и синове е доказано инженерингово дружество в областта на сградните ВиК инсталации, което предлага богато разнообразие от водомери.

  • Хидро-Хикс България: Важно е да се стремим към устойчиво и активно управление на водата в световен мащаб

    Хидро-Хикс България: Важно е да се стремим към устойчиво и активно управление на водата в световен мащаб

    Знаете ли, че 1 от всеки 10 човека няма достъп до питейна вода? Звучи малко страшно, но такава е действителността. Ето защо, заедно с българското дружество Хидро-Хикс-България, насочваме вниманието ви към този проблем и в днешния наистина специален материал от компанията, специализирана в предоставянето на решения за третиране на вода, ще ни разкажат повече както за проблема, така и за обществените инициативи, поети за неговото решаване.

  • Електра Помп: С уникалната си конструкция, аераторите на Faggiolati са подходящи за битови и индустриални течности

    Електра Помп: С уникалната си конструкция, аераторите на Faggiolati са подходящи за битови и индустриални течности

    Изключително надеждни, гъвкави и уникални от конструктивна гледна точка са аераторите на италианския производител Faggiolati Pumps. Утвърдени в международен мащаб, продуктите са представени на българския пазар от фирма Електра Помп, специализирана в доставката, монтажа и обслужването на помпено оборудване. OSSI-MIX, Ossi-jet и Arial-jet са трите типа системи за аериране, които Faggiolati предлага. Всяка от тях се отличава със собствени специфики и характеристики.

  • Dura – гъвкаво и надеждно решение, което гарантира водоплътна и устойчива канализация. От Steinzeug-Keramo

    Dura – гъвкаво и надеждно решение, което гарантира водоплътна и устойчива канализация. От Steinzeug-Keramo

    Лидерът в производството на стъклокерамични тръби Steinzeug-Keramo отново впечатли с иновативно и ефективно решение, което е част от портфолиото ѝ – този път за реконструкция на канализационни мрежи. „Dura е уникална и гъвкава система за изграждане или реконструкция на канализационни участъци, включително и шахти. Компонентите се изработват от поликерамика“, заявиха за Инженер.bg от регионалното представителство на Steinzeug-Keramo.

  • Аквастарт: Новият канализационен модул Sanicubic 2VX на SFA осигурява надеждна работа без запушване

    Аквастарт: Новият канализационен модул Sanicubic 2VX на SFA осигурява надеждна работа без запушване

    Компактните канализационни модули на френския производител SFA вече имат нов член в семейството си. „Усъвършенстваният модел Sanicubic 2VX разширява серията Sanicubic по новаторски начин, като дава на строители, проектанти и фасилити мениджъри още по-пълна гама от продукти, за да посрещнат също толкова широк спектър от приложения за тежък режим на работа в жилищни, обществени и търговски сгради”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт.

  • Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

    Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

    Компанията DP-Pumps е разработчик и производител на помпени решения с гарантирано удобно и безпроблемно използване от страна на потребителите, както и с оптимално и надеждно транспортиране на работния флуид при ниско потребление на енергия. „Системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех.

  • Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

    Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

    Имате нужда от помпено оборудване, но нямате време за обикаляне по специализирани магазини? Електра Помп има решение на този проблем. От началото на април 2019 г. утвърденото българско дружество, позиционирано във Варна, вече има собствен онлайн магазин, от който лесно и удобно можете да закупите висококачествено оборудване на международни производители като Saer Elettropompe, Faggiolati pumps, Planus и Мatic.

  • Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

    Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

    Вече ви информирахме, че в България първите два хидрогенератора с марката Flygt функционират в минивецове край Велико Търново, благодарение на сътрудничеството между доказаното име във ВиК инженеринговата дейност у нас – Алмекс-БГ, и шведския разработчик и производител Xylem. Турбините Flygt, бранд на Xylem, събират цялата експертиза на компанията като един от водещите производители на потопяеми помпи в световен мащаб.

  • Wilo-Stratos MAXO – помпата, която затвърди позицията на Wilo като пионер в дигиталните помпени технологии

    Wilo-Stratos MAXO – помпата, която затвърди позицията на Wilo като пионер в дигиталните помпени технологии

    За пореден път Wilo затвърди позициите си на пионер в дигиталните технологии в помпеното оборудване със своята Wilo-Stratos MAXO, която поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност и лекотата на управление. Високоефективната помпа, предназначена за приложение в големи сградни ОВК и ВиК системи, се отличава с изключителен дизайн и е оборудвана с иновативните енергоспестяващи функции Multi-Flow Adaptation и No-Flow Stop.

  • Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

    Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

    И вашата водоснабдителна система ли се нуждае от хидрофорен съд? Или като проектант търсите специфични решения за вашите различни проекти? От утвърдената българска компания Аква Системи могат да решат и този проблем. Специалистите от фирмата представят пред читателите на Инженер.bg хидрофорните съдове на италианския производител Elbi, а в днешния материал ще разгледаме по-подробно мембранните съдове от неръждаема стомана от серия Elbi HI-NOX.

Още от ВиК