Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Вече можете да се радвате на достатъчно налягане на водата у дома с битовите бустер помпи Grundfos UPA от Аква Системи

  Вече можете да се радвате на достатъчно налягане на водата у дома с битовите бустер помпи Grundfos UPA от Аква Системи

  Недостатъчното налягане във водопроводната мрежа може да превърне всеки душ в истинско мъчение. Но професионалните решения на българската фирма Аква Системи са тук, за да Ви избавят и от този дискомфорт. „В разгара на лятото, когато водата е спасение, можете да си осигурите безупречна водоснабдителна система с бустерните помпи Grundfos UPA, които могат да се използват и в отворени системи, както и да бъдат свързани директно към водопровода“, коментираха от Аква Системи.

 • ProMinent анонсира ново цялостно решение за непрекъснато и безопасно дозиране на химикали Dulcodos® Safe-IBC

  ProMinent анонсира ново цялостно решение за непрекъснато и безопасно дозиране на химикали Dulcodos® Safe-IBC

  Цялостно компактно решение за дозиране на химикали с най-висока степен на безопасност анонсира международният производител на дозиращо оборудване ProMinent. Dulcodos® Safe-IBC трябваше да е един от акцентите в участието на компанията в специализираното изложение IFAT 2020 - отменено заради пандемията от COVID-19. От българското дружество ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ обаче ни разказаха подробно за новата система.

 • Видео: Надеждно слотово отводняване с гамата улеи Alu Side Drain на Metal Projekt Polska от Ю Ес Пи България

  Видео: Надеждно слотово отводняване с гамата улеи Alu Side Drain на Metal Projekt Polska от Ю Ес Пи България

  Устойчивите решения за повърхностно отводняване са основна част от портфолиото на българската компания Ю Ес Пи България (Urban Solutions & Products), а днес ще представим на Вашето внимание серията улеи от екструдиран алуминиев профил Alu Side Drain на полския производител Metal Projekt Polska. Монолитните улеи Alu Side Drain са с надлъжни слотове с размери 10x25 mm, които се предлагат с височини 40 и 75 mm. Здрави и устойчиви на корозия, те гарантират надеждно отводняване на външни площи.

 • Двойноспиралните помпи са по-устойчиви? Запознайте се с обновената серия SKD на Saer от Електра Помп

  Двойноспиралните помпи са по-устойчиви? Запознайте се с обновената серия SKD на Saer от Електра Помп

  Електра Помп има въпрос към всички специалисти, на които им се налага да работят с помпено оборудване: Колко от Вас знаят предимствата на двойноспиралните помпи? В днешния материал, освен че ще разгледаме тази тема, ще Ви запознаем и с продуктовите предложения от най-новия каталог за този тип помпи на италианския производител Saer Elettropompe, чийто официален партньор за България е Електра Помп. Ето какво обясниха експертите от българското дружество пред Инженер.bg.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще Ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чийто официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Юроком 2000: Grohe разработи портфолио от продукти в отговор на все по-високите хигиенни изисквания на потребителите

  Юроком 2000: Grohe разработи портфолио от продукти в отговор на все по-високите хигиенни изисквания на потребителите

  „Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който в последните години разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 • АкваКом Електроникс: Нова мобилна система за измерване в открити течения NivuFlow Stick за нива под 75 cm

  АкваКом Електроникс: Нова мобилна система за измерване в открити течения NivuFlow Stick за нива под 75 cm

  Нова мобилна измервателна система пусна на пазара един от лидерите в този тип оборудване – Nivus. Разработката позволява цялостно измерване на профила на потока с помощта на прът и е предназначена за използване при нива, по-ниски от 75 cm, в канали, реки и открити течения. Повече за NivuFlow Stick пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс, специализирано в инженеринговите услуги за ВиК сектора и официален партньор на Nivus у нас.

 • Wilo развива устойчиви помпени решения, предназначени специално за пречистване на питейни води

  Wilo развива устойчиви помпени решения, предназначени специално за пречистване на питейни води

  Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха от Вило България.

 • Toshiba задава нови стандарти в дизайна и ефективността на битовите климатични системи с новата серия SHORAI Edge

  Toshiba задава нови стандарти в дизайна и ефективността на битовите климатични системи с новата серия SHORAI Edge

  Toshiba обяви дебюта на SHORAI Edge – най-новите модели вътрешни и външни тела в продуктовата линия R32 за жилищни ОВК инсталации. „Серията SHORAI Edge задава нови стандарти в дизайна и ефективността с уникална и завладяваща естетика в комбинация с най-добрите постижения за този клас с енергийна ефективност (А+++) както в режим на отопление, така и режим на охлаждане“, съобщиха за Инженер.bg от АХИ Кериър HVAC България ЕООД.

 • ДМ Арматурен: Бъдещето на ефективните водоснабдителни услуги е в дистанционното отчитане и ултразвуковите водомери

  ДМ Арматурен: Бъдещето на ефективните водоснабдителни услуги е в дистанционното отчитане и ултразвуковите водомери

  Във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19, Министерство на регионалното развитие и благоустройството преустанови посещенията на инкасатори по домовете за визуален отчет и препоръча изразходваните количества вода да бъдат отчитани дистанционно. Това е само един от фактите, говорещи за промените, които засягат всеки аспект на досегашния ни начин на живот. А очакванията са, че технологичните новости, навлезли рязко заради обстоятелствата, ще се задържат в ежедневието ни.

Още от ВиК